bezradny

(8 wyników)
  • Mój synek niedawno skończył 2,5 roku, od pół roku mieszkam z moim narzeczonym u jego rodziców oraz mój synek też. Kłopot tkwi bowiem w tym, że kiedy zostawiam mojego synka u mojej mamy na noc bądź czasem w dzień na kilka godzin mam trudności z jego powrotem do naszego domu. Synek płacze, krzyczy, że nie chce iśc do domu a ja wtedy zaczynam sie denerwowac i chwilami ubierac go mimo jego woli, az w koncu przegrywam i moja mama mi go odprowadza do domu. nie wiem jak mam to zmienic...
  • Witam, Syn ma 27 m-cy, coreczka 2tyg.Oczywiscie wszystko zostalo wywrocone do gory nogami,a teorie o angazowaniu starszaka w opieke nad mlodsza i wizje wspolnego czytanie ksiazeczek podczas karmienia mozna miedzy bajki wlozyc,poniewaz syn: - nie chce przebywac w jednym pomieszczeniu z mala/ze mna gdy mam ja na rekach - reaguje krzykiem i zatykaniem uszu na kazde stekniecie malej,nie wspominam o tym co sie dzieje gdy corka zaplacze - myslalam ze moze ciekawosc wezmie gore - ale nie wykazuj...
  • Witam Pani Justyno mam problem z 3letnim synem.Otóż w przedszkolu syn jest grzeczny,słucha poleceń i ogólnie jest wszystko wporządku. W domu i poza domem jest zupełnie inny:rozkazuje mi i mężowi, buntuje sie gdy trzeba jeść obiad,sprzątać zabawki,ostatnio nawet zaczął przeklinać.Gdy mu na coś nie pozwolimy to wybucha płaczem i gniewa się.Gdy chcemy go przytulić lub pocałować syn odpowiada "zostaw mnie" "nie dotykaj mnie". Żadna kara nie pomaga bo syn szybko przyzwyczaja sie do kary,gdy...
  • Mam 4 dzieci, w tm 13-to letniego syna i same problemy z nim.Po pierwsze zero chęci do nauki, było tak od zawsze, juz w zerówce można było to zauważyć. Pierwszą klasę powtarzał,dodam ,że ma problemy z nauką ale gdyby miał choć trochę chęci do nauki to tych problemów nie byloby.I wierzcie mi próbowaliśmy juz na rózne sposoby, różne motywacje aby go zachęcić do nauki.Rozmawialiśmy z nauczycielami, psychologiem (chociaż psycholog nie wiele wnósł nowego)Wcześniej były też inne prob...
  • Błagam pomóżcie jestem załamana - moja 15 letnia córka sprawia srtraszne problemy- obniżyła się w nauce-- oceny katastrofalne, pyskuje.Pali papierosy, była ostatnio na wagarach.Wróciła kilka razy pod wpływem alkoholu.Liczy się tylko towarzystwo starszych rówieśników. Nie pomaga nic - rozmowy, tłumaczenia, grożby i kary- nie może wychodzić z domu zakaz telewizji i komputera, wzięłam też telefon. Nie pomaga nic..... Ostatnio wbrew zakazowi wyjścia z domu - wyszła i znów wróciła po...
  • nie mam żadnego sposobu żeby chodził spać o 20-21.00 u nas to nawet to nie moźliwe jak nie śpi w dzień juz padam na pysk, nie mam siły... codziennie lata do 22-23.30 synek ma 2 latka rano wstaje 8-8.30 śpi w dzień od 13.30-15.30/lub 14-16 jak nie spał wczoraj w dzień to z wielkim płaczem usnął o 21.30 najgorsze jest to, że widać że jest śpiący , ale z tym walczy trze oczy, ale nie uśnie.. rano często wstaje nie wyspany, jest marudny.. może podawać mu jakieś kropelki uspokajając...
  • Pani Ewo, drodzy Rodzice, długo zbieram się do napisania tego postu, myslac, ze bardzo trudno nasz klopot zwiezle opisac, ale jestesmy z mezem juz bezsilni. I pewnie nie dostaniemy tu odpowiedzi na wszystkie nasze pytania, to jednak bardzo prosimy o jakies wskazowki, czy chocby wsparcie od tych rodzin, ktore maja podobny "zbior problemow". Napisze o tym, co jest teraz, potem co (tak nam sie wydaje) moglo sie do tego przyczynic) a potem co z tym (bezskutecznie niestety) robimy. Nas...
  • moja corka ma ponad dwa latka.Nigdy nie lubila jezdzic autobusami ani wogole pojazdami,czasem mimo to jezdzilismy,plakala,ale pozniej po takiej jezdzie wszystko wracalo do normy.Pare miesiecy temu po takiej przejazdzce nie chciala chodzic w miejsca publiczne tzn do sklepu do miasta,ale po paru tygodniach wszystko wrocilo do normy.Teraz znowu po pewnej przerwie pojechalismy autobusem pozniej nie chciala za bardzo wychodzic na dwor,wracac do domu byla niespokojna na spacerze,pozniej z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się