brody

(5 wyników)
  • Wcześniej jedna z kotek maiła takie czarne paproszki pod broda i jej po jakimś czasie zniknęły. Moja weterynarz powiedziała że to trądzik co mnie zdziwiło bo 1 raz o czymś takim słyszę u kotów. Obecnie zauważyłam, że teraz mają to 2 kotki. Nie wychodzą na dwór. Czy spotkaliście się z czymś takim??
  • No tak, odkryłam u białej kocicy czarną plamę na brodzie, jakby sie ziemią ubrudziła, taki strup - zgrubienie. Próbowałam to wymyć, ale wypadło kilka kłaczków zakończonych przy cebulkach na czarno i tyle udało mi się pozbyć cholerstwa, bo następnego dnia wróciło. Czytałam że to może być trądzik koci, że może grzybica, że alergia itd.... ale przeczytałam już po fakcie jak zaczełam smarować kocicę Pimafucortem - dostała go kilka miesięcy temu na czarne kropki, które pojawiły się n...
  • Mam problem, może coś mi doradzicie. Kot kastrat 8letni, wychodzący tylko pod kontrolą w miesiące letnie, z problemami urologicznymi, waga ok4kg. Po pierwszych (7lat temu) problemach urologicznych przeszedł na dietę weterynaryjną Royal Canin Urinary suchą i mokrą. Później próba powrotu do zwykłej karmy Puriny, ponowne problemy i już trzymaliśmy się tej RC. W zeszłym roku na jesieni ciągłe wymioty po zjedzeniu mokrej karmy RC, lekarz doradził zmianę puszek na zwykłe (wybraliśmy Gourmet j...
  • stanem zapalnym skóry :( Nie wiem czy pisałam, że od zawsze Gałeczka miała tzw. tłusta bródkę. Temat tłustej bródki na kocich forach kwitowany jest stwierdzeniem, że tego się nie leczy, że objawowo, nikt nie wnika do przyczyny. Kolejna sprawa, która ostatnio "wyszła" to przy okazji czyszczenia zębów Guciowi na wizytę u weta załapała się Gałeczka u której kamienia nazębnego nie stwierdzono, a za to stwierdzono bardzo silny stan zapalny dziąseł, który przeleczyliśmy i ... od tej chwili G...
  • Moja 3-letnia panienka miala jakies dziwne czarne punkty pod broda, ale nie dala sie dokladnie zbadac. Wygladalo to jak pchly. Poniewaz i tak musialysmy jechac na szczepienie, poprosilam weta o zbadanie. No i sie okazalo, ze mala ma tradzik!!! Slyszalyscie o czyms takim u kotka? Smarowalam jej najpierw rumiankiem, ale nie pomoglo i kazal wziasc masc z cortizonem. Aptekarz dal mi cos lepszego, cortison w formie lotion. No i po kolejnym tygodniu mala tradziku sie pozbyla. A ja nie p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się