Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      apteki

apteki

(20 wyników)
    • Witam Was serdecznie. Podczytuję tu Was trochę, bo też walczę z migreną od ponad 20 lat. Odkąd biorę cinie lub frimig już się tak nie męczę jak kiedyś. Ale trzeba mieć receptę i tu się zaczynają schody. Zawsze dostawałam maksymalnie 2 opakowania, więcej lekarz nie chce wypisywać. Dlaczego? Nie wiem, chyba, żeby pacjent sobie nie zaszkodził. Tak jakbyśmy łykali tabletki dla fantazji. Ok, co 2 miesiące więc proszę o receptę. Ale wyobraźcie sobie, że panie w aptece nie chcą wydawać opakowań po 6...
    • Zgodnie z pomysłem anthonki z tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=70500306&a=70987070 proponuję wpisać w tym wątku nazwy tanich i polecanych aptek w podziale na miasta. Zakładajmy pojedyncze wiadomości na każdą aptekę, w nazwie postu wpisując miasto. Przyłączycie się? Jeśli uda nam się stworzyć solidną bazę, to poproszę administratorów z "Forum o forum", żeby przykleili ten wątek na początku strony.
    • Posłałam wczoraj siostrę do apteki z receptą na Sumamigren, bo sama zbyt źle się czułam, żeby iść. I co? I nie sprzedano jej, bo "recepta przeterminowana" o 5 dni! A przecież to nie jest lek refundowany ani antybiotyk. Czy naprawdę teraz w Polsce ważność recepty to tylko kalendarzowe 30 dni i potem można ją już tylko wyrzucić? Nie mam siły biegać do lekarza i wystawać w kolejkach co miesiąc, a na kupowanie leku w ilościach hurtowych z kolei nie mam pieniędzy. Do tej pory myślałam,...
    • Słuchajcie... Może to śmieszny wątek ale jakie domowe sposoby na lżejsze migreny miały Wasze mamy i babcie? Pozdrowionka meg22
    • Uprzejmie donoszę mieszkankom Warszawy, że w aptece na Madalińskiego można kupić Cinie 6 tabl. x 100 mg za 61 zł. Niezła oszczędność, zważywszy, że w "taniej" aptece na Swiętokrzyskiej taka sama dawka kosztuje 75 zł...
    • Witam, przepraszam że zawracam głowę ale mam mały problem odnośnie tej "głowy"... Nie wiecie może czemu nie można dostać w aptekach leku Migea (na migrenę)? Szukałem już w sklepach internetowych objeździłem całą Łódź, Konin, Koło i pobliskie miejsca przy Łodzi, ale niestety nie ma nigdzie... zniknął bez żadnej wieści. Jeżeli wiecie gdzie można go jeszcze kupić bądź czemu został wycofany bardzo proszę o pomoc. Z góry serdecznie wszystkim dziękuję!!! Pozdrawiam.
    • Witam :) Jako że ostatnio przerzuciłam się na internetowe zamawianie leków, postanowiłam podzielić się z wszystkimi radosnymi nowinami, bo ulga dla kieszenie jest spora. www.doz.pl/apteka/p17123-Triptagram_100_mg_tabletki_drazowane_2_sztuki_blistry_1x2 Tabletki 100 mg za niecałe 23 zł! Mam nadzieję że się przyda :)
    • Przez pół roku było -- nie dobrze, takie określenie to przesada -- ale nienajgorzej. A tu kurczę przyszedł luty, ciągłe odwilże i zamarzanie, wiatry, śniegi, słońce. I znowu łeb mi zatentego, nie będę się wyrażać. I znowu sięgnęłam po kodeinę, bo tryptany mi się kończą i nie mam się jak dostać do lekarza (do neurologa muszę mieć skierowanie, a żeby je dostać, muszę się dopchać do lekarza rodzinnego -- obłożenie straszliwe, pełno kaszlących i charczących ludzi, zapisy najwcześniej na za...
    • To nie na temat migreny , ale mam potrzebę podzielenia się z wami co tym co mi-nam się przytrafiło. Działo się to z czwartku na piątek- mój 6 letni synek miał kaszel,farmaceuta dał mi syrop ten co zawsze tylko zwiększył dawkę, twierdząc ze na 5 ml to syn joz jest za duży. Zalecil 10 ml, i o 20:00 przed spaniem dałam synowi 10 ml stropu na kaszel. dziecko obidzilo się o 23:00 z koszmarami, opowiadał ze słyszy jakieś głosy....! Pomyślałam ze miał jakiś koszmar...wzięłam go ...
    • Ile kosztuje sumigra? I jaka jest jej skutecznosc w porownaniu z sumamigramem. Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi. Juz 6-ty dzien z drobnymi przerwami lupie mnie raz za jednym raz za drugin okiem. czyli wydalam na lekarstwa aby jakos przezyc w tym tygodniu 200 zl. jesli sumigra jest tansza to moze troche zaoszczedze. Migrenowe pozdrowienia. m.
    • Od niedawna w UK mozna kupic Imigran bez recepty. Nazywa sie Imigran Recovery i zawiera 50mg sumatriptanu. Mam linka ale niestety tylko po ang. ale pisze po prostu co to jest Imigran, jak go zazywac itp. www.imigranrecovery.com/ Venus
    • Poszłam do swojej przychodni po recepty na sumamigren. Mają zapisane, że mam migreny i co biorę - zawsze dostawałam recepty. Jakiś czas temu nawet lekarka mnie wysłała do neurologa, żeby zdobyć zalecenie, że dalej mogą mi tryptany przepisywać - byłam i dostalam taką notkę. Teraz przychodzę po kilku miesiącach przerwy (wcześniej miałam zapas oraz recepty od ginekologa- miałam akurat dzień urlopu, a oni sobie życzą żeby zamawiać powtórzenie leków rano osobiście (przez telefon nie mo...
    • Dla mieszkańców Wieliczki i okolic. Na ul .Piłsudskiego na oś Sienkiewicza znajduje się apteka, w której można kupić bardzo tanio wszystkie leki. Usłyszałam o tej aptece od znajomych, odwiedziłam i jestem bardzo miło zdziwiona. Cena 2 tabletek Sumigry: 50mg-16,89 a 100mg-29,29 zł. Solpadeine rozpuszczalne - 8,59zł (a w aptece w rynku, również w Wieliczce jest promocja tego leku i kosztuje 6 złotych z groszami).W moim miasteczku wszystkie te leki są średnio o 3-4 złote droższe. Ach...
    • Pomóżcie! Kiedyś w aptece udało mi się dostać chłodzące okłady na głowę, ale nie żelowe które trzeba chłodzić w lodówce, ale takie mentolowe i jednorazowe, przypominające duże plastry. Na pewno produkt z Wlk. Brytanii w niebiesko-granatowym pudełku. Były super, bo naprawdę przez ok. godziny chłodziły i same trzymały się głowy :) Niestety zapomniałam jak się to nazywa, na pewno po angielsku z 'migraine' w nazwie (nie mylić z Migraine Patch, które są beznadziejne). Może ktoś z Was k...
    • Mam pytania jak jest ważność recety na Cinie, poniewaz w najtańszej aptece nie ma narazie i niewiem czy czekac.::)
    • SUMIGRA(10)

