Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      bezradny

bezradny

(6 wyników)
    • moje dziecko ma 6 miesiecy. mieszkam w UK. ma mokry kaszel, chrypkę, katarek taki że nie da się go niczym wyciągnąć. w nocy miał 37.5. byłam dzisiaj w gp. jedyne co zrobiły to odesłały mnie do domu i powiedziały że lekarz zadzwoni z radą. na własną rękę smaruje go pulmexem daje syrop prawoślazowy, witaminke c do herbatki ale co mogę dla mojego biedactwa jeszcze zrobić?proszę o rady bo chce mi się ryczeć przez to wszystko, trwa to drugi dzień. mały źle spał w nocy, budził się co chwilę w...
    • powoli mija 90 min jak usypiam moje dziecko (prawie 4 m.). o 16.00 był pierwszy ziew, połozyłam małą do łózeczka, przykryłam kocykiem, dałam maskotkę - bawiła sie chwilę jeszcze, po czym zaczeła stekać i juz ponad godzine wyje - inaczej napisac nie mogę. nie mam siły juz przy niej siedzieć - dałam rade 90 min. skonczyła mi sie cierpliwośc i moj spokój tez gdzies odleciał - musiałam wyjsc z pokoju (tak - własnie daję jej sie wypłakać) nie mam pomysłu co robic. juz nie mam. wyjecie z łozec...
    • Od urodzenia mój synek ma kolki i inne problemy z brzuszkiem. Już w szpitalu po cc podrzucili mi na drugi dzień dziecko i kazali się zajmować. Myślałam, że wtedy było najgorzej, bo z łóżka schodziłam conajmniej 5 min do dzidzi, kiedy płakała, że aż serce się krajało a pokarmu nie miałam, proszenie o butelki było nieprzyjemne, bo dostawałam je z łaską. Nie mogłam doczekać się kiedy wrócę do domu i nikt nie będzie co 5 min pytał czy karmie piersią i czemu tak płacze. W końcu nas w...
    • Mojemu 9-cio miesięcznemu synkowi odpadła aureolka a na jej miejsce wyrosło poroże. Mój cudowny, grzeczny synek zamienił się w diabła- odkrywcę. Do jego ulubionych zabaw można zaliczyć: -wyrywanie kontaktu -wyrywanie plytki w wannie (dojscie do wezykow) -uciekanie na balkon -'wieszanie sie' na szfkach, szufladach -stawanie przy lawie i niszczenie wszytkiego czego siegnie -odkrywanie nowych kontaktow w calym domu -wlazenie do zmywarki -wyjmowanie smieci z kosza -stawanie przy wann...
    • Ten list zamieścilam tez na forum o karmieniu piersia. Ale moze któras z Was tam nie zaglada, a bedzie mogla mi pomóc. Prosze!!!! Nie wiem co mam robić. Moja corka ma 6 tygodni. Od jakiegos tygodnia przechodzilam kryzys laktacyjny. Wieczorami, gdy w dzien nie moglam odciagnac dostatecznej ilosci pokarmu wspomagalam sie mlekiem modyfikowanym (wychodzilo co drugi dzień). W pewnym momencie zaczelo tez brakowac dla corki mleka porannego. No ale z tej sytuacji jakos wyszlam i w dzien jest ok. ...
    • Moja Janka ma 8 miesięcy i cos się jej poprzestawiało w mentalności:-). Dotychczas była bardzo radosną dziewczynką, od dwóch dni jest małym potworem. Dobry humor ma jakąs godzinę po obudzeniu, potem zaczyna się dramat. W nocy budzi się często z płaczem, tulę ja i w miarę pomaga. Gorączki nie ma, mocz miała niedawno robiony, też jest ok. Może zęby (nie ma jeszcze ani jednego), ale maść średnio pomaga. Może to skok rozwojowy, czasowo by się zgadzało. Jeśli tak, to w porządku, jakoś sobie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się