Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
      bali

bali

(71 wyników)
    • Witam, za trzy tygodnie mam bal na zakończenie studiów. Czekałam na wiosnę żeby porządnie pochodzić po sklepach i poszukać sukienki ale się nie doczekałam więc jestem w ekstremalnej sytuacji czasowej. Schodziłam wszystkie galerie (wiadomo, pod dachem..) i nie ma nic absolutnie, wielkie zero. W związku z tym bardzo proszę o pomoc! Wiem, że zaglądają tutaj kobiety, które interesują się modą :). Czy macie może jakiś pomysł gdzie znaleźć długą balową sukienkę na cito i nie za 2000 zł (niestety...
    • czesc, ide na straszliwie oficjalny bal z roznymi prominentnymi osobami. najchetniej poszłabym w wyprostowanych, rozpuszczonych wlosach ale nie wiem czy wypada, wszyscy doradzaja mi koka.help. wloasy mam za ramiona ciemne normalnie krecone ale je prostuje
    • Kto mi pomoże? Szukam sukni na bal. Ma być czarna, elegancka, długość do kolan (ewentualnie długa). Nie gorset i nie suknia-beza. Raczej bez większych udziwnień. Najbliższy mojemu jest styl Kate Moss. Jak macie jakieś zdjęcia to dawajcie linki. Z góry dzięki!
    • Cześć, Pod koniec maja mam bal magistra, jednak już zaczynam się powoli stresować, bo (nie wiem czy to tylko moje odczucie, czy tak faktycznie jest) wiosna to pora roku, kiedy w sklepach chyba zapomina się, że ludzie czasem muszą chodzić na jakieś większe imprezy:) i wszystko jest zalane letnimi ciuchami, a sukienki "wyjściowej" nie uświadczysz. Mogłam zaopatrzyć się w kieckę już zawczasu, po sylwestrze, ale wtedy nie wiadomo było czy taka impreza się w ogóle odbędzie. Z butami...
    • idę na bal firmowy za 2 tygodnie i nie wiem co mam ubrać. Będzie to już czas postu także nie wiem czy będą tańce czy nie. Mam uszytą piękną długą suknie koloru ecri a na całych plecach oraz rękach koronkę z połyskującymi koralikami w kolorze turkusowym. Obawiam się czy na taki bal wypada iść w tak ozdobnej sukni i czy nie okaże się, że jestem jedyną tak wystrojoną kobietą, a reszta przyjdzie w garsonkach. Myślę nad zakupem jakiejś marynarki żeby przykryć plecy i co ozdobniejsze el...
    • wlasnie sie dowiedzialam ze idziemy z mezem na bal w przyszla sobote i kompletnie nie wiem w co sie ubrac. chce wygladac dosc normalnie - nie bawia mnie typowe suknie balowe, raczej dosc skromnie, ale nie jak kpciuszek. Myslalam np o jakiejs eleganckiej spodnicy i top + zakiet. ale tak naprawde licze na wasze propozycje co do stroju i dodatkow bo jkaos sie ostatnio w modzie nie orientowalam, gdzie warto sie wybrac, bo nie moge tracic calego dnia na zakupy... blagam o pomoc i pozd...
    • Czy wypada iść w spodniach i jakiejś bluzce plus marynarka?Bo nie moge ubrać sukienki bo nie mam do niej butów:( (to z powodu kontuzji nogi).
    • Czy mała czarna w stylu pensjonarki ujdzie na balu sylwestrowym? Ta sukienka bardzo mi się podoba (prosta, akcenty czerwone - wstążeczka, czerwona nitka, którą są przeszywane plisy/zakładki przy dekolcie i biała delikatna koronka, która wystaje spod tych "zakładek"). Sukienka wygląda skromnie ale seksownie. Jest matowa, jedyny błyszczący element to czerwona wstążeczka wiązana pod biustem). Mam wątpliwości,czy nadaje się na wielki bal... Nigdy na takim nie byłam, więc nie wiem, czy obowi...
    • Nie mam zielonego pojecia w co powinnam sie ubrac na bal sylwestrowy. Sukienka - jaki kroj, spodnie i cos? Poradzcie!
    • Chłopak zaprosił mnie na bal z okazji zakończenia jego studiów. Zupełnie nie wiem w co się na tą okazję ubrać:( Nie chcę się ubierać w żadną wieczorową suknię, myślałam o rozkloszowanej spódnicy za kolano (w kolorze kremowym?) i jakiś gorset do tego. Jednak z gorsetem może być problem, bo mam dość mały biust i pewnie bym go cały czas trzymała ;) Prosze doradzcie cos, mile widziane zdjęcia.
