brody

(12 wyniki)
  • przenosic na poliki Młody ma 14 miesiecy, chorowal ostatni tydzien kaszel, katar dostawal eurespal i sinupret(?), spi ze smoczkiem na brzuchu i tak mi sie wydaje ze od mega kataru i ciaglej sliny pod smoczkiem dostal wysypki. Tylko ze nie moge mu jej niczym zgasic byl sudokrem(?), bepanthen(?), linomag, teraz dostal od pani dr masc "osuszajca"Tanno-Hemal Lotion. Stosujemy ja 3 dni a ja mam wrazenie ze jest gorzej. Czy jest mozliwe ze uczulil sie na lateks w smoczku? dopiero teraz? p...
  • witam! Synek ma na brodzie i wokół buzi drobne , czerwone krotski . Co to jest?
  • Witajcie Czy wystawianie jezyczka przez 3 miesieczne dziecko to cos dziwnego? Moja pani pediatra uwaza ze tak w zwiazku z czym kazala nam isc do neurologa i zrobic badanie poziomu TSH. Czy to nie jest troche dziwne? Czy ktoras z Was miala taki przypadek? Coreczka wysuwa jezyczek, ale nie robi tego bez przerwy, nie lezy z wywalonym ozorkiem. Wg mnie robi to jak chce cos "powiedziec" albo po jedzeniu. Lubi tez ostatnio lizac sobie paluszki albo pieluche. Ale czy to jest nienormaln...
  • córka upadając rozcięła sobie skórę dokładnie na srodku górnej wargi , gdzies około 4mm ,warga napuchła i rozciecie wydawało sie dość szerokie ale nie głebokie,po oczyszczeniu przez piekęgniarke w domu zakleiłam jej specjalnym plastrem szwem , jak długo ma być ten plaster?i niepokoi mnie to,że na tą kreską pod skórę wbił się chyba bród powierzchownie nie da sie tego wyczyścić, czy ty samo sie oczyśći ?trochę sie to sączy tam gdzie jest zdarta skórka,co ja mam z tym robić?
  • moja cora jak nie spi twardo tylko drzemie to trze buzka o materac,z przerwami potrafi tak z godzine,lezy na brzuszku a jak ja przewroce zeby tak ta buzka nie tarla to sie wkurza i wygina dajac mi do zrozumienia ze chce lezec na brzuchu,mloda ma potowki na buzce i brodzie.
  • Mojemu miesiecznemu synkowi od jakiegos czasu wyskakują na buzi potówki. Staram się nie przegrzewać dziecka, ale potówki i tak się pojawiają. Jednego dnia jest lepiej, a drugiego znowu gorzej. Najwięcej ich ma na policzkach i brodzie. Nie mam pojecia jak z nimi jeszcze walczyc. Przecieram dziecku buźkę chłodną przegotowaną woda parę ray dziennie i czekam na poprawę. Której nie widać . Jak długo takie potówki mogą utrzymywać się na twarzy dziecka? I może sa jeszcze jakieś inne sposoby na ich...
  • Pomocy bo nie mam pojęcia co robić!!! Od 2 miesięcy mój 10=cio miesięczny synek strasznie się ślini- śliniak starcza na około 10 minut, co 20 minut muszę zmieniać mu bluzeczki..... Kłopot nie tyle jest w przebieraniu synka co skutkami ślinienia. Pod brodą, na szyji, i klatce piersiowej, od śliny robią mu się takie czerwone place, nieraz aż ranki. Wygląda to jakby popazenie pokrzywą. Lekarka powiedziala, ze to ślina :wyzera" tak skórę lub od ciagłej wilgoci jest to coś grzybicznego. Dostała...
  • Mój ośmiomiesięczny synek ma wysypaną całą buzię,(zwłaszcza pod noskiem, na około ust i brodę) oraz plecy. Buśka wygląda jakby była obsypana kaszką, natomiast plecki są pokryte czerwonymi krostkami. Czy może być to skaza białkowa?? Będąc dzieckiem przechodziłam skazę białkową i teraz boję się, że mój synek rónież może mieć tą samą przypadłość. Proszę, napiszcie jak wygląda skaza białkowa, jak sobie radzicie z tą przypadłością (kremy, jedzenie)?? Proszę również o namiar na dobre...
  • czy wasze dzieci miały ospe jak miały roczek.chciałabym się dowiedzieć jak choroba przebiega u małego dziecka???mój brat chodzi do szkoły i ktoś z jego kolegów zachorował mam nadzieje że nie przywlecze tego do domu.
  • U mojej 1 miesiecznej córeczki od 2 tygodni utrzymują się małe krostki na policzkach i brodzie(są lekko zaczerwienione, wygląda to jak kaszka, czasami mają białą plamkę na środku). Przemywam buzię na zmianę rumiankiem, krochmalem i nadmanganianem potasu. Niestety jednego dnia wydaje sie że jest poprawa, krostek jest mniej, a nastepnego pojawiają się nowe. Wydaje mi sie że to nie jest uczulenie, bo nie jem żadnych nowych produktów. Nabiału też jem bardzo mało. Może ktoś miał podobn...
  • Moja 3l(niecałe) córcia zraniła się w nogę wazonem(ktory właśnie raniąc się ztłukła) w nogę. Rana ma ok.4-5 cm, jest na stopie,w części ruchomej, ale jest głęboka.Zszyto ją od razu(po kilkunastu minutach) w szpitalu, Ewka nie może teraz chodzić.Ja oczywiście nie mogę się uspokoić(bo śpi, póki nie spała byłam jak stal)i strasznie się martwię:jak długo może potrwać gojenie?Błagam, napiszcie choć słówko.Hania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się