bali

(35 wyników)
  • Witajcie, czy w przedszkolach Waszych pociech praktykuje się zapraszanie rodziców na bale przebierańców? Ciekawi mnie jak to jest u Was, ponieważ gdy w moim przedszkolu spytałam opiekunki czy można przyjść z dzieckiem, powiedziała że tylko pomóc przebrać dziecko, zaprowadzić na salę i zaraz iść:( Myślałam, że generalnie na takie okazje można przychodzić razem dzieckiem... Jestem niemile zaskoczona... A jak jest u Was? Pozdrawiam
  • Witam. Moja córcia (3,5 latka) w lutym ma swój pierwszy bal. Chciałaby się przebrać za krokodyla. Czy któraś z was mogłaby podsunąć mi pomysł jak wykonać takie przebranie? Bo szczerze przyznam, że nie mam ani pomysłu, ani zbytnich zdolności jeżeli chodzi o szycie. Krótko mówiąc jestem antytalent w tym temacie. Baaaardzo proszę was o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • Wątek ten zamieściłam również na forum "żłobki", ale i tu zapytam jak powinnam się zachować... Jestem mamą dziewczynki, która ma 26 miesięcy i od września chodzi do grupy żłobkowej przy jednym z publicznych przedszkoli w mieście. Za tydzień odbędzie się bal przebierańców. Chciałabym przyjśc na taką zabawę, może nagrać kilka minut filmu i porobić zdjęcia. Byłaby z tego super pamiątka. Zdziwiłam się jednak, bo panie przedszkolanki stwierdziły, że nie jest to najlepszy pomysł. Rozmawiał w...
  • Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam się, że mój Maluch(miał tygodniową przerwę) jutro ma w przedszkolu bal. Nie wiele czasu mi pozostało by coś przygotować:( I mam do Was pytanie, jak wygląda taki bal, czy organizowany jest dla całego przedszkola? (mój Synek chodzi do Maluchów)i za co głównie przebieracie dzieci? Przerabiamy to po raz pierwszy i nie mam doświadczenia, dlatego będę wdzięczna za Wasze porady i informację. Dziękuje.
  • W przyszłym tygodniu synek ma w przedszkolu bal na powitanie jesieni. Stroje mamy wykonać własnoręcznie, a niestety moja wyobrażnia kuleje... Proszę o pomoc, bo poki co kompletnie nie mam pomysłu. Pozdrawiam
  • Jak w temacie :) Pochwalcie się mamuśki za co przebieracie wasze szkraby :) Moja córka będzie pielęgniarką lub myszką :) Panie w przedszkolu powiedziały , że zazwyczaj są same księżniczki :) Zaznaczyły też aby ubrać dziecko w coś wygodnego, bo w tych sukniach i kapeluszach jest dzieciom niewygodnie.
  • Za kogo przebieracie swoje dzieci na bal karnawałowy do przedszkola?
  • Witajcie, Dziś bal karnawałowy w przedszkolu u moich córek - przebierany oczywiście. Kiedy Panie w przedszkolu dały hasło o przebraniach postanowiłyśmy z moimi dziewczynkami, że ubiory zrobimy same. Pracowałyśmy dzielnie dwa dni - szyłyśmy, wycinałyśmy, kleiłyśmy i była wielka zabawa, że razem itd... Starszej córeczce zrobiłyśmy strój baletnicy. Sukienka ze sztywnego tiulu itd. Wczoraj cały czas w niej tańczyła - biegła do mnie co chwilę i mówiła - mamusiu jesteś kochana. Dziś ...
  • W tym roku oficjalny karnawał bardzo krótki bo już 5 lutego jest "śledż", więc chyba w większości przedszkoli zaczną się lada moment tradycyjne bale karnawałowe. Za co przebieraja się wasze pociechy? Czy jesteście zwolenniczkami gotowych kupnych strojów, korzystacie z wypożyczalni a może same coś artystycznie kombinujecie?
  • Ręce mi dziś opadły. Do tego stopnia, że muszę co nieco tu napisać. Moje dziecko chodzi do Mikołajka. Jak każde przedszkole ma różne plusy i nie mniej minusów. Dzisiejszy brak organizacji totalnie mną zatrząsł. Mój smyk cieszył się niesamowicie na dzisiejszy bal, ale nie tej radości i szczegółach będzie. I dziś okazało się, że dziecko które rano było rozentuzjazmowane, wróciło rozżalone, smutne i zawiedzione. Dlaczego? Ano dlatego, że bal miał być tylko dla przedszkolaków. A okaz...
