atak

(5 wyników)
  • Witam! Błagam Was o pomoc. Otóż, od jakichś 4 lat od kąt to ze szkoły zabrano mnie do szpitala z powodu zawrotów głowy, duszności itd. mam jakiś rodzaj arytmii (chyba). Chociaż nikt nie może tego wykryć. Boję się wychodzić na miasto, że to się zdarzy. A to mam na myśli zawroty w głowie, duszności, ucisk w gardle, dodatkowe skurcze, efekt mdlenia po którym następuje wystrzał adrenaliny i wszystko powrca do normy, ale serce wali jak oszalałe. Jednak nawet nie to mnie martwi. Od roku martwi mni...
  • Mimo,że napady miewam rzadko to teraz zdarza mi sie jeden po drugim ,miałam w sobotę 9 godzinny i musiałam się zgłoić na pogotowie bo zadne sposoby nie pomagały..Tam dożylnie dostałam werapamil i spokój .lekarz patrząc na ekg zastanawiał się czy abym nie miała utajonego wpw .W sumie mogłoby pasować to schorzenie do moich ataków .W takim przypadku mnie też czekałaby ablacja .Jesli jednak częstotliwośc ataków i ich długośc miałaby się zwiększać chyba nie zastanawiałabym się,mimo str...
  • Moze sprobujmy opisac slowami po kolei co sie dzieje gdy odczuwamy napad czestoskurczu (nie pojedynczy nierytmiczny skurcz). Chcialabym wiedziec jak Wy to odczuwacie, czy podobnie. U mnie zaczyna sie to zawsze nagle i chyba w wiekszosci wypadkow bylo tak, ze byl on wywolany jakims moim ruchem (sklonem, podskokiem, obroceniem np. w lozku, gwaltownym wyciagnieciem reki) a nawet czkawka :-) Serce wali wtedy jak mlot, bardzo szybko, chce wyskoczyc z piersi, kurczy sie rowno ale piek...
  • No i w końcu zdołąłam sobie zrobic zapis EKG podczas mojego napadu czestoskurczu. W nocy przed świetami nagle złapało mnie serce zaczęło bić 180 /na min.Potem tak ze 140 .Przetrwałam do rana ,a potem na pogotowie i mam pierwszy w życiu zapis EKG podczas ataku- częstoskurcz nadkomorowy bez skutków hemodynamicznych. Zrobiono mi wyniki na poziom elektrolitów,były idealne .Nie był to mój pierwszy taki atak ale ten trwał z 10 godzin ,więc był najdłuższy .Umiarowono mnie werapamilem i t...
  • Prosze o informacje gdzie i jak ja zniesliście oraz czy przyniosła efekt. Bo mam juz dośc brania lekarstw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się