Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      apteki

apteki

(40 wyników)
    • Kazdy stary forumowicz napewno juz ma apteki, w ktorych mila pani magister pomoze w wyszukaniu probiotyku lub najtanszej wersji jakiegos leku, a juz napewno nie zdziwi sie ladujac nam do siaty tony antybiotykow. Podzielmy sie dobrymi adresami z nowymi chorymi, ktorzy dopiero teraz odkrywaja swiat boreliozy i przyjazn z aptekarzami. Ja znam dwie apteki w [b]Warszawie[/b]: 1. apteka ZIKO na ul KEN 155 - to chyba najtansza apteka w Warszawie. Tlum jest tam straszny, trzeba stac w...
    • Może komuś się przyda, jest trochę taniej niż w DOZ. A niektóre leki duuużo taniej. Apteka ZIKO, ul. Aleksandry, w Bieżanowie. Oj źle z moją pamięcią, bo nie mogę sobie przypomnieć dokładnego adresu...
    • Macie jakies fajne doswiadczenia z wizyt w aptekach? Jak pokazuje recpety na antybiotyki to farmaceuta zawsze robi przerazoną minę. Jak chce mnie pouczyc jak mam zazywac to mówie ze nie trzeba bo juz od dawna jem te antybiotyki. Na koniec mówie za miesiac wpadne po nastepną dawke. Jednak zawsze zmieniam miejsce zakupów. Po moim wyjsciu chyba dezynfekują apteke:) pozdr zaz
    • w środę na Kaszubach zauważyłam kleszcza,mega zdenerwowana wyjęłam go i zabiłam,po czym cała w nerwach pojechałam do apteki po unidox no i pan w aptece pyta czy mam tego kleszcza,ja dopiero tam oprzytomniałam.Wiem wiem zrobiłam durnie ale to były sekundy.I mówi że ma taki test w cenie 20-30 zł-kładzie się kleszcza i widać czy jest zarażony czy nie. I zgłupiałam.Jest coś takiego?
    • Chciałabym zapytać osoby z Krakowa w której aptece kupują leki,i jaka jest reakcja farmaceutów na te monstrualne ilości?Ja kupuję w "Delta-Pharm"na Krowoderskich Zuchów,tam jest najtaniej,ktoś jeszcze może tam kupuje i nie jestem sama,bo robią dziwne oczy jak mnie widzą.
    • ------------------------------------------------------------------------------- Troszke pogooglowalem i wypisalem pare probiotykow, sklad, ilosc dobroczynnych bakteri i cene. Jesli ktos zna jakies probiotyki ktorych nie ma na liscie, a sa dostepne w Polskich aptekach to prosze o dopisanie do listy. ------------------------------------------------------------------------------- ======= Beneflora ======= Beneflora - zawiera 6 szczepów bakterii kwasu mlekowego (probiotyki) oraz...
    • zauwazylam ze mam bialy jezyk, biore 6-ty dzien metronidazol (generalnie czesto mam bialy jezyk, ale teraz nalotu jest jakby wiecej), ide do apteki , ale nie wiem co kupic najlepiej, nystatyne , czy moze flukonazol czy difulcan czy trillac, a pytam bo sie naczytalam w rozdziale o diecie i juz nie wiem co jet najlepsze, (i czy moge te srodki lykac nie rezygnujac z antybiotyku)
    • W aptece(15)

