Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      czosnek

czosnek

(12 wyniki)
    • Proszę o podanie przepisu na miksturę czosnkową skuteczną na wytępienie robali.
    • Pocieszcie proszę kiedy spodziewać się poprawy po nalewce z orzecha czarnego? Za 2 dni kończymy pierwszą serię dwutygodniową, a tu poprawy nie widać. Chodzi głównie o owsiki, lambie chyba tez są. Syn drapie się strasznie, ma już na pupie ranki, pupa czerwona... Nie udało mi się jednak nigdy robala zauważyć gołym okiem. Jestem o krok od załamania, bo widze jak się meczy. Dodam, że leczenie farmakologiczne, które stosowaliśmy także było mało skuteczne... Zaczęłam mu podawac na czc...
    • Mój starszak jest na diecie ponad rok. W tym czasie wiele się zmieniło w naszym podejściu do jedzenia. Począwszy od dokładnego analizowania składu kupowanych produktów, a skończywszy na zmianach naszych ( rodziców ) nawyków żywieniowych. Teraz mamy drugie dziecko ( 7,5 m-ca ), które zaczyna jeść coś więcej niż tylko mleko. Córka nie ma żadnych problemów skórnych ( u synka wysypki były non stop ) i ogólnie to okaz zdrowia. Zupełne przeciwieństwo synka, którego wszystko się czepia...
    • Witam, Wczoraj dostałam wyniki z felixa- dziecko 4 lata. Stwierdzono nieliczne lamblie i candidę średnio liczną. Czytam i czytam i im więcej, tym momentami mam większy mętlik. Skłaniam się jednak ku leczeniu naturalnymi środkami, z dwóch powodów- raz, że córka nie ma większych niepokojących objawów, dwa, że mamy 5mies młodsze dziecko, ja karmię piersią, więc metoda farmakologicznego przeleczenia całej rodziny chyba u nas odpada. Czy ktoś miał taką sytuację także mając w domu maluszka...
    • Wiem ,że wątków było już wiele, ale bardzo prosze o radę. Zaczeliśmy od poniedziałku leczenie - my tzn ja, mąż i dziecko.Dziecko ma 13,5 m-ca i karmię je piersią. Oczywiście lekarka chciała zbyc temat, zapisała jednorazowe dawki, po czy po długiej dyskusji - przystała na moją propozycję (zaczerpniętą oczywiście z forum)i tak: dziecko - pyrantelum medana- 2ml rano i 2 ml wieczorem( 1 dawka)7 dni przerwy 2 dawka i 10 dni przerwy 3 dawka. ja i mąż -Vermox 1 dawka ( 2 tabl 1 rano i 1 wiecz...
    • Przyznajcie sie :) Robilyscie? Macie jakis sprawdzony przepis? Z czym robic te lewatywe? Z woda, z czosnkiem? Poradzcie. Z lekarzem jeszcze nie rozmawialam na ten temat, ciekawa jestem Waszych doswiadczen.
    • czy ktoś z was stosował ? ... można je rozkruszyć przed podaniem dla dziecka ?
    • po 3 dniach pyrantelum i 3 dniach vernicadis starsza złapała mega katar, troche kaszlu, lekka gorączka. jestem załamana, bo to juz trzeci raz w tym roku! tak często jeszcze nigdy nie chorowała. nie wiem, czy teraz to uboczny efekt kuracji, czy nie, a jeszcze bardziej nie wiem czym to potraktować. do tej pory zawsze był miód z czosnkiem, sok z malin z cytryną, syrop cebulowy. wszystko słodkie.a co teraz w obliczu diety?
    • Z jakim skutkiem? Mają super reklamę w necie, ale czy coś za tym idzie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Wiem, że mnostwo wątkow bylo, ale mam inne pytanie. Skoro robale nie znoszą tego oleju, to może można posmarować tym olejem odbyt i do tego dac olej do picia? Zaatakowane z dwóch stron np. owsiki... może pozdychają?
    • malo o nim na google , czy to grozne , w kale syna wyszly pojedyncze cysty cystoisospora sp.
    • Witam, jestem zdruzgotana. Odkryłam w kupce swojej córeczki białego, ruszającego się nicieńca. Wygląda mi to na owsika. Jestem zdruzgotana. Zawsze dbałam o higienę, w rodzinie nie było problemów z pasożytami :-( Podejrzewam, że malutka mogła podłapać to świństwo od córki mojej kuzynki, która ostatnio borykała się z tym problemem. Pytanie do doświadczonych mam: co teraz robić? Od czego zacząć? Co podać córce? Iść do pediatry by przypisała- no właśnie co dla takiego maluszka?? Jutro zabieram si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się