  • Za kilka dni moja 3latka ma w przedszkolu bal przebierańców, nie chciałabym kupować jej stroju, ale coś razem z nią stworzyć. Macie jakieś ciekawe pomysły, wzory, szablony?
  • Dzis odbyl sie w naszym przedszkolu bal karnawalowy.Na okolo 150 dzieci bylo ,plus-minus,70 ksiezniczek różnego rodzaju,55-60 batmanow i spidermenow ,10 Harry Potterow, 5 piratow (wyrazny wplyw ostatniego przeboju kinowego),jedna biedronka,diabelek i muszkieter........ Owszem,kreatywność mam w projektowaniu strojow dla ksiezniczek jest czasami POWALAJĄCA, sa to juz prawie kreacje slubne dla ksiezniczki czy nawet krolowej wszechswiata ale.....dziewczynki jakos tak dziwnie na to re...
  • Witam mamy wszystkich przedszkolaków. Ponieważ nadszedł czas balów karnawałowych chciałam zapytać was jakie stroje zamierzacie przygotować swoim dzieciom. Czy będą to gotowce z marketów czy raczej stworzycie coś własnoręcznie? Jeżeli to drugie to jakie macie pomysły? My w tym roku debiutujemy więc mam pustkę w głowie... Pozdrawiam.
  • Hej, właśnie przygotowuję "się" do pierwszego balu przebierańców. I tak z ciekawości zainteresowało mnie za co/kogo przebieracie swoje dzieci. Moja córka 3 lata - pszczółka (strój "szyję" sama). Pozdr
  • Witam drogie Mamusie.Jestem mamą debiutującej w tym roku 3 latki, w środę w naszym przedszkolu zorganizowany jest bal jesienny.Mamy za zadanie przebrać "tematycznie" nasze pociechy. I tu pojawia się problem,nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.Córcia wpadła na pomysł, żebyśmy pozbierały liście i nakleiły na spódniczkę a może Wy podzielicie się ze mną uwagami?Pozdrawiam
  • Witam drogie Mamy! Poszukuję dla mojej trzylatki stroju na bal w przedszkolu - podpowiedzcie co widzialyście w sklepach i gdzie są wypożyczalnie dziecięce lub z częścią dla dzieci. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam karnawalowych balowiczów. P.
  • No własnie:-)) Mój 4,5 - letni przedszkolak (od grudnia dopiero i tylko na parę godzin dziennie, ale zawsze) ma dzisiaj bal karnawałowy w przedszkolu. Poszedł przebrany za pirata i był strasznie podekscytowany bo to w końcu jego pierwszy bal....No i w szatni oświadczył mi, ze kocha królewnę :-0 Królewna jest ze starszej grupy, ubrana w landrynkową różową , korokowo - tiulową sukienkę i złotą koronę:-)) A jak u Was z balami? Już po czy jeszcze przed? Pozdrawiam
  • będzie u mojego synka za 3 tygodnie. Drogie emamy poradźcie, gdzie mogę wypożyczyć strój na taki bal dla trzylatka. Mieszkam w Warszawie.
  • Mam pytanie, do Was drogie mamy !Za kogo, lub za co najchętniej przebierają się Wasze pociechy, chodzi mi o balik przebierańców w przedszkolu.Czy jest jakaś moda co roku? Słyszałam,że dziewczynki nie chcą się przebierać za kotka, czy myszkę itp., tylko wszystkie chcą być np. wróżkami. Czy tak jest rzeczywiście? Pozdrawiam mmama 4-latki.
  • Wiem, że jeszcze jest dużo czasu. U nas bal bedzie w styczniu i dzieci mają być przebrane za rośliny lub zwierzęta (tzw.Bal Ekologiczny). Chciałabym sama wykonać kostium, myślę o tygrysku, ale nie wiem jeszcze jak! Kupujecie kostiumy czy robicie same? Ja mam sentyment do robionych, bo ja zawsze takie miałam i czułam się fantastycznie w takim niepowtarzalnym przebraniu. Pochwalcie się pomysłami, a może ktoś ma dla mnie jakieś linki przydatne? Pozdrawiam, Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się