Link do starego wątku, który się zarchiwizował: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,62842904,62842904,W_aptece_.html Chciałam ostatnio kupić w aptece ALA i dałabym sobie uciąć mój wybrakowany łeb, że kiedyś go mieli i nawet pamiętam, na której stał półce, ale :/ pani farmaceutka stwierdziła, ze nigdy nie słyszała o czymś takim i że na pewno chodzi o Alli (rozreklamowany środek na odchudzanie). Franiolku, czy to już Francja???
    • Proszę o info czy w Czechach albo Niemczech można dostać NAC bez recepty i jeśli tak, to czy jest łatwo dostępny, Jeśli ktoś ma sprawdzoną aptekę w miarę blisko granicy to będę wdzięczny za podanie jej adresu.
    • Czy ktoś może wie, czy Tavanic, który można tutaj zamówić to ten sam Tavanic, który kupuje się w Niemczech? miniapteka.pl/product_info.php/info/p100325088_Tavanic-500-tabl-powl--0-5-g-7-tabl-.html Czyżby można było go kupić już w Polsce?
    • Witam Mam pytanie -prośbę , może ktoś wie gdzie ludzie kupują w Stanach optimę. Znajoma obeszła apteki ale nic o tym nie słyszeli i nie bardzo ma pomysł , gdzie to jest do kupienia . Miała jeszcze zajrzeć do polskiej apteki . Bardzo proszę o info :)
    • Biopron 9 to czeski probiotyk, dzisiaj dotarl do aptek. documents.valosun3.quonia.cz/dl_biopron_pl.pdf
    • moj zestaw wyglada teraz tak: tetracyklina azitrox duomox tinidazol w pulsach mam go na 1,5mc jeszcze, jak nic zlego sie nie wydarzy to bedzie to moj ostatni zestaw-daj boze tylko ze jak dzis uslyszalem cene 800zl za same antybiotyki to zdebialem niestety, w tej chwili mnie na to nie stac przez cholerny azitrox ktory kosztuje ponad 36zl opakowanie a potrzeba mi ich 13 i teraz mam dylemat co zrobic, z lekarzem sie nie skontaktuje bo nie ma takiej mozliwosci tak ze moze ktos pora...
    • Mam problem ze znalezieniem w Warszawie apteki,która posiada w sprzedaży Debecylinę.W Aptece dbam o zdrowie farmaceutka powiedziała,że lek jest wycofany.Gdzie jeszcze mogę dostać debecylinę i gdzie mi podadzą bez problemu.Proszę o pomoc Warszawiaków. Ania
    • Dożylny glutation jest dostepny w Niemczech - znalazłem. Nazywa się Tationil - firmy Roche - trzeba w niemieckiej aptece dać receptę oraz zapłacić - oni wówczas zamawiają Tationil z Włoch. (czas oczekiwania około 4tyg.) Cena za 1 opakowanie - 10 fiolek to 60 Euro O glutationie: www.biolog.pl/article1688.html pl.wikipedia.org/wiki/Glutation
    • POMOOoocyy :( próbuje zamówić sobie przyrząd do przetaczania ale nie mam pojęcia, który i jaki jest najlepszy, nie znam się na tym w ogóle, jedne są z igłą, przełączką drugie bez - które kupić ? I zasadnicze pytanie, motylek czy welflon -czym to się różni? Czytałam wszystkie wątki o biotraksonie ale jakos nie moge do tego dojść :( www.doz.pl/apteka/p14241-Przyrzad_IS_do_przetaczania_plynow_infuzyjnych_bez_lacznika_i_igly_1_szt www.doz.pl/apteka/p14202-Przyrzad_do_wlewow_dozylnych_...
    • gdzie moge kupić? pilnie potrzebuje ale nie moge nic znależć w necie wdzięczna będę za namiary dziekuje taja
    • Reni, czy moglabys sprawdzic czy w Niemczech jest dostepny i zarejestrowany lek o nazwie Mepron (substancja tego leku to: atovaquone). Np. mozna sie spytac w aptekach. Z tego co pamietam, mieszkasz w Niemczech. Z gory dzieki!
    • Bardzo pilnie potrzebuję minocykliny (Minocin (Lederle) – tabl. powl. 100 mg ). Czy ktoś z Was zna (ma namiary chociażby w postaci nazwy czy numeru telefonu) niemieckiej apteki blisko granicy i Szczecina. Wiem, że lek może nie być dostępny "od ręki", więc trzeba zadzwonić i się umówić na odbiór. Bardzo proszę o jakieś info. Ewa
    • Czy ktoś stosuje srebro koloidalne? Jeśli tak to czy faktycznie jest takie genialne? pozdrawiam ita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się