Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      bali

bali

(35 wyników)
    • Jak tak to jaką sukienkę kupić dla córki?
    • Witam Mam pytanie do osób , które były na balu sylwestrowym sami- znaczy z osobą towarzyszącą bez znajomych. Niedawno przeprowadziliśmy się do nowego miast i nie znamy tu nikogo a chcielilbyśmy iść na bal do hotelu. Czy ktoś był tylko we dwoje na balu sylwestrowym? Jak się bawiliście, czy to wogole ma sens? Pozdrawiam i zycze Wesołych Swiąt!!!
    • Sukienka potrzebna na bal 6-klasisty. Córka (13 lat, 164 cm) ostatnio w sukienkach chodziła ze dwa lata temu ;-). Zupełnie się nie wiem jaka mogłaby być i gdzie ją kupić (w W-wie). Musi być stacjonarnie bo przymiarka niezbędna.
    • Bo studniówkę miałam w tej nieszczęsnej sali gimn., za to potem bal - w knajpie, w samym centrum miasta, sukienkę miałam kretonową łączkę, za to długą do ziemi, i pomalowane paznokcie, zapaliłam pierwszego w zyciu papierosa. Byliśmy wyluzowani, czerwcowa noc cudownie ciepła, nauczyciele naprawdę byli tylko zaproszonymi gośćmi. Bardzo żałuję, że bale zanikły.
    • Do wszystkich e-mam serdeczna prośba o podpowiedzenie w co można przebrać 9-latka na bal karnawałowy "inspirowany kolorami zimy (biały i niebieski z ew małymi odstępstwami)". Ja od kilku dni tkwię w szpitalu (moje zatrucie pokarmowe okazało się być zatkaniem przewodów żółciowych), a mąż zajmuje się całą resztą. Nie wątpię jednak że temat balu karnawałowego go przerośnie, sama zresztą też nie bardzo umiem wymyślać takie rzeczy. Rzeczone 9-latki póki co bez pomysłu. Czasu mało bo bal w środę...
    • W zeszłym roku przyjaciółka mi opowiadała, że w przedszkolu, do którego chodzi jej córka, będzie bal przebierańców, którego temat brzmi "księżniczki i książęta" i dzieci tak się maja przebrać. Pewnie, że nie wywalą Supermana, ale jednak jest wskazanie. Obie wtedy skrytykowałyśmy ten pomysł, a w tym roku w przedszkolu mojej córki jest to samo. Uważam, że pomysł nietrafiony. Moja córka nie będzie nieszczęśliwa, bo uwielbia udawać księżniczkę, myślę, że sporo dziewczynek również, ale jednak nie ...
    • KOlejne polecone pytanie:) Ktoś ma? Kolezanka ma dzialke i chce opcje dom w dwa miesiace typu DOM Z BALA,czy cos takiego. Cena-ok. Ktoą ma doswiadczenie w takich domkach,bo ja jej nie pomogę,zawsze mieszkałam w bloku -- 1 Historia małej Emmy Marii
    • Oglądam teraz "Lamparta" na Ale Kino. Ech, chciałabym być kiedyś na takim balu... po kilku lekcjach tańca ;-) Te suknie, muzyka, kawalerowie :P Byłyście kiedyś na prawdziwym balu? Chciałybyście? Aha, studniówek do tego nie zaliczam, mam na myśli taki prawdziwy bal, z walcami itd. P.S. Lea, mam nadzieję, że choć trochę rozjaśniłam twe znudzone oblicze, tego tematu chyba jeszcze nie było ;-)
    • Tu pytam swiadomie licząc na inwencje e-mam. Synek-wiecznie mu gorąco,wiec nic grubego. Nie lubi nic na glowie, wszystko sciaga, łącznie z czapką :( I co robic?nie mam parcia na jakies wymyslne przebrania ale cos bym mu zalozyla. Jakies pomysly?moge cos sama wykonac bo talenty manulane w stopniu minimalnym posiadam.
    • buuuuu..tak sie cieszyłam na ten jutrzejszy bal! Strój kota kupiony (ile my żeśmy sie nabiegali za tym strojem!!!) a tu...chora od soboty! Temp nie ma, tylko kaszle...to miał byc jej pierwszy bal w przedszkolu! buuuuu....mi chyba bardziej przykro niz jej... Naprawdę jest mi przykro! :((
    • W lipcu idzie. Na zakończenie szkoły. I teraz tak - jakąś kieckę jej znaleźć musimy plus buty i inne dodatki. Drobna blondynka o delikatnej urodzie. Dawajcie, dziewczyny, jakieś propozycje, proszę.
    • W szkole do której chodzi moje dziecko ma odbyć się bal walentynkowy dla osób które zapłacą ok 250 zł od pary,każdy może przyjść.Mieszkam w małej miejscowości i tu mnie zastanawia czy wszędzie w małych miejscowościach czy wsiach tak jest jak to opiszę.Dodam że wczesniej mieszkałam w Wawie i nie było nigdy podobnego przypadku. Otóż z każdej klasy na tą imprezę w formie czyn społeczny mają wyjść przynajmniej dwa ciasta i kto co może przynieść np ogórki,papryczkę itp,dodatkowo zbierają od osob...
    • Potrzebuję pomocy. Pierwszak poszedł po chorobie do szkoły. Teraz mi mówi, że jutro mają bal karnawałowy. Wypożyczenie stroju nie wchodzi w rachubę z powodu mojej niedyspozycji. Pozostje przebranie go domowymi srodkami. Z powodu goraczki nie mam nawet siły myśleć. Pomóżcie jak go skromnie przebrać.
    • Witam, Moja mama w pracy ma bal przebierańców :-)) i stąd moja prośba o jakieś pomysły..... łatwe do zrealizowania a przy tym śmieszne i oryginalne :-) Taki bal mają rok w rok i wiele pomysłów już było wykorzystanych, w tym roku miał być punk - kolorowe włoski i te sprawy, ale nie bardzo wiemy jakie spodnie, bluza?? no i skąd jakieś kolczyki w kadym możliwym miejscu?? :-) A może jakieś inne sugestie??
    • eh..znów stoje przed wyzwaniem.. muszę pomoc dziecku przygotować jakieś nakrycie glowy na bal ekologa ...-nakrycie ma byc ekologiczne z naciskiem na wiosnę;P ja ,z zerowym zacieciem plastycznym ,prosze Was matki o podpowiedzi!! :):)
    • jak powinna wygladac? dlugosc dekolt kolor? zeby aleganstko bylo :)
    • dziewczyny czy moze byc przebranie za sportowca- piłkarza, czy nie wypada? mam super dres z reprezentacja francji oryginalny do tego maly mołby wziasc piłke adidasa.
    • czesc wreszcie podjelismy decyzje ze nie chcemy dalej placic za czyjes mieszkanie 1300 + oplaty koniec wynajmoania od nowego roku bierzemy kredyt na (bagatela) 25 lat i tu zaczyna sie problem chcielibysmy postawic caloroczny domek z bala drewniany ocieplany z kominkiem z dzialka niewdaleko warszawy wychodzi taniej niz mieszkanie i tu moja prosba to dla nas wielka inwestycja na cale zycie i chcialabym uniknac rozczarowania dlatego jezeli ktoras z was moglby mi doradzic jaka firme...
    • Potrzebuje waszekj rady. W co moze ubrac sie facet na sylwestrowa impreze gdzie obowiazuja kostiumy? to ma być cos w czym on zechce wyjść z domu.Nie mam pmyslu...
    • chciałbym na Sylwestra wyjechac z mężem na 2-3 dni odpocząć. nie mam ochoty na wielkie bale, lecz chatka w lesie mi nie odpowiada o tyle że wolałabym mieć jedzenie zapewnione. bal sam w sobie mi nie przeszkadza, moze nawet poszlibysmy na trochę ale żeby taki pobyt nie był jakis kosmicznie drogi. pod jakim hasłem szukać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się