basia

(11 wyników)
  • odmówiono mi leczenia...chemia nie podziałała dostałam jakąś 2 razy po 15 minut... jestem załamana ...co robić mam raka płuc...dlaczego nie podadzą innej kombinacji
  • bacha67(8)

czy ma ktoś z nią kontakt?
  • Miałam zły wynik rtg klatki piersiowej (naciek), tomografia komputerowa nie pokazała jednoznacznie czy jest guz czy nie....lekarze nie umią się wypowiedzieć. Zrobiono mi bronhoskopię wynik ujemny, za tydzień powtórzono w innym labolatorium wynik ujemny. Leczono mnie agumentinem na stan zapalny niestety zmiany się nie cofają. Chcą mnie wysłać na onkologię na "nakucie biobsję komputerową. Czy jest sens? Fakt że mam kaszel który czasem jest męczący ale i czasem nie. Czy może być n...
  • Odebrałam wczoraj swój wynik RTG klatki piersiowej.Oto jego treść: "Naciek o policyklicznych zarysach w okolicy prawej wnęki płucnej i powiekszonw węzły chłonne prawej wnęki płucnej. Sylwetka serca niepowiększona. jamy opłucnowe wolne." jak myślicie....czy to rak.... Basia ps. Poza tym jestem nowa na forum dzisiaj zostałam przyjęta. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...
  • znalazłam Was zupełnie przypadkowo. Chcę powiedzieć, że żyje z rakiem jajnika rozpoznanym w 3 późnym stadium już 8 lat. Chciałaby rozmawiać z Wami o wszystkim co dotyczy tej strasznej choroby. Mam zamiar wygrac ta wakę, jeśłi wystarczy mi sił psychicznych. Prowadzę też od ponad 3 lat bog o pokonywaniu choroby, ale tam jest wiele osób, które wpisują idiotyzmy zarzucając , że kłamię, bo z rakiem tyle nie można żyć, więc wolę rozmawiać na forum z tymi, którzy rozumieja temat. Chętnie...
  • Witam serdecznie. Mój tato miał stwierdzony nowotwór w okolicach krtani. Po diagnozie guzek został usunięty, lecz po jakimś czasie w jego miejscu powstały nowe, mniejsze- nie do usunięcia operacyjnie. Na początku zastosowano radioterapię. Niestety naświetlanie było tak mocne, że w jego miejscu powstała rana. Teraz tato jest poddawany chemioterapii, a z rany po radioterapii sączy się wydzielina. Onkolog taty jest teraz na urlopie, a tato nie chce się zwrócić do nikogo innego po po...
  • ;-(((4)

Pewnie ktoś z Was czytał... miria.blog.onet.pl/ Moja Ciocia...
  • Biorę Tarceve już jakiś czas. Przed rozpoczeciem leczenia miałam kaszel.Lek "zredukował" go do bardzo małego i zadkiego kaszelku. Tarceve biorę już prawie 5 miesiecy kaszel jakby sie pojawia częstszy i trochę mocniejszy. Czy to może oznaczać ze lek już przestaje działać? może byc skutkiem ubocznym? ale dopieru po kilku miesiacach zażywania? Dodam że na poczatku sierpnia mialam badania i bylo ok (bez zmian) czy coś sie może ju dziać od tamtego czasu> może ktos ma jakieś doświa...
  • piszę o Basi, bo niektórzy z Was znali Ją z onkolinka i z czata rak_piersi na onecie...Basia walczyła wiele lat z chłoniakiem...była taka dzielna...była taka młoda... tak bardzo chciała żyć...niedawno została babcią, była taka szczęsliwa...pogrzeb jest w piątek...tak bardzo będzie nam Jej brakować... pomódlcie się za Basię proszę...
  • Kochana Anitko, Jak się czujesz i jak przebiega Twoje leczenie? Napisz choć parę słów. Baaardzo mocno trzymam kciuki, pozdrawiam noworocznie załączając życzenia SZYBKIEGO powrotu do zdrowia i przesyłam buźki. :) :) :) Ela
  • Tata zmarł dziś o godz 3 nad ranem .We wtorek rano stan taty się poprawił , na tyle ,że już myślałam ,że będzie dobrze . Rozmawialiśmy jak zwykle o wszystkim , odwiedzili tatę wszyscy bliscy.Powiedzieliśmu mu , że jedna z wnuczek jest w ciąży , bardzo się ucieszył.A w nocy miał kolejny atak po którym już nie odzyskał przytomności . Byłam z nim do końca , i ponownie zauważyłam coś dziwnego , mimo że w sumie upłynęło dużo godzin to ja miałam uczucie ,że czas biegnie zbyt szybko .Ostatnie godzin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się