czosnek

(3 wyniki)
  • Tyle czytałam, że w oliwie czosnek się dłużej przechowuje, i oliwa się robi aromatyzowana... no i jak przeczytałam, tak zrobiłam. Ale pewnie coś sknociłam, bo: w niedzielę zalałam ząbki, słoiczek zakręciłam i do lodówki. Dziś otwieram, a wieczko odskakuje z syknięciem, a oliwa... musuje. Ząbki wydzielają mnóstwo bąbelków. Nie śmierdzi, ale nie pachnie ani oliwą, ani czosnkiem... a może to normalne...? Co mogłam schrzanić? Ząbki czosnku obrałam i z niektórych odcięłam tę twarde końcówki - m...
  • dziewczyny, wiadomo, że czosnek z Chin nie jest dobry i go nie kupuję. Ale ostatnio widziałam w lidlu czosnek z Argentyny. Czy taki czosnek nadaje się do uzycia, tzn. czy nie jest to takie samo badziewie, jak ten z Chin. Wiadomo, nasz polski najlepszy :) ale nie zawsze mam mozliwośc kupic polski. drugie pytanie - gdzie przechowywać czosnek, czasem trzymam normalnie w kuchni w szafce, a czasem w lodówce. Ale zdazyło mi się że i tu, i tu pojawiła się na nim pleść. Nie kupuję dużej ilości czos...
  • Ale może wcześniej ktoś już na to wpadł:) Do buraków ugotowanych i startych na grubych oczkach, dodaję: szczyptę soli, sok z cytryny, dużo zmiażdżonego czosnku, i "zaciągam" to majonezem. Na dwa kilogramy buraków - łyżka do zupy, majonezu. Poniżej podaję pastę z sera. /Polecałam ją Heli 6, jako lek na walkę z przeziębieniem. Czosnek leczy:)/ Pasta z sera. Ser, rzodkiewka, szczypiorek, koperek, kilka zmiażdżonych ząbków czosnku ( ilość zależy od tego, jak bardzo lubisz czosnek). Szcz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się