Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      bali

bali

(16 wyników)
    • Czy nie boicie sie jechac do Egiptu? Ja bylam tam rok temu w Sharm i w piatek rano wrocilam do domu, a w piatek o polnocy doszlo tam do zamachu terrorystecznego. Mam ochote i w tym roku tam jechac..tez do Sharm..ale troche sie boje.. To tak czy siak magiczne miejsce..
    • i podtrzymywałam innych na duchu, a teraz lekko sie zdenerwowałam. Zaczynam mieć coraz wieksze obawy, nie tylko o siebie co o dziecko
    • Przez błąd biura lecę nie z air polonia, a z AMC airlines. Czy mam się bać, nie ukrywam,że oczekuję pocieszenia. I jeszcze jedno: po ile jest egipski funt,bo w każdym biurze mówią co innego... Pozdrowionka!
    • Odwiedzałam Izrael kilka razy w roku i nic mi się nie stało , mimi tego,że u Nas w tv pokazywali masakryczne hostorie byłam świadkiem jednej z nich no poprostu paranoja, do tego zdjęcia pokazywane u nas to bzdura (zdjecia z GAZY, ten kto nie był mysli,że rzeczywiscie Jerozolima itp. Ja lece 13.10.04 do Sharm-u i nie moge się doczekać.....
    • Witam, jadę pierwszy raz do Egiptu. Mam wykupioną wycieczkę dla 3 osób z sun&fun do Farana club (nie mylić z fanara). Wakacje były kupowane na wariata tzn. że w ofercie biura był termin - agent przyjął zaliczkę ale zaznaczył że ten termin jest na potwierdzenie. Okazało się że hotel nie potwierdził, no więc bierzemy pod uwagę kolejny termin-znów hetel nie potwierdził. Za 3 razem (jeszcze inny termin)hotel PONOĆ w końcu potwierdził. Czytam opinie o biurze i sytuacjach zmiany hotelu na m...
    • witam, po przeczytaniu wielu relacji z wyjazdu do Egiptu,i wycieczek do Kairu i Luksoru, na tym i innych forach , zaczelam miec pewne obawy.... 1)czy na pewno jak wysiade na lotnisku w Hurghadzie , to znajde autobus, ktory zawiezie mnie do mojego hotelu. a jak ugrzezne gdzies w kolejce i on odjedzie...?lece pierwszy raz i czlowiek obawia sie nieznajomych sytuacji, pewnie za drugim razem nie bedzie tych pytan:- ) 2) piekne sa opisy Wasze z pobytu w Kairze, ale tez mam watpliwosc...
    • bo z Afryki dochodzą niepokojące wieści o różnych chorobach,wzrost zachorowań szczególnie dzieci, czy ktoś ma jakieś konkretniejsze informacje?
    • Po śmierci przywódcy Hamasu w krajach arabskich atmosfera zrobiła się gorąca. Wczoraj oglądałem wiadomoci - i pokazywano dzikie tłumy m.in. w Kairze. Jak to wygląda z punktu widzenia turystów? Jechać czy nie jechać? Są powody do obaw? Może ktoś z samego Egiptu skrobnie kilka słów... Pozdrawiam!
    • Jade de egiptu i boje sie rekinow,napsizcie cos o tym
    • ja mam stracha niestety, boję się, napewno doleecę?
    • Lece pierwszy raz z kolezanka do hotelu sindbad aguapark. Troszke sie boimy.
    • Mam obawy, czy wplacenie pieniedzy na wycieczke z Oasis nie jest rownoznaczne z ich strata. Czy wiecie jak obecnie stoi to biuro? Gdzies czytalam, ze mieli jakies problemy, czy to prawda?
    • Mam takie pytanko. Wybieramy się na sylwestra do Hurghady (Hotel Sea Gull) no i pytanie mam takie. Jakiego rodzaju są tam organizowane te kolacje sylwestrowe i CO TRZEBA NA SIEBIE ZARZUCIC??? ;) Elegancko (sukienka, szpile, itp.) czy bardziej na luzie??? Bede wdzieczna za wszelkie rady i porady ;)
    • Ech, pomóżcie w jeszcze jednej sprawie. Lecę pierwszy raz samolotem do Egiptu. Boję się latać, dwa razy już w ostatnim momencie zrezygnowałam z lotu....Teraz postanowiłam się przełamać, ale boję się o siebie, abym znowu "nie wywinęła jakiegoś numeru"... Co radzicie, czy sa jakieś tabletki wyciszające lęki, ale nie ogłupiające i tak abym jakiej schizy nie dostała w trakcie lotu. Podajcie coś sprawdzonego. Dla mnie najgorszy jest moment oczekiwania na lot i to zanim wyleci. Porady...
    • Co o nich sądzicie , jest się czego bać?
    • Mam wykupiony pobyt w Egipcie od 05.08 (Exim) a słyszę "oszukani turyści" lub groźba ataków terrorystycznych w tym porywanie samolotów przez szaleńców. Zapłaciłam wcale nie małą kasę i żal trochę się wycofać, ale chyba życie cenniejsze tym bardziej że lecę z całą swoją rodziną pozdrawiam tych również się bojących k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się