Dodaj do ulubionych

czujnik cofania audi b4

23.07.05, 19:26
Witam !
Mam następujący problem. Od jakiegoś czasu gdy włączam wsteczny bieg zamiast
światła wstecznego zapala się kontrolka światła przeciwmgielnego. Dodam że
nie mam wtedy świateł przeciwmgielnych a na desce robi się mała "choinka",
jak włącze światła. Wszystko wraca do normy gdy tylko wyrzucę bieg wsteczny.
Niestety jest to sytuacja przejściowa. I gdy już wybierałam się do elektryka
awaria ustąpiła, po to by dzisiaj wrócić. Teraz moje pytanie : czy może to
być uszkodzony czujnik cofania, który robi gdzieś tam przebicie?
Z góry dziękuję za opinie i porady!
Obserwuj wątek
    • dark13 Re: czujnik cofania audi b4 23.07.05, 19:48
      hanka4 napisała:

> Witam !
      > Mam następujący problem. Od jakiegoś czasu gdy włączam wsteczny bieg zamiast
      > światła wstecznego zapala się kontrolka światła przeciwmgielnego. Dodam że
      > nie mam wtedy świateł przeciwmgielnych a na desce robi się mała "choinka",
      > jak włącze światła. Wszystko wraca do normy gdy tylko wyrzucę bieg wsteczny.
      > Niestety jest to sytuacja przejściowa. I gdy już wybierałam się do elektryka
      > awaria ustąpiła, po to by dzisiaj wrócić. Teraz moje pytanie : czy może to
      > być uszkodzony czujnik cofania, który robi gdzieś tam przebicie?
      > Z góry dziękuję za opinie i porady!
      raczej to nie jest wina czujnika bo on tylko zamyka lub otwiera obieg a
      poniewaz on zamyka lub zalacza mase klopoty moga byc gdzies z masa,sprwdzibym
      polaczenia masowe jest ich kilka na tylnej sciance obok lamp, chyba w poblizu
      raczki otwierania maski w kabinie,no i w komorze silnika
    • hondziarz Re: czujnik cofania audi b4 24.07.05, 13:51
      zdemontuj czujnik i naucz się wreszcie jeździć do tyłu
      • hanka4 Re: czujnik cofania audi b4 25.07.05, 21:41
        Dziękuję za rady i jeszcze do hondziarza: nie napisałam Kretynie,że nie umiem
        jeżdzić do tyłu i poza tym nie wiem jak nieumiejętność jazdy do tyłu może
        powodować zwarcie, ale może moja wiedza na tematy elektryki w samochodach jest
        zbyt uboga za to czytając Twoje Głąbie wypowiedzi mniemam,że zżarłeś całą
        wiedzę na temat aut. Za to żeby z sensem coś napisać to już Cię nie nauczyli.
        • karburatorek Re: czujnik cofania audi b4 26.07.05, 10:28
          Hi,Hi.

Potwierdzam - brak masy w TYLNEJ lampie, najprawdopodobniej lewej (tam gdzie
          światło przeciwmgielne. Sprawdź przy pomocy drugiej osoby co się dzieje jak
          włączysz stacyjkę i naciśniesz stop jednocześnie włączając kierunkowskaz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka