brody

(26 wyników)
  • Dziewczyny, a jak usuwacie włoski na brodzie? Dotychczas robiłam to pesetą, ale są tak gęste, ze nie daję już rady. Macie doświadczenie z woskiem?
  • A więc tak: odkąd pamiętam, zawsze miałam spore owłosienie, uznałam że to po tacie i się jakoś specjalnie tym nie przejmowałam; kiedyś spytałam ginekologa (jeszcze jako nastolatka) o to, czy czasem nie mam hirsutyzmu, ale mnie wyśmiał- dla niego i kilku innych lekarzy hirsutyzm występuje tylko wtedy, kiedy kobieta ma i brodę i wąsy i jak na całym jej ciele są bujne włosy- a przecież są różne stopnie hirsutyzmu! Ja mam meszek na brzuchu i piersiach- nie całych, ale głównie w okolicy sutków...
  • Kiedyś leczyłam się na hirsutyzm Spironolem, ale teraz przestałam, bo biorę lek na serce, który tak jak tamten obniża ciśnienie. No więc jeden wyklucza drugi. Po tamtym włoski gdzieniegdzie mi poznikały, ale teraz wszystko wróciło :-( Mam też okropny problem z wrastającymi włosami. Wokól sutek mam już krostki i na brodzie każdy wrośnięty włos wywołuje ropne pryszcze. To samo na brzuchu... A przecież nie mogę chodzić zarośnięta :-( Myślałam o laserze, ale przecież nie wydepilują mnie, bo...
  • Chciałabym sie dowiedzieć czy któraś z was korzystała z zabiegów laserowych? Jeżeli tak , to ile już macie za sobą i czy widzicie jakąś poprawę...? Pytam bo sama mam już 6 zabiegów za sobą i przyznam sie szczerze że liczyłam na większe sukcesy...Włosów jest niby troche mniej, są jaśniejsze i na pewno słabsze...Ale mimo wszystko myślałam ze juz wogole nie bedą rosły a one są :-( Fakt że przed laserem to brodę regularnie wyrywałam pinsetą, co spowodowało że przez lata włosy sie wzmocnił...
  • indziej, gdzie włosów być nie powinno, tam ja je mam. Zawsze ten PROBLEM mnie dotyczył, ale na np. na piersiach i brodzie włoski zaczęły rosnąć, gdy przestałam zażywać tabletki antykoncepcyjne. Okazuje się, że z powodu innych (niepowiązanych z tym tematem)problemów zdrowotnych, absolutnie nie mogę brać hormonów. Nigdy nie odważyłam się powiedzieć nawet lekarzowi o moim obfitym owłosieniu - używałam depilatora. Ale teraz chcę to leczyć - jak to leczyć i u jakiego lekarza? Moje życi...
  • witajcie wszystkie! mam pytanko: ja mam wrażenie, że więcej włosków mam od ZAWSZE, tzn. miałam też mocno owłosione nogi i ręce jako dziecko (z tego co pamiętam to nawet jak miałam 8-9 lat, więc wcześniej pewnie też). teraz mi się problem stopniowo nasila. ale Wy w większości piszecie, że macie ten problem od paru lat. czy jest też ktoś kto ma to od "zawsze"? pozdrawiam Was cieplo! ps. odebrałam wynik testosteronu - jest ok, niziutki :)
  • Po pierwsze:jestem mile zaskoczona,że istnieje takie forum!!! Zmagam się z moim problemem hirsutyzmu od wieeeelu lat, kto by pomyślał, że aż tyle jest dziewczyn z podobnym kłopotem...! A teraz wprowadzenie do pytania: Kilka lat temu poddałam się zabiegowi depilacji laserowej brody (uch, obecnie wyglądam jak mój mąż prawie....) laserem diodowym. Byłam łącznie na chyba ok 7 zabiegach, po czym pani z gabinetu stwierdziła, że widać jestem hormonalnie niestabilna, stąd ta niska skuteczność....
  • dziewczyny drogie podajcie i prosze stopnie hirsutyzmu,czym sie one charakteryzuja i dodaje od razu ze szukalam w wyszukiwarce ale jakis nie moge dotrzec do tej info,
  • Cienkie, ale długie włoski na brodzie zaczęły mi rosnąć już na początku liceum. Pozbywałam się ich (wyrywałam) myśląc że taki stan rzeczy pozostanie... Teraz jestem już po studiach - a na mojej brodzie są wyraźne, twarde (twardsze niż na nogach) ciemne włoski... codziennie muszę się ich pozbywać - gdy nie robię tego 2-3 dni mam "jeża"... Nie na całej brodzie oczywiście - ale i tak jest to cholernie uciążliwe. Dodatkowo zauważyłam ostatnio pojedyńcze cienkie ale ciemne włosy wyrastające ...
  • ze wyroslo wam futro na twarzy ? zastanawiam sie jak to było i chyba zaczelam wyrywac pesetka jasne wloski na twarzy a ine w miare uplywu czasu rosly twarde i coraz ciemniejsze , bralam tez bedac 17- latka bardzo mocne tabletki anty i mimo ze u mnie teraz wszystko ok z to niewiem czy moglo to miec jakis wplyw . A jak u was??
