brody

(7 wyników)
  • Mam pytanie, czy któres dziecko miało podobne objawy. Na początku pas od ucha poprzez brodę do drugiego ucha był lekko zaczerwieniony i suchy., Sarowałam maścią ale marny efekt. Zaczerwienie zniknęło, pozostała lekka suchość, ale córcia ciągle rączka po tych okolicach sie drapie. Jakiś rok temu miała stwierdzone atopowe zapelenie skóry, ale to z powodu takich małych suchych plamek na rączkach i wtedy miała trzymac dietę i pić cleratinę. Podrosła dietę odpuściłam a plamki zniknęły,...
  • moj synek od dawna ma czeropne policzki po siatlo wygladaja na bardzo suche,jakby łuskowate, ma tez taka szorstka plamke po broda i troszke za uszami,pediatra powiedziala ze to azs,dala ketotifen i zalecila diete eliminacyjna.Bylismy u dermatologa i powiedzila ze to ŁZS i ze moze jesc wszystko,ze to samo mija,powiedzialam ze kapiemy w oilatum i tyle.nic nie zalecila,nawet zadnego kremu mowiac ze wiekszosc dzieci to ma i samo mija.komu tu wierzyc???niby dermatolog wie wiecej niz ...
  • do tej pory jak mi dzieciaka zsypywalo to jak trza ;), czyli w plamy klasycznie azetesowe. a teraz, po buraku, pojawily sie krostki na karku. zeszly i tyle. az tu ni w 5 ni w 9, bez wyraznej przyczyny, dostal takich krostek na brodzie i po bokach ust - o co do cholery chodzi? dodam, ze jak sie to zaczelo, to jakby na brodzie ugryzienie czerwone. bo ze czasem ma lekko zaczerwienione wokol ust to juz sie przyzwyczailam, po prostu przy intensywnym wysilku intelektualnym ;) a czasem m...
  • kolejny etap w szukaniu przyczyny swędzącej wysypki pod brodą, czerwonej, zlewającej sie w wielkie plamy to np. uczulenie na ślinę. moja 11 mies córka dużo się ślini, więc czy coś takiego mogłoby byc możliwe pod wpływem śliny ? coram mniej myślę że to alergia pokarmowa i wymyślam różne inne rzeczy.
  • Mój synek do tej pory reagował wysypką w okolicach skroni, uszu, na brodzie, drobne krostki lub kaszka, czasami lakierki na policzkach. Od jakiegoś czasu te okolice wyglądają idealnie, ale pojawiły się liczne drobne krostki- pęcherzyki i bardzo czerwone placki tylko na czole i brwiach. Wiele wygląda tak, że od jednej mini-krostki jest duży placek. Jak to rozumieć? Może zeszła pokarmówka, a to nowe to kontaktowe? Albo pojawił się nowy typ alergii, np. zaczęły pylić trawy i mamy coś ...
  • Mam takie pytanie jak wygląda uczulenie i w jakim czasie występuje np po spożyciu uczulającego pokarmu?Czy są to bardzo widoczne zmiany i jakie partie ciała zazwyczaj obejmują?
  • czytajac forum zetknęłam się z tym, że niektórzy alergolodzy nie zabraniają podawania dzieciom pokarmów, na które dzieci mają alergię I klasy. napiszcie mi prosze coś więcej na ten temat. dlaczego nie należy tego alergenu wykluczyć zupełnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się