Forum Regionalne Mazowieckie Ciechanów
ZMIEŃ
      cmentarz

cmentarz

(25 wyników)
    • czy spotkaliscie sie z takim absurdem ze zarzadca cmentarza zyczy sobie 500 zl za postawienie pomnika na cmentarzu
    • na cmentarzu, jak po tornadzie, porozrzucane znicze szkła wieńce i kwiaty w donicach. warto się przejść i posprzątać, bo szkieł jest pełno na pomnikach alejkach. wszystko wyprawił nam wiatr. pozdrawiam ale widok jest strasznie smutny, zwłaszcza że to groby bliskich. ps. ostrzegam, że nie wiadomo czyj znicz czy kwiat ;)
    • wczoraj na nowym cmentarzu na gostkowskiej bylo bardzo malo ludzi w porownaniu do poprzednich lat , nie bylo korkow mozna bylo normalnie przejechac i przejsc chodnikiem, bardzo malo ludzi jest w sklepach na warszawskiej co sie dzieje z ciechanowem??
    • Na 1/4 cmentarza zniszczone nagrobki przez ptasie odchody gdzie jest administrator cmentarza?
    • Kto jest odpowiedzialny za ochronę na cmentarzu na Gostkowskiej ? Kto za to odpowiada ? Giną z grobów świeczki, kwiatki, całe znicze, może to i nie są ogromne kwoty, ale serce boli jak zostawiam ładne kwiaty a ktoś je KRADNIE. Panie Prezydencie, cmentarz jest komunalny oddany w zarządzanie jakiejś firmie, koniecznie trzeba rozwiązać umowę z zarządcą cmentarza, nie daje sobie rady obowiązki go przerosły !!!! Skandal !
    • Mamy raptem dwa cmentarze i brak wyboru co z nami po śmierci po latach zrobią, gdy mamy lub nie mamy rodziny. Coś mnie dziś strasznie zbulwersowało na cmentarzu miejskim na Gostkowskiej. Rozumiem, że to cmentarz komunalny z którego zysk czerpie miejska kasa. Nie wiem czy to etyczne i moralne i czy mentalność lokalnej elity nami rządzącej ma tu jakiekolwiek znaczenie. Zobaczyłem dwa lekko zdewastowane groby poprzez skucie nazwiska,imienia,dat zmarłego. Czy człowiek po śmierci nie może w s...
    • Dzisiaj widziałem pewną sytuację przy cmentarzu na Gostkowskiej. Otóż dojazd na parking był praktycznie niemożliwy, gdyż kierowcy ustawili się na dojeździe do tego parkingu mimo widocznego znaku zakaz zatrzymywania się i postoju, to skandal, nie można było się nawet minąc z innym samochodem wyjeżdżającym z parkingu, na którym było mnóstwo wolnych miejsc
    • Witam, chciałem sie zapytac szanownego Prezydenta kiedy wypelni swoje przyzeczenie dotyczace ogrodzenia i zagospodarowania miejsca spoczynku przedwojennych obywateli tego miasta ? W 2004 roku obiecywal ogrodzenie cementarza murkiem i zasadzeniem zieleni. Czy wladze miasta w ramach krzewienia kultury dopuszczaja aby cmentarz byl. - pijackim laskiem - na groby oddawano mocz - cemntarz byl miejscem wyprowadzania psow To nie swiadczy zle o Zydach ale o zwyklym braku kultury. Zas...
    • Wzdłuż muru wewnątrz cmentarza biegnie alejka, wchodzac w bramę skręcamy w lewo i tam opuszczony grób Aleksandra Morawskiego zabitego przez[u] bandy .[/u] Jakie bandy miała na mysli rodzina zabitego w 1945r.? I czemu grób tak zaniedbany ? Postawiłem tam jeden jedyny znicz nie analizując kim był ten człowiek. Idac dalej alejką w górnej częsci cmentarza groby pomordowanych przez hi[u]tlerowskich siepaczy[/u]. Dziesiątki zniczy i chwała mieszkańcom i rodzinom. Dziś w 2010r oba napisy r...
    • Są w okolicach Ciechanowa urokliwe miejsca warte odwiedzin, a takim jest Kosciół i cmentarz w Lekowie Sam przeciw sobie piszę ten post, bo staram się nie atakować KK,księzy,religii. Dla mnie ktoś leżący na chodniku nawet pijany to jeszcze człowiek wymagający pomocy, a nie śmieć. Dla mnie zwłoki człowieka to jeszcze człowiek godny pochówku. Dla mnie chleb wyrzucony do śmietnika to bluźnierstwo Dla mnie krzyż,ktory był poświęcony nie jest zwykłym przedmiotem,ale czymś ważnym i godnym sza...
    • gdzie najbliżej - pies?
    • Czy ktos wie co tv Polsat nagrywała na cmentarzu tym przy ul Płonskiej????
    • Witam wszystkich.ciekawi mnie o ktorej planujecie odwiedzic cmentarz.u mnie chodzi sie juz po zmroku.ok.20.ale jest wtedy niesamowity widok tych lampek...
    • Wyjątkowo dzisiaj dobrze było słychać (brawo za nagłośnienie). Niestety treść "kazania" mnie i wiele osób wokół, których miałem okazję zaobserwować, mocno oburzyła. Ciekawy jestem jakie są Wasze odczucia??? Kiedy ksiądz zaczął od Prezydenta jeszcze jakoś to rozumiałem, w końcu był demokratycznie wybraną głową państwa polskiego, chociaż wystarczyło wspomnieć, że odszedł, a nie mówić jaki to był wspaniały, itp., bo tu myślę zdania są podzielone. Ale kiedy zaczął wymieniać: Putrę (i ile miał dz...
    • Kiedyś czerwona gwiazda jaśniała na Placu Kościuszki,ale to było bardzo dawno i tworzyło fałszywy obraz historii obu narodów. Dziś symbolicznie można zapalić znicz na grobach żołnierzy poległych w wojnie, a którzy byli tylko trybikiem w machinie totalitarnego stalinizmu i nieśli i wolność i zniewolenie jednocześnie. plock.gazeta.pl/plock/1,35681,7842800,Zapalmy_swieczki_na_grobach_Rosjan.html
    • Na cmentarzu przy ul.Płońskiej jest kilkanaście stuletnich mogił oficerów carskich. Niszczeją coraz bardziej a nawet są zajmowane na nowe groby. Czy ktoś wie czy są pod opieką konserwatora zabytków?
    • Właśnie przeczytałam tekst w Extra Ciechanów o problemie, którym zajął się radny Zadrożny. Wreszcie jest człowiek, który zajął się realnymi problemami a nie tylko braniem pieniędzy. Poruszona przez Niego (z tekstu wynika, że już po raz drugi) sprawa bałaganu na ciechanowskim cmentarzu jest bardzo ważna (i bolesna) dla wielu ciechanowian, których bliscy tam spoczywają. A odpowiedź Pani Wiceprezydent Gładysz - porażka. Widać, ze Pani Wiceprezydent nie radzi sobie z zarządcą cmentarza. A wstyd d...
    • Z grobu mojego ojca na Gostkowie skradziono dwie donice fioletowych chryzantem o dużych kwiatach w przezroczystej folii. Piszę o szczegółach, bo może komuś będzie wstyd przed np. znajomymi, którzy widzieli u złodzieja te kwiaty. Czy kogoś jeszcze okradziono w ten sposób? Może administrator cmentarza powinien trochę pilnować zwłaszcza wieczorem, tuż przed dniem Wszystkich Świętych. Wiem, że to dość skomplikowane zadanie, ale może obecność jakiejś umundurowanej ochrony wzbudziłaby r...
    • Jak święto, to na całego! dla każdego coś się znajdzie! Zgłodniałeś po kilkugodzinnym spacerze? proszę- hamburgery tuż przed bramą cmentarza. a może chodzenie po cmentarzu przysparza Ci niesamowitych emocji, przez co czujesz się jak w kinie na całkiem niezłym horrorze? nie ma problemu! popcorn- tuż przed bramą. a moze zabrałeś ze sobą dziecko, które pragnie się czymś zająć? proszę bardzo- baloniki do wyboru, do koloru: kubuś puchatek, koni, piesek , żabka. jak patrze na to co s...
    • Duża część mieszkańców Ciechanowa byli to Żydzi. Ta ziemia dała nam noblistę Ciechanowera. Jak można (tu apel do władz) doprowadzić do tego aby psy robiły na cmentarzu ludzkim ? Apeluje o resztki godności i kultury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna