Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      czosnek

czosnek

(32 wyniki)
    • fajna ksywka, pozdrawiam autora :)
    • Ja byłbym odrobine bardziej ostrożny z wrzucaniem czosnku na patelnie od razu. Po 6 minutach może się okazać, że czosnek jest po prostu gorzki i zepsuł nam naszą przystawkę. Pozdrawiam,
    • nie próbowałam z majonezem, ale marchew z czosnkiem jest też przepyszna z winegretem (klasyk z oliwy z oliwek, soli i octu winnego lub soku z cytryny); ten czosnek można też wetrzeć do winegretu po prostu, rozcierając z solą... Niezwykle to jest smakowite, porównania z marchwią na słodko (błe) nie ma! Mój sześcioletni syn wsuwa, aż mu się uszy trzęsą! PS. Marchew trzeba oczywiście na grubej tarce...
    • ja dodałam oliwki i kaparki. wyszło wyśmienicie. smacznego!
    • Brzmi czadersko !!!
    • Zrobiłam, pyszna!
    • Po skorzystaniu z tego niezwykle postego przepisu można tylko powiedzieć "niebo w gębie".Zachęcam wszystkich do przygotowania dania według powyższego przepisu.
    • w temperaturze 200 o C upiec czosnek, czy mozna też buraki. Dziwny przepis.
    • Menu dnia(12)

Zastanawiam się które zrobić teraz... druga opcja to spaghetti z czosnkiem, oliwą i cytryną, przydałoby się coś zjeść po tym jak wrócę z pracy ten drugi przepis, o którym piszę jest tu barwysmakow.pl/przepis/spaghetti-z-czosnkiem-oliwa-i-cytryna/
    • Tzatziki(25)

Niezla profanacja sosu JOGURTOWEGO Tzatziki. Bardzo mozliwe ze jest smaczny ale z prawdziwym tureckim tzatziki niewiele ma wspolnego.
    • A ja czytałam na łamach tej lub innej gazety tego typu, że dziecku czosnek podaje sie od 3 roku życia???
    • Nieświeża bułka? tzn jaka? zapleśniała?
    • Moim zdaniem sałataka ma dobre składniki, i napewno będzie dobrze smakować. Wlaśnie będe ją robić.
    • Co to jest gremolata? gdzie ją można kupić?
    • Bardzo serdecznie polecam ten przepis, jest łatwy do przyrządzenia i potrawa smakuje wyśmienicie.... dosłownie palce lizać.... GORĄCO POLECAM .... P Y C H A :)))))))))
    • bardzo lubie takie troszke udziwnione masła z dodatkami. znacie jakies przepisy, a moze jest cos wartego uwagi na półkach sklepow?
    • nie za bardzo ta sałatka pasuje do kategorii wegetarianskie, zawiera bowiem niewegetarianski skladnik- zelatyne!
    • UWAGA UWAGA UWAGA!!!!!!!!!! Organizm przeciętnego europejczyka nie jest przystosowany do zjedzenia takiego dania (w indiach potafią zjeść nawet szkło)!!!! Ja dałem tylko 4 papryczki chili i jadalne było tylko z dużą ilością makaronu!!! Oczywiście musiało być popite litrem maślanki. Poza tym przepis jest chyba na 10 osób. Niemniej jednak danie ma ogromny potencjał, który postanowiłem wykorzystać. Dla dwuch (małojedzących) osób wystarczy: - pół papryczki chili - duża pojedyńcza pi...
    • co to jest gremolada?
    • Bardzo fajny dodatek do obiadu, ja robilam w nieco innej wersji, pokrojana cukinie wymieszalam z czosnkiem i pozostawilam na 2 goziny w lodowce, aby miala bardziej wyrazisty smak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się