Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      czosnek

czosnek

(8 wyników)
    • Dopiero od niedawna synek jest pod opieką homeopatki i jeszcze bardzo mało wiem o tych metodach leczenia. Lekarka homeopatka zaznaczyła, że synek nie może spożywać mięty - ok., ale czy mogę mu zakropić olbasem poduszkę, który ma w swoim skłaszie olejek miętowy? Czy mogę mu podawać czosnek? Czego jeszcze powinniśmy unikać w diecie?
    • Mój 4,5 letni alergik ciągle choruje. Spokój jest tylko w lipcu. Pzrerabialiśmy już wszystko homeopatię, ziołolecznictwo i inne. Chciąłbym podać mu zwykły czosnek, ale ten który kupiłam jest potwornie piekący. Zrobiłam z niego syrop, ale niestety nie da się go pić, bo daje o sobie znać zaraz cały przewód pok, i wątroba. W apteca homeop. trafiłam dzisiaj na bardzo niemiłą, straszą panią która nie potrafiła mi wskazć preparatu zastępczego. Bardzo proszę o podpowiedź, czy jest jaki...
    • Witajcie! Moja córka( 4 latka) ma zaczerwienione gardlo i postanowilam dawac jej syrop z cebuli 3 razy dziennie ale tez chcialabym jej dawac czosnek i stad moje pytanie czy mogę to podawać wszystko razem czy tez w odstepach czasowych i jeszcze jedno pytanie, czy to sie podaje w trakcie posilku, po posilku czy tez przed posilkiem. Może to głupie pytania ale jestem calkiem zielona w tych sprawach. Czy możecie mi jeszcze cos doradzić np. jakies homeopatyczne specyfiki żeby jej podac,...
    • witajcie...mam pytanie czy podajac dzieciaczkowi zapobiegawczo oscillo /raz w tygodniu/trzeba wykluczyc z jego menu czosnek?/na caly sezon jesiennozimowy/a co z pasta mietowa? to samo pytanie dotyczy kuracji thymuline...z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
    • Czy tych rzeczy nie należy w ogóle spożywać podczas leczenia homeopatycznego (kilka miesięcy), czy tylko przed i po zażyciu granulek?
    • moja 2,5 letnia córcia też ma katar (od 3 dni), ale gęsty (sól morska nie za bardzo pomaga, muszę dodatkowo ściągać jej gruszką, katar ma jasno zielony)do tego dochodzi mokry kaszel (dzisiaj po południu idziemy na osłuchanie). Na kaszel jak zwykle żadne syropy nie działają, podaję jej flegaminę, herbatkę z sokiem malinowym, miodem i cytryną i dwa razy po pół ząbka czosnku i oklepywanie. Wiem, że te leki jw. są na katar, ale czy mogłybyście mi poradzić, który jest bardziej skut...
    • mam do was kochani eksperci i nie tylko male pytanko. czy pulsatilla jest dobra na ogolne zmeczenie organizmu ? taki lek polecil mi lekarz ogolny, po tym jak przyszlam do niego z w/w problemem. ponadto dalmi jakies tabletki z zelazem witamina C i rutynka :) pozdrowienia kochani i licze na odpowiedz ! dodatek (p.s.)- lekarz powiedzial aby ta pulsatille zamowic w najblizszej aptece homeopatycznej w cytuje mam nadzieje dobrze : "potencji 1 L". Nie wiem co to znaczy, jeszcze nie kazal ...
    • Jak jest z miodem przy kuracjach lekami homeopatycznymi? Mąż łyka oscillococcinum (ból głowy, gardła, katar) i zastanawiam się nad zwykłym mlekiem z miodem jako dodatek. Czy w ogóle daje się jeszcze mleko z miodem przy przeziębieniach? Bo ostatnio słyszałam, że tak ale nie gorące tylko co najwyżej letnie. A jak się mają do tego grzanki z czosnkiem? Bo to razem nawet dobrze smakuje (osobiście bardzo lubię) ale nie wiem, czy w ogóle daje jakiś skutek? I co jeszcze z domowych lekó mo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się