bali

(60 wyników)
  • Większość informacji na temat tej wyspy jest z przed kilku lat... Czy może ktoś ma jakieś najświeższe informacje? Jakie są ceny jedzenia, wynajęcia auta i biletów wstępu? Czytałam że trzeba się targować (czeog osobiście nie znoszę!), tylko jaka kwota jest przystępna jak na dzień dobry podwajają ją :-) Każda informacja cenna... Pozdrawiam
  • Witam, czy ktoś był na Bali w październiku i może napisać jak wyglada tam kwestia deszczy? To miesiac, kiedy oge zrobic sobie urlop. Przeczytałam, ze zaczyna sie wtedy pora mokra ale im dłużej przeglądam strony www tym mniej wiem:) Nie przeszkadza mi deszcz w nocy czy godzinę w ciagu dnia. Ale jeśli mam 3-4 godziny dziennie siedzieć w barze bo siapi deszcz, to lecieć na drugi krawiec swiata nie ma dla mnie większego sensu.
  • Hej, wróciłam z Bali i Singapuru, gdyby ktoś miał pytania chętnie pomogę. Pozdrawiam
  • Właśnie dostałam wycenę za wakacje na Bali w hotelu Nikko 2 dorosłych i dwójka dzieci 15 i 8 lat w opcji śniadania prawie 40 tys , Melia Benoa w opcji all 50 tys za 14 dni ,załamka dzieci płacą 100% . Nie chcę kolejny raz lecieć na Karaiby, chciałam zobaczyć coś innego. No to w tym roku posiedzimy w domu:((((
  • Witam, Planujemy wyjazd na Bali lub Meksyk w październiku 2011? Proszę o informacje gdzie lepiej lecieć z biurem? (to jest podróż poślubna i chcemy mieć załatwione z góry). Co warto zobaczyć - bardziej Bali czy Meksyk?? Czy ktoś był w jednym i drugim miejscu i może podzielić się wrażeniami? Proszę o rady :)
  • Proszę o podpowiedz, co koniecznie zwiedzic na Bali(i jak?) Czy ktos moze polecic wycieczki np.na sasiednie wyspy i co tam ew.zwiedzac
  • Zastanawiam się na co się zdecydować pod koniec naszych polskich wakacji - w sierpniu. Wakacje allinclusive w dużych campusach hotelowych Punta Cany czy może jednak Bali z małym hotelem i śniadaniem na Bali. Razem z żoną lubimy coś niecoś zwiedzić na takich wakacjach, ale również trochę poplażować i pobawić się wieczorem. Co byście wybrali, ceny są podobne za osobę (do 1000 euro / za 2 tyg. na lastach). Ile powinniśmy zabrać na 14 dni na dwie osoby wybierając się w tak różne rejony. ...
  • Witam, Który z tych kierunkow byście polecali? Generalnie chcialem sie skupic na odpoczynku. Gdzie w związku z tym będa lepsze warunki? Plaże itd? A moze jakas inna wyspa w tych krajach? (wazne zeby nocleg nie przekraczal 1500 pln za 12 dni)
  • Witam Jak narazie zarezerwowałem bilet dla siebie: na wyspie Bali będę 3 tygodnie. w związku z tym iż AirAsia sprzedawał bilety za darmo to zakupiłem 2 bilety powrotne: z Bali i Jakarty Jak rozplanować te 3 tygodnie ? czy skupić się tylko na Bali czy rozłożyć ten czas na dwie wyspy i do Polski wrócić z Jakarty ? kolejny dylemat: być moze pojadę drugą osobą. Wtedy raczej opcja tylko Bali i byczenie się :) jakie wycieczki na pobliskie wyspy polecacie ? słyszałem , że sąs...
  • Witam Czy 2100 zl za lot Warszawa- Bali to okazja ? termin lipiec 2010. Na forum było iż nawet za 1600 zł można dolecieć ale to w porze deszczowej. Rezerwować czy na tak odległe terminy jeszcze lepsze ceny się pojawią ? w jakim okresie mogę dostać się najtaniej w tej region świata ?
  • Witam! Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie są ceny alkoholu na Bali. Wiadomo że człowiek w tropiku musi się odkażać.Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam.
  • Kupiliśmy z żona bilety na Bali, słuchajcie kto był, napiszcie coś, mam nadzieje, że nas nie zjedzą, jak z bezpieczeństwem? chcemy podrózować sami po całej wyspie, może Jawa, może Sumatra...
  • Witam, chciałbym się wybrać na wyspę Bali ale bez pośrednictwa biura pdrózy , słyszałem że jest o wiele taniej, chciałbym sie dowiedziec krok po kroku co trzeba wykonać , z góry dziekuję marcin
  • Czy mógłby mi ktoś pomóc ? Mam w paszporcie izraelską pieczątkę , a wybieram się na Bali ,lub Malediwy . Jestem zupełną ignorantką - czy nie będę miała problemu przy wjeździe ???
  • Wybieramy się we dwójkę na Bali, na 3 tygodnie. Mamy wykupiony goły przelot na wrzesień. Mam wątpliwości ile gotówki musimy zabrać ze sobą, zeby starczyło na wszelkie atrakcje, zwiedzanie oraz oczywiście na jakiś nocleg i jedzenie. Nie jesteśmy nastawieni na komfort, ani na siedzenie w hotelu, wiec interesują nas jakieś tańsze hotele a nawet kwatery prywatne. Chcemy jak najwięcej zobaczyć, zwiedzić i raczej na to zamierzamy przeznaczyc większość pieniędzy. Jeżeli ktoś był w b...
  • Bali (31)

Witam, wyjeżdżam z przyszłą żoną w podróż poślubną na przełomie czerwca i lipca '08 na Bali. Jednakże bardzo mało jest przewodników po polsku na temat tej wyspy (jedyny w miare ok to dodatek do Gazet Wyborczej). Czy są jakieś inne tytuły godne polecenia? Czy powinniśmy wiedzieć o czymś czego głośno się nie mówi w biurach podróży? Czy pływał ktoś z delfinami - i gdzie najlepiej spróbować tego (podobno są w niektórych hotelach takie atrakcje)? A może ktoś wyrusza w podobnym termin...
  • wybieram się na Bali od 28.06 do 14.07, czy był ktoś już tam może w tym terminie i wie jaka jest wtedy pogoda, ile stopni i czy wieje itd?
  • Potrzebuję opinii odnośnie hoteli na tej wyspie. Polecacie coś? zamierzam się tam wybrać razem z Itaką ale nie zdecydowałam ostatecznie gdzie się zatrzymać. Może w MELIA BALI***** bądź NUSA DUA BEACH*****?? Bardzo zależy mi na opiniach będących już tam turystów, więc proszę o pomoc.
  • Jakoś dwa miesiące temu zadałem pytanie na tym forum czy rozważać wyjazd z dzieckiem na Bali. Pojechaliśmy więc jestem gotów odpowiadać na wszystkie pytania. W osobnych postach opiszę poszczególne elementu wyjazdu, które mogą być interesujące dla osób planujących wyjazd na Bali z (lub bez) dziecka. Krótko o nas. Mamy po 30 lat. Nasza córka w momencie wyjazdu miała 2,5 roku. Jakimi "typami" jesteśmy. Uprawiamy turystykę spontaniczno-włóczęgową. Z reguły nie planujemy wyjazdów (na wyjazd...
  • Witam wszystkich, czy ktos moglby mi napisac jaka pogoda jest na Bali w polowie stycznia, czy rzeczywiscie moge spodziewac sie tylko deszczu, czy tez ktos byl w styczniu i deszczu nie bylo. Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się