Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      czosnek

czosnek

(15 wyników)
    • Może w leczeniu bb się to przyda kiedyś? Ajoen, związek występujący w czosnku, zaburza powstawanie bakteryjnego biofilmu, w dodatku na początkowym etapie. Duńscy naukowcy twierdzą, że odkrycie ich zespołu ma duże znaczenie dla pacjentów z mukowiscydozą. Artykuł Tima Holma Jakobsena i Michaela Givskova z Uniwersytetu Kopenhaskiego ukazał się w piśmie Antimicrobial Agents and Chemotherapy. W ramach wcześniejszych badań Givskov i inni zauważyli, że surowy wyciąg z czosnku hamuje ekspresję ...
    • Czosnek(51)

Calkiem sporo osob np. na Lymenecie bierze rowniez wspomagajaco do leczenia czosnek. ( z dala od antybiotykow, podobnie jak inne suplementy) Ja po krotkiej przerwie znow zaczalem od dzis brac czosnek i od razu pojawilo sie wieksze odrealnienie. (takie jak mam po ryfampicynie lub doxy). Wiec pewnie nie jest to przypadek. Czosnek jaki kupilem to: freeze dried garlic lub inaczej po niemiecku Knoblauch- gefriergetrocknet ( jest to seria dr'a Klinghardt'a) dostepny tu: www.ink.ag ...
    • Ze strony "zielnik. herbs2000.co,"Czosnek jest skuteczną bronią przeciwko infekcjom bakteryjnym, wirusowym oraz pasożytniczym. Zmiażdzony, świeży czosnek wydziela alicin, substancję, która posiada silniejsze działanie antybiotykowe niż penicylina czy tetracyklina. Czonsek z powodzeniem jest używany w leczeniu bólu gardła, przeziębień, gryp, infekcji oskrzeli i płuc, infekcji przeowdu pokarmowego, jak również pomaga w odbudowaniu populacji przyjaznej bakterii po odbytych kuracjac...
    • Jak sobie radzicie z infekcjami złapanymi podczas leczenia boreliozy? Mnie właśnie taka dopadła i nie wiem co zrobić. Biorę duże dawki abx, więc podejrzewam, ze nie jest to infekcja bakteryjna, tylko wirusowa. Pracuję w szkole,a tam łatwo taką złapać. Objawy są przeziębieniowe z katarem i bólem zatok. Leukocyty mam obniżone i organizm nie broni się jak należy, z tego powodu boję się szczególnie nadciągającej grypy. Może ktoś z Was ma jakiś wypróbowany sposób lub lek, który...
    • Witam, Zrobiłam sobie miksturę na grzyba wg przepisu: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,125609648,125611036,Re_Walka_z_Grzybkiem_co_polecacie_.html I? Hmm, po pierwszym łyku myślałam, że zadzwonię na pogotowie-tak niesamowite palenie w przełyku,że godzinę dochodziłam do siebie. Reszta domowników również piła miksturę-bez żadnych sensacji. Więc pewnie są dwie opcje: grzyb (mam spory jadłowstręt, spadek wagi etc.) albo "wypalenie" lekami. Obie mało fajne. Miał ktoś tak? Co stosowaliście? ...
    • Witam, Czy ktoś z Was jest wyłącznie na ścisłej diecie i probiotykach? Bez Nystatyny i Flucofastu. Jeśli tak, to z jakim skutkiem? Grzyb atakuje czy trzyma się w ryzach? Dotarły do mnie informacje nt. ew. niepożądanych interakcji (np. znoszenia działania terapeutyków) np. przy jednoczesnym stosowaniu abx-ów i Nystatyny (też antybiotyku). Pozdrawiam, Ewa
    • moje mixy(15)

amoxycyklina + metronidazol + czosnek + koci pazur = sukces ?? dzis zaczalem wcinac czosnek, zjadlem pół, drugie pół na wieczór, da sie polubic... pozdrowionka
    • Witam Olka załapała jakieś paskudne przeziębienie, potworny katar, straszny ból gardła, chrypi, ciężko jej przełykać. Teraz bierze tetracyklinę, rolicyn i tinidazol. Dałam jej fervex, tantum-verde na gardło, dużo picia. Zastanawiam się, co z antybiotykami, czy bierzecie antybiotyki w trakcie takich choróbsk, czy należy odstawić??? Co jeszcze bierzecie, poradźcie coś...
    • Aktualnie kończę 3ci miesiąc ABXów (wiem, że w porównaniu z innymi osobami na forum to ja jestem początkujący), niestety w ostatnich dniach pojawiły się u mnie problemy z grzybkiem. oczywiście jestem na ścisłej diecie p. grzybicznej ale to nie pomaga. Biorę Nystatynę 2x dziennie (rano tabletka połknięta, wieczorem ssana). język biały jak ściana, w gardle typowe uczucie :(. Czy o prócz Nystatyny powiniemen wprowadzić coś innego? np. Flukonazole (recepta niestanowi problemu)? jeśli tak to w ...
    • Ukąszenie kleszcza koniec września 2006.Powiększający się rumień od kostki aż do kolana rósł aż do grudnia.Samopoczucie pogarszające się z dnia na dzień. 07.12.2007 diagnoza na pierwszej wizycie "borelioza". Potem przez 45 dni aż do 20.01.2007 r 2x100g dziennie doxycyklina.Po zakończeniu brania antybiotyków samopoczucie dobre przez tydzień a po tygodniu znowu pogarszające.Badanie krwi z dnia 05.02.2007 wykazało wyską aktywność 23,5Igg. Zaczęłam leczyć się metodą naturalną przez mi...
    • Witam! Dawno tu do Was nie zaglądałam, bo i sporo się ostatnio działo w moim życiu (a i dalej się dzieje!). Jestem już w Londynie. Rozpakowuję ostatnie walizki i urządzam nowe gniazdko :) Wczoraj późną nocą mój mąż znalazł ten artykuł w internecie. Zupełnie nie wiemy oboje co o tym myśleć. Może to ten cud, na który wszyscy czekamy? Czy to może być aż takie proste? Wypowiedzcie się, proszę, co o tym myślicie? Pozdrawiam serdecznie! Joanna Bernat www.lymephotos.com/index.shtml
    • Witam! Zlapalam wirusa.Katar,okropny kaszel.Stany podgoraczkowe lub oslabienie. Trwalo to tydzien. Abax nie odsawilam.Dzis zdecydowana poprawa w wirusowym temacie. Pozdrawiam Elka
    • Witajcie,czy mozecie mi doradzic cos na bol gardla.Pogoda u mnie jest koszmarna i chyba sie zaziebilam,nie mam pojecia jak sobie pomoc.Wszystko na gardelko w tabletkach jest slodkie,woda z sola malo pomaga.Z gory dziekuje. Gabrysia
    • grzybica(21)

Proszę o pomoc doświadczonych zjadaczy abxów. Czasem piszecie "Jem to i to i jest ok, ale inny organizm zaraz zareaguje grzybicą". Oczywiście znam dietę i ją przestrzegam, ale jak rozpoznajecie, że to coś konkretnego Wam nie służy (np. mleko, pomidory, chleb czysto żytni na zakwasie). Jakie macie objawy i w jakim mniej więcej czasie od zjedzenia podejrzanego składnika? Czy wtedy od razu sięgacie po Nystatynę? Wiem, że Fluconazol jest juz na cięższe przypadki, ale które to te cięzkie? A wtedy ...
    • Powoli przymierzam sie do leczenia 4 patogenow (BB,BLO,Myco,CPN) i zrobilem sobie liste zalecanych suplementow, policzylem koszty, i liczbe tabletek i o to co mi wyszlo: Sup. Liczba tabletek dzienie NAC 600 2 Witamina C 1g 2 C - Q10 400mg 1 WitaminaD3 2000 1 B Complex 1 Reischi 2 Optima 2 Candida clear 4 Czosnek 1 Omega 3 2 AlphaLipoicAcid 1 Centrum 1 Olej lniany 3 Trioxal 1 Esselive 4-6 -------------- Suma:...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się