    • Hej! Niedługo wybieram się na elegancki bal. Ponieważ jestem w ciążyi mam już spory brzuszek, szkoda mi wydawać dużo kasy na strój, który potem i tak pójdzie do śmieci. Mam fajną elegancką bluzkę-tunikę ściąganą u dołu w czarno złote pasy i planuję założyć do tego czarną, rozkloszowaną spódnicę do kolan. Tylko nie wiem czy to będzie pasowało na taką okazję. Szyć długą spódnicę, czy sobie darować i pójść w tej, którą mam?
    • Niedługo wybieram się na bal karnawałowy i w związku z tym, że jeszcze nigdy na takim typowym balu nie byłam mam dylematy jak sie ubrać. Czy konieczna jest sukienka? Mam tweedową popielatą spódnicę w czarne aksamitne kwiaty, do tego mogłabym założyć cieliste prawie niewidoczne rajstopy, może z lekkim połyskiem i czarne szpilki. A na górę dopasowałabym sobie jakąś typowo sylwestrową czarną bluzkę - z fajnym dekoltem i może z jakiegoś połyskującego materiału. Do tego srebrna biżute...
    • jak w temacie. Zupełnie nie wiem jaką sukienkę miałabym na siebie włożyć. Tzn, może i wiem, ale nie wiem gdzie ją znaleźć. Mam 173 cm, jestem szczupła, mogę więc pokazać nogi, ale mam mały biust, więc duże dekolty nie dla mnie. Cena interesowałaby mnie do 350 zł. Mogłaby być to tulip/lantern dress czy bombka, ale niekoniecznie! Na pewno nie ma być długa i nie ma mieć dużego dekoltu. Wolałabym sklepy stacjonarne, mieszkam w Poznaniu!
    • ponoc idolka wielu forumek zawita na balu w wiedniu, wychodze z zalozenia ze fanki przyjada za nia do wiednia zeby podpatrzec co panna nosi .... badz nie , pod krynolina
    • Właśnie zastanawiam się z siostrą nad jej sukienką na bal gimnazjalny. Siostra bardzo chciała typowo balową, bufiastą, lecz swego czasu jej to odradzałam, lecz teraz sama niewiem co byłoby odpowiednie na tą uroczystość. Sukienka długa, czy krótka, skromna, czy odkryta (czy gorset też wchodzi w grę). Niewiem także, jaki kolor ma mieć kreacja, zważywszy na to, że to uroczystość szkolna chyba granat i czerń...Po prostu niewiem...a może byście doradzili? Jeżeli posiadacie to proszę ta...
    • Moja koleżanka wraz z mężem wybiera się na bal ,który ma być w stylu kubańskim -tzn meżczyżni /garnitur/cygaro itp a kobiety mają się ubrać jak rodowite Kubanki . No właśnie ... tzn jak? Poradżcie bo ani ona ani ja nie mamy pomysłu powinna się ubrać.
    • ratujcie! gdzie sie kupuje sukienki na bal? nie chce takiej bezy ani nic z gorsetem i bombkowym sterczacym dolem. Poza tym jestem niska a takie rzeczy ciezko znalezc w moim rozmiarze. Wolalabym raczej cos miekko sie ukladajacego, nieco bardziej na czasie a la wyjscie oskarowe a mniej a la wesele w Baniosze:-) Z gory dziekuje za pomoc.
    • to co założyłybyście na siebie?
    • Poszukuję sukienki na bal gimnazjalny dla 16-latki. Wymarzyłam sobie bombkę minówkę czarną bez ramiączek, ale nic takiego nie znalazłam. W sklepach pustka. Myślałam o uszyciu, przejrzałam forum niewiele ciekawych. Sukienka napewno musi być niepowtarzalna i nietandetna, moze trochę ekstrawagancka. Macie jakieś pomysły, propozycje?
    • W sobotę byłam na balu. Duża impreza na ok. 120 osób, fajna orkiestra, dobre jedzenie. Przekrój wiekowy uczestników 20-60 lat, kreacje różne i różniaste, więc miałam możliwość obserwacji b.ciekawych sytuacji. Podaję je ku przestrodze: - ramiączka - przesuwały się, spodały, urywały się - gorsety - z za ciasnych (za luźnych) gorsetów wypadały biusty - spódnice - przekręcały się tyłem do przodu - halki - zahaczone obcasem własnym lub cudzym obrywały się na dole i dyndały - nasztyte kw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się