audi

(6 wyników)
  • Witam! Mam problem... przy hamowaniu (zarówno przy lekkim jak i mocniejszym wciśnięciu pedału hamulca) odczuwalne jest wyraźnie pulsowanie pedału hamulca. To nie jest ABS. Wrażenie jakby tarcza była zwichrowana lub pompa nierówno pompowała... po prostu buja pedałem to w górę to w dół. Czy ktoś miał podobny problem? Gdzie szukać i w jakiej kolejności? Może to tarcze? klocki? pompa? problem dotyczy audi 80 quattro 2.0 16V, rok prod 1994. pozdrawiam
  • Niedawno wstawiłem gaz do swojego audi-1991,przebieg 180 tys.Wszystko byłoby dobrze,gdyby nie "szarpanie" autem przy ok.2500-2600 obr/min i przy prędkościach 90-110 km/h.Gość który zakładał mi gaz nie ma pojęcia co może być tego przyczyną.Sprawdzał mieszankę itp.,ale wszystko jest w normie.Najśmieszniejsze jest to że przy jeździe na benzynie problem ten wogóle nie występuje.Może ktoś miał podobny przypadek w swoim samochodzie? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki,będę niezmiernie...
  • szukam porady eksperta lub użytkownika takiego autka z wiadomych względów chcę złożyć gaz do audi coupe z silnikiem 2.3 litra 5 cylindrów z wtryskiem mechanicznym tylko jak zwykle nasuwa się szereg pytań typu jaka instalacja za neizbyt wilekie pieniądze bo auto swoje lata ma i trochę szkoda pchać bezsensu kase, co taka instalacja musi mieć żeby czegoś z oszczędności w warsztacie nie zapomnieli włożyć. Słyszałem różne opinie żeby włożyć jak najtańszą bez żadnej elektroniki bo niewa...
  • Witam ! Mam następujący problem. Od jakiegoś czasu gdy włączam wsteczny bieg zamiast światła wstecznego zapala się kontrolka światła przeciwmgielnego. Dodam że nie mam wtedy świateł przeciwmgielnych a na desce robi się mała "choinka", jak włącze światła. Wszystko wraca do normy gdy tylko wyrzucę bieg wsteczny. Niestety jest to sytuacja przejściowa. I gdy już wybierałam się do elektryka awaria ustąpiła, po to by dzisiaj wrócić. Teraz moje pytanie : czy może to być uszkodzony czujn...
  • dlaczego na wolnych obrotach obrotomierz skacze od 700 do 1000 obr. zwłaszcza po wychamowaniu z wiszej prędkości
  • Witam mam pytanie ostatni mechanki zasugerowal mi wymiane chlodnicy w mojej astrze z 94 wszystko bylo by ok ale on stwierdzil ze nie oplaca sie wymienaic jakies uzywanje tylko nowa moje pytanie wiaze sie wiec czy w takim samochodze nie lepiej wymienic na jakas uzywana, chlodnica przekieka troszke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się