czosnek

(3 wyniki)
  • Ja osobiscie przestrzegam przed podobnymi doswiadczeniami a wszczególnosci z czosnkiem w roli glownej . Czosnek może wyrażnie nasilać objawy ibs. Pamiętam jak ,bezradna wobec leków pytałam dobrego gastrologa co myśli o pewnym prep. ziołowym dostępnym w aptece ,i on powiedział mi że niektóre rodaje ziól mogą więcej nam zaszkodzić niż pomóc szczególnie dziwne odmiany które sportyka sie w preparatach. Przeciez wszyscy wiemy o dobroczynnym dzialaniu jogurtu , ale u ludzi zdrowych . ...
  • Od jakiegoś czasu (od 4-5 miesięcy) odwiedzałem to forum po tym jak lekarz stwierdził u mnie IBS. A było to latem ubiegłego roku, miałem duże zaparcia,iż myślałem że zaraz pęknę. Potem trochę przerwy, nastepnie to samo. Punktem kulminacyjnym był okres przedświąteczny (praktycznie cały grudzień) Wtedy też natknąłem się na informację, że kumuś pomógł wywar z czosnku. Pomyślałem warto spróbowac i ku mojemu zdziwieniu chyba pomogło. Teraz chodzę regularnie ze stolcem, problemy minęły. Uwier...
  • Cierpie od conajmniej 6 lat na zespol draZliwego jelita. Ostatnio bylo juz tak zle, ze czulam, ze szkodzi mi wszystko. Biegunki i wymioty na zmiane, na okraga, ale najgorsze bylo jednak uczucie przepelnionego brzucha, czylam sie jakbym zjadla tone bedec na czczo, a po jedzeniu to juz wogole tragedia. Pomoglo mi intensywne uprawianie aerobiku. Ostry fitness 6 dni w tygodniu. Czuje sie wysmienicie i moge jesc wszystko! Pewnie to zadna nowosc, ale ta przypadlosc jest na tle nerwo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się