  • mam pytanie. byłam kilka razy u kosmetyczki na wosku okolic brody. właściwie włoski rosły mi tylko w jednym miejscu, ale ona za kazdym razem depilowała mi całą brodę. Teraz na tej stronie która jeszcz ekilka miesięcy temu była ok. mam meszek - jasne, cienkie włoski, ale powyżej 1cm!! jak myslicie - czy to przez woskowanie? czy depilując miejsca nieowłosione można doprowadzić do rośnięcia włosków?
  • Hej!!W jaki sposb usuwacie wloski n apiersiach tak aby nie pozstawaic sladow, nie oszczpecac sie?
  • jak bede wygladac za pare lat z tymi wlochami? przeciez jak sie je usuwa to odrastaja jeszcze gorsze. na bikini wosk ich po prostu nie daje rady wyrwac takie sa mocne, nad gorna warga usuwalam woskiem i odrastaly po niecalym tygodniu, przerzucilam sie na krem do depilacji do twarzy bo odrastaja moze po tygodniu ale nie mecze tak bardzo skory. wlosy na rekach i na dloniach gole, wyrywanie woskiem jakos mi nie wychodzi na rekach i dloniach, po depilatorze wrastaja, dlatego zostaje m...
  • witam wszystkich natrafilam na wasze forum szperajac w internecie. podejrzewam u siebie hirsutyzm, nie jest to jeszcze bardzo zaawansowane stadium, ale jednak jest i spac mi doslownie nie daje. najbardziej zalosne jest to ze mam jakies dziwne, idiotyczne wrecz obawy przed pojsciem do lekarza. wloski mam na piersich, coraz wiecej, na brodzie i dekolcie, nie sa zbyt grube, ale od jakiegos czasu coraz bardziej widoczne. usuwam je glownie peseta, ale ile mozna. lekarz. no wlasnie. do...
  • witam, mysle wlasnie o wydepilowaniu wasika! ostatnio miejsce mial pewny incydent ktory przewazyl szale i teraz sie zachowuje jak osoba zaburzona...;/ wiec musze cos z tym zrobic... moje pytania!! 1. jak to jest z czekaniem az odrosnie na tyle duzy zeby moc isc ponownie na depilcaje? jak Wy przeczekujecie ten okres? czy jest to uciazliwe? bo (przynajmniej u mnie) wlosy depilowane rosna potem kazdy w inna strone albo co gorsza prostopadle do skory.. 2.czy wlosy rosnace sa takie ze...
  • Jakiś czas temu postanowiłam usunąć włosy z brody laserowo. Wprawdzie jeszcze sie nie umówiłam na wizytę, ale już od jakichś dwóch tygodni nie wyrywam włosów z brody tylko usuwam je depilatorem tarczowym. I cóż zobaczyłam? nie tylko, że zarost na brodzie mam całkiem męski, czego, wyrywając codziennie po kilka lub kilkanaście włosów jakoś nie zauważałam, ale też że jak rano usunę włosy z brody, to wieczorem sa one jakby dłuższe niż wieczorem po porannym goleniu u mojego mężczyzny. ...
  • Ostatnio stało się coś co spowodowało, że zaakceptowłam swoje nadmierne owłosienie. Co więcej, stwierdziłam, że ze mną wcale nie jest tak źle. Fakt, wąsik depiluję regularnie, wyrywam włoski na brodzie i brzuchu, z resztą jakoś radzę sobie maszynką i depilatorem, ale teraz wiem, że niektóre dziewczyny z tą chorobą mają gorzej. Wcześniej w moim otoczeniu nie zauważałam dziewczyn dotkniętych tą chorobą - myślałam, że jestem jedyna i to ja mam najgorzej... Ostatnio jednak w mojej gr...
  • Mam pytanie do dziewczyn z duzym hirsutyzmem którego nie da sie tak ukryc..jak sobie radzicie z tym na codzien w kontaktach z ludzmi?nie załamuje was to ze ludzie sie patrza na waszą twarz?że dostrzegaja te cholerne włoski???dla mnie jest to straszny koszmar-przestałam jeżdzic autobusami, a zaczęłam autem bo nie mogłam wytrzymac spojrzen ludzi.nie potrafie sobie z tym poradzić.jak byłam zdrowa a widziałam kogoś z hirsutyzmem to patrzyłam sie na takie osoby jak zwierzeta w zoo:(aczkolwiek z du...
  • Trafiłam tu po raz pierwszy. Nie sądziłam, że jest jeszcze ktoś z problemem takim jak ja. Mam 25 lat. W wieku ok. 18 lat zauważyłam pierwsze wyrastające włoski wokół sutek. Nie robiłam z tego problemu. W wieku ok.22 lat zaczęły pojawiać się pierwsze ciemne włoski na brodzie. Na początku wyrywałam go pęsętą ponieważ był dłuższy niż inne i ciemny, więc się odróżniał. Po 2 latach mam na brodzie ok. 30 ciemnych włosków, właściwie już muszę je 2 razy dziennie wyrywać. Poza tym moja twa...
  • witam wszystkie Panie, dawno nie pisałam, ale wróciłam:) mam pytanie odnośnie włosków na twarzy - grubuch, ale jasno szarych. chodze na elektrolizę, co 2 tygodnie, od 3 miesiecy i zastanawiam sie czy to ma sens. Czy któras z Was ma jakies doswiadczenia z elektolizą? PO jakim czasie widac jakies efekty?, albo czy te włoski przynajmniej zmiękną? (ja mam ciagle "szczotkę" na brodzie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się