ja_z_bullerbyn 02.04.09, 14:49 Czy mieliście, czy ma zwiazek z HCV? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: liszaj płaski 02.04.09, 15:36 Napisz o co Ci chodzi. W ten sposób można zadać 100tys pytań. Ja miałem sraczkę , ale nie łączę tego z HCV Odpowiedz Link Zgłoś
joahal Re: liszaj płaski 02.04.09, 16:18 "Przyczyny nie są znane, ale często choroba występuje wraz ze schorzeniami o podłożu autoimmunologicznym, takimi jak GVHD, przewlekłe aktywne zapalenie wątroby i cukrzyca. Bardzo prawdopodobne jest także, że silnym czynnikiem wywołującym liszaj może być wstrząs psychiczny". - to z wikipedii Poczytaj wątki o zmianach skórnych na tym forum; kilka osób w czasie terapii na to cierpiało. Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: liszaj płaski 02.04.09, 23:45 pisze prace na ten temat.z tym, ze temat zawezilam jedynie do liszaja blony sluzowej jamy ustnej-jesliby cie to interesowalo. liszaj plaski jest jak najbardziej kojarzony z HCV. jesli chcesz wiecej info zapraszam 6478039. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia013 Re: liszaj płaski 03.04.09, 19:13 ja w maju 2007 roku leżałam w szpitalu z podejrzeniem liszaja płaskiego i właśnie tam przy badaniach wykryto mi HCV (na szczęście przypadkiem) męczyłam się z z gównem na nogach przez 2 lata i zdążyli mi wymyślić chyba z 6 chorób no i okazało się że to nie liszaj, było także podejrzenie EBA-epidermolysis bullosa acquisita, ale sie nie potwierdziło (biopsja pobrana zbyt płytko). Powiem tylko, że od czasu gdy bardziej dbam o dietę i co najważniejsze zaczęłam leczyć HCV zmiany skórne tzn pęcherze na stopach zniknęły oby tak było dalej choć obawiam się lata bo zawsze wraca gdy jest ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_bullerbyn Re: liszaj płaski 04.04.09, 15:29 Krysiu-a co to było jesli możesz powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_bullerbyn Re: liszaj płaski 04.04.09, 15:30 Izzi- co to za numer? telefon, GG? Odpowiedz Link Zgłoś
krysia013 Re: liszaj płaski 04.04.09, 16:12 tak na prawdę nie wiem co to było, lekarze sami nic nie stwierdzili a co ja się nachodziłam po dermatologach i nic, a teraz póki co spokój od pół roku, zostaje tylko kontrolować nogi w czasie ciepłych dni i nosić bardzo wygodne buty Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: liszaj płaski 05.04.09, 19:27 gg:) zapraszam na pogawedki liszajem w tle:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: liszaj płaski IP: *.30.89.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.14, 10:20 po wstawieniu protezy w ciągu tygodnia nastąpił wykwit w jamie ustnej na nic innego nie choruje nikt mi nic nie powiedział gdzie mam się z tym zgłosić ,czy to jest zarażliwe Odpowiedz Link Zgłoś
agneskas Re: liszaj płaski 12.06.14, 15:08 Po zakończonej terapii walczę z liszajem w jamie ustnej. Pani hepatolog powiedziała, że to rzadki skutek uboczny terapii :( Odpowiedz Link Zgłoś
ozana_1 Re: liszaj płaski 04.09.14, 13:12 Stwierdzono u mnie liszaj płaski w jamie ustnej. Mam mieć zmianę usuniętą w znieczuleniu ogólnym, wycinki do zbadania. Czy ktoś miał może i podzieli się swoim doświadczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrykierowca Re: liszaj płaski IP: *.play-internet.pl 27.07.18, 10:22 Mi na skórę jakby pomagało światło przez szybę Odpowiedz Link Zgłoś