brody

(86 wyników)
  • Moim problemem są ślady po trądziku na brodzie. Nie są to blizny, ani żadne bruzdy, tylko czerwona plama na całej brodzie. Jest szczególnie widoczna, gdy jest zimno, ale właściwie mam ją cały czas. Starałam się zlikwidować ją środkami naturalnymi, ale o ile pozbyłam się innych problemów ze skórą, tak nie potrafię pozbyć się tych czerwonych śladów na brodzie. Przejrzałam prawie połowę wpisów z forum i raczej większość z forumowiczek ma problemy z brązowymi przebarwieniami. A jak pozbyć się c...
  • Witajcie, od lat męczę się z trądzikiem tylko na brodzie. Poczytałam archiwum i widzę, że nie ja jedna ;) Ale mam pytanie, na które odpowiedzi nie znalazłam. Otóż jakiś czas temu usłyszałam, że problem z brodą może być związany z jakimiś nieprawidłowościami w ukł. pokarmowym. Niestety nie trafiłam jeszcze na lekarza (a było ich wielu), który zleciłby mi jakieś głębsze badania. Miałam oznaczane tylko hormony i okazało się, że są w porządku. Chcę więc spróbować szukania na własną rękę i...
  • Help. Na brodzie juz jakis czas temu pojawily mi sie cholerne (bardzo)jasne wlosy. Jedne dluzsze drugie krotsze. Z daleka moze nie widac, ale z bliska tak. Zaczelam wyrywac pojedyncze wloski penseta. Skutek jaki tego jest wiadomo - odrastaja mocniejsze i ciemniejsze. Wyrywam nadal. Nie chce depilowac bo mi szybko odrastaja wlosy wiec dojdzie do tego, ze sie bede musiala golic jak facet kazdego ranka. Co z tym robic? LASER??? Ponoc skutkuje, ale tylko jesli chodzi o ciemne wlosy. M...
  • Mialam ladna cere, ale od jakis 2 msc nie moge sie uporac ze skora na brodzie (reszta twarzy jest prawie idealna). Zaczely sie pojawiac krostki, podskorne bolace pryszcze. Traktuje brode wszytskim co sie da, zeby to poznikalo, ale jak tylko wylecze kilka pryszczy, pojawiaja sie nastepne, jakbym miala jakiegos wirusa w tej okolicy. Co to jest, skad sie bierze i jak sie tego pozbyc raz na zawsze?
  • witam, opisze moje perypetie - ok 6 m-cy temu pojawily mi sie drobniutki krosteczki po jednej stronie brody, takie maluskie kilka z ropna glowka, wycisnelam delikatnie odkazilam i przygasly, dodatkowo posmarowalam mascia z cynkiem powtarzalo sie to kilka razy, z miejsca gdzie sa krostki zluszcza mi sie skora, lekka poprawa i znowu to samo, teraz widze ze mam juz przerzut na druga polowke ;//// wiec cala broda robi sie w kropki, czasami przygasa a czasami wszystkie sa mocno czer...
  • mam na brodzie cellulitis, widoczny przy zaciskaniu ust. Zastosowałam specjalny balsam (taki na uda i pośladki, bo nie znalazłam kremu od brody) ale nic nie pomogło. Nie wiem co robić, jestem zrozpaczona.
  • za szybko kliknelam.. dziewczyny pomozcie mi podjac decyzje.Wlosy na brodzie to koszmar, tylko ze zaczal sie rok temu i nie wiem czy mam isc na depilacje laserowa czy do ginekologa by jakies hormony przepisal moze to pomoze. Zupelnie nie wiem co robic :((( penseta mnie juz dobija...nie wiem co poskutkuje by nie miec juz tego problemu. Jestem zalamana :((( moze ktos z doswiadczenia wie co pomaga. Przed laserem wiem ze ok dwa miesiace nie mozna deplowac wloskow...no ale jak z tym chodzic?...
  • Cześć, czy wie ktoś może jak pozbyć się przerostów z brody od wygniatania? Nie pomagają żadne kremy. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
  • moim glownym problemem sa wypryski ktore sie pojawiaja tylko w okolicy brody i ust, mam juz dosc tego!jeden znika drugi pojawia sie,,,nie wiem, moze to kwestia hormonow lub niedoboru czegos ze w tym miejscu sa akurat...;(co stosowac?a i jak juz zniknie to pozostaje po nim slad,,,czetrwona plamka ktora siedzi jakis czas..
  • Od kilku miesięcy pojawiają mi się takie bolesne, twarde, czerwone gule na brodzie (stosuję na noc Effaclar i Diacneal, nie wiem, może to po tych kwasach), poza tym cerę mam w porządku. Nie mogę sobie z nimi dać rady i chciałabym wybrać się z tym do dermatologa, najbliżej mam do Babka Medica w Arkadii, czy znacie może którąś z tych Pań - dr Marianna Feduniv lub dr Katarzyna Generowicz-Kaminska, które tam przyjmują i możecie kogoś polecić? Na razie próbuję kłaść na te gule grubszą warstwę Effa...
  • mam tradzik ( kiedys wielkie, grube gule, teraz ropne syfy) w zasadzie tylko na brodzie. Czasem wyskoczy mi cos na czole, rzadko na policzku, ale chyba w wyniku przeniesienia syfow wlasnie z brody (np podczas mycia). Pytanie- dlaczego akurat tylko brode mi osyfia? Gdyby nie to, tradzik by mnie nie dotyczyl. Co to ma byc? :/ mam 20 lat
  • Stosuję raz dziennie, na noc, Skinoren. Niestety, pewnie od niego, mam strasznie przesuszoną skórę na brodzie :(. Nałożony na taką łuszczącą się skórę podkład wygląda fatalnie. Zrezygnowanie z podkładu odpada z uwagi na liczne przebarwienia na twarzy. Co robić??
  • Czy możecie podać przykład pięknej kobiety z dołeczkiem w brodzie??? U mężczyzn wygląda to fajnie/seksownie, ale u kobiet? Tak się właśnie zastanawiam...
  • jak mam sobie z nim poroadzić-broda spuchnięta boli jak cholera, chciałam wydusić ale sie nie da-tak jakby tam nic nie było.przeczekać az sam sie wchłonie-wygladam jakby mnie ktos uderzył.
  • bedac nastolatka mialam jeden taki wlosek pod broda, wyrywalam go ale odrastal. Ostatnio zauwazylam, ze pod broda mam ich juz 4... ciemne, lekko sztywne proste wloski - co to jest?? Robilam rozne badania hormonalne pod katem tradziku ale wyszly ok, no moze oprocz prolaktyny ale lekarka powiedziala, ze to nic bo ten hormon skacze jak chce. Mam 24 lata.
  • Od niedawna zauważyłąm żę pojawiła mi się tzw "druga broda" :( jestem osobą normalnej budowy ciała - otyłość więc nie wchodzi w grę.. Czy znacie może jakieś ćwiczenia polepszające wygląd szyi - i które pomogą zlikwidować drugą brodę? W szczególności na zdjęciach jest widoczna - przez co wyglądam jak pulpet:))) POMÓŻCIE!! A może jakieś kremy???
  • zamieściłam to pytanie juz na jakims forum, ale nie pamietam na którym:/ wiec przepraszam jezeli ktos sie zdenerwuje czytajac tego posta ktorys raz z rzędu;) i wracając do pytania: co o tym myslicie??
  • WĄSIKI na brodzie!!!!!! Witam! Mam ogromny problem, z którym coraz trudniej mi żyć. Otóż wyrastają mi włoski nie tam gdzie trzeba. Tzn. na brodzie, na brzuchu, piersiach, czuję też że w nosie (!!!). Najgorsze są te na BRODZIE. Zaczęło się to w ok. 17 roku mojego życia. Najpierw włoski pojawiły się na piersiach, zagęściły i poczarniały na nogach. W wieku ok. 20 lat pojawiły się 2 prawie niewidoczne czarne włoski na brodzie. 2 lata później miałam ich już ok. 6. Dwa lata później mi...
  • Czy któras z Kolezanek z Forum chodziła na tzw. elektrolizę??? - Ja od jakiegos czasu zauwazyłam na brodzie ciemniejsze włoski (po odtawieniu diane- 35) I teraz te włoski wyrwałam penseta ale odrastaja niestesty. Słyszłam o elektrolizie - czy jest mozliwe usunięcie całkowite tych włosków. Ile zabiegów trzeba wykonac i na czym to polega. ????
  • Pod nosem jeszcze bym przezyla, sporo dziewczyn tak ma, chociaz jak zdarzy mi sie zaniedbac to mam czarne włoski widoczne z daleka :/ bardziej irytuja mnie jakies pojedyncze, ale jest ich juz z pięć takich czarnych włosków pod brodą, pojawiają się nowe! Mam dopiero 24 lata... badalam hormony, niby w normie, tylko prolaktyna lekko podwyższona ale lekarka stwierdziła że to nic. Poza tym zdażają mi się takie dłuższe włoski na wewnętrznej stronie ud, co to ma być? :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się