witam:)mam pytanko dotyczace tabletek "sumigra"!Ostatnio zmienilam lekarza i on mi je przepisal.Jesli ktos je kiedys zazywal prosze napiszcie czy dzialaja,bo juz tak duzo tabletek bralam,ze nie jestem pewna czy aby napewno mi pomoga.pozdrawiam dziubasekk
    • Relpax???(16)

Czy w Polsce można dostać Relpax? Jeśli tak to ile on kosztuje? Czy któraś z Was bierze może ten lek przy atakach migreny? Ja biorę sumamigren. Ale pani doktór poleciłam mi ten Relpax. Bardzo proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam:)
    • pomocy...(14)

Cześć! Mam problem. Skończyły mi się leki. Nie mam recepty a dalej mnie trzyma. Torsje (chociaż po metoclopramidzie trochę łagodniejsze), dreszcze i ten koszmarny ból. Paradoksalnie mimo trochę słabszych wymiotów ból głowy cały czas się nasila... Macie jakieś pomysły jak bez leków złagodzić objawy? Pozdrawiam meg22
    • hej, przeszukalam w archiwum nt zlocienia. czytalam, ze aby byl skuteczny musi zawierac minimum 0.2% parthenolidu. ile ma ten mariomigran? stosowala ktoras z was migralife? z jakiej firmy najlepiej brac magnez, laczycie go tez z wit. b complex? znalazlam w archiwum o plastrach: "plastry chłodzące, nie pamiętam nazwy (Migraine Ice - coś podobnego), kosztują ok. 12zł / 5 szt. Działają jak okład mentolowy, pomagają ulżyć w bólu i przylepiają się do skroni. Działają ok.godziny" Zastanaw...
    • dzis mialam ciezki dzien delegacja, czulam ze zawita do mnie migrena. Dzieki waszym postom uwierzylam ze warto szukac dalej i mimo tego ze odwiedzilam kilku neurologow nie poddawc sie i szukac ratunku w tryptanach. Nie macie pojecia jaka jest moja radosc, tabletka pomogla nie wiem czy zadziala nastepnym razem ale dzis gdy tylko wrocilam na resztkach sil do domu polozylam sie w ciemnym cichym pokoju kompres na glowe po trech godzinach budze sie i zero bolu. Nawet moja mama nie mogla uwi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się