Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      bezradny

bezradny

(3 wyniki)
    • Tu jest dziki kapitalizm, a w innych cywilizowany? I to ten cywilizowany wyprowadza produkcję do krajów azjatyckich gdzie pracuje się tak, jak w Polsce nikt sobie nie wyobraża? Obawiam się, że alkohol ma wiele powiedzenia w Polsce. Takie są moje obserwacje. Nie pomoże, że przyjdzie dobry wujek i zorganizuje np. usługi. To upadnie, tak jak upadały inne pomysły. Ludzie muszą sami chcieć coś zmienić. Może internet tu coś zmieni, ale osobiście wątpię. Chyba że w nastepnych pokoleniach.
    • Tak mądrego artykułu na temat problemów z trudnymi uczniami dawno nie czytałem. Polskie społeczeństwo zupełnie nie rozumie, że brak terroru w szkole wcale nie musi równać się tolerowaniu rozwydrzenia. To fakt, że w szkole pracowałem bardzo krótko i dość dawno temu, ale bardzo trafne wydają mi się spostrzeżenia dotyczące nieumiejętności nawiązania współpracy przez nauczycieli czy trudności w przekształcaniu szkoły w instytucję prowadzącą konsekwentną (nie programowo brutalną, a w...
    • "To jest walka z Kościołem,biskupami i księżmi.To jest walka z narodem". w obronie oskarżonego o molestowanie kleryków abp.Paetza o.dr Tadeusz Dyrektor Rydzyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się