Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      apteki

apteki

(11 wyników)
    • ------------------------------------------------------------------------------ Troszke pogooglowalem i wypisalem pare probiotykow, sklad ilosc dobroczynnych bakteri i cene. Jesli ktos zna jakies probiotyki ktorych nie ma na liscie, a sa dostepne w Polskich aptekach to prosze o dopisanie do listy. ------------------------------------------------------------------------------ ======= Beneflora ======= Beneflora - zawiera 6 szczepów bakterii kwasu mlekowego (probiotyki) oraz sp...
    • Czy ktoś czytał książkę Iwana Nieumywakina pt." Woda utleniona na straży zdrowia"? W książce pisze, że nadtlenek wodoru niszczy wirusy, bakterie i grzyby. Kurację zaczyna się od 1 kropli rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody 3x dziennie i codziennie zwiększa się o 1 kroplę, dochodząc do 10 kropli 3x dziennie. Potem trzeba zrobić przerwę 2-3 dni. Ja piję już 10 dzień, ale na efekty trzeba trochę poczekać. Co o tym sądzicie? Czy ktoś pił lub pije wodę utlenioną?
    • Czytam teraz tę księgę i chcę podzielić sie z Wami taką informacją - zapewne dla wielu może i banalną, ale może ktos skorzysta. Co radzi w swojej książce Jadwiga Górnicka na grzybicę? "Naturalnym lekiem przeciwgrzybicznym, bakteriobójczym jest cebula zawierająca dużo siarki. Radzę więc zjadać w ciągu dnia pół kilo doprawionej kminkiem, majerankiem i pieprzem ugotowanej na bardzo miękko cebuli. Dodatkowo należy brać Sylimarol z Raphaacholinem lub cholamidem dla poprawienia prac...
    • Miał ktoś z Was może problem z grzybem na ... penisie? Dosłownie. Leki zapisane przez der-wen nie pomagają:( Tracimy cierpliwość:( A może namiary na kogoś sensownego w Warszawie?
    • Witam pytanie jak w temacie gdzie mozna kupic Borax? I czy sa rozne rodzaje Boraxu poniewaz w jakims watku czytalem o Borax 5CH a gdzies w necie w jakiejs aptece nie znalazlem zadnego oznaczenia jedynie co bylo napisane to tylko Borax. Aha i jeszcze mam pytanie w jakim sklepie mozna kupic ksylitol? Bardzo prosze o szybka odpowiedz poniewaz chcialbym zaczac jak najszybciej kuracje. Pozdrawiam Maly
    • Zrobilam irygacje z wody i kwasku cytrynowego(komus z forum to pomoglo)i teraz mam bardzo sucho w pochwie.Co mam zrobic zeby ja nawilzyc i odzywic?? Jogurt??
    • Jakie stosujecie preparaty multiwitaminowe i mikroelementy w walce z candidia Jakie mozecie polecic dla doroslych a jakie dla dzieci? Najlepiej te dostepne w aptekach
    • niech sie zapozna zmoja propozycja leczenia temat "a jesli zastosuje takie cos" i powie mi prosze czy tak jest ok!! blagam!!
    • "smoczy oddech" to duży problem, ostatnio w aptekach pojawił sie tabletki (cukierki) do ssania z cynkiem (np firmy vitalas), ulotka reklamowa zachwala, że po jednej małej tableteczce nasz oddech przez wiele godzin będzie świeży bo cynk wiąże związki siarki, które są uwalniane przez bakterie i inne. Moje pytanie, czy myślicie, że w przypadku candidy, to też będzie skuteczne? Czy drożdżaki wytwarzają jakieś związki siarki? Czy te tabletki maja sens?
    • Mam wątpliwości, jestem w czasie diety p/grzybiczej i p/pasożytniczej i chciałabym brać Colon C - ten z Lacidobacillus. Informacja o produkcie podaje, że zawiera on błonnik, lacidobacillus i FRUKTOOLIGISACHARYDY. A przecież w czasie diety p/grzybiczej nie wolno jeść żadnych cukrów, w tym fruktozy. Czy czegoś nie rozumiem, może ktoś mnie oświeci jak się mają fruktooligosacharydy do fruktozy i w ogóle cukrów? pozdrawiam A
    • Ponieważ kuracja nie jest najtańszą może podzielicie się gdzie kupujecie? Zauważyłam,że kupując rzeczy firmy Calivita można kupić je w cenie dużo tańszej będąc klubowiczem. Z czym to się wiąże? Jakoś podawanie PESEL przy rejestracji mnie zniechęca bo nie wiem po co firmie taka dana. Różnica w cenie jest znaczna więc może macie doświadczenie i jesteście klubowiczami? Zastanawiam się nad kupowaniem przez allegro. Koszt mojego leczenia kalkuluję na około 500zł miesięcznie więc szuk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się