emamy

(5 wyników)
  • Witajcie emamy Pani Moniko, no wlasnie ? Moja corcia skonczyla niedawno roczek. W ciagu dnia je piers po poludniu i wieczorem, za to noca budzi sie ok 5 razy. Za kazdym razem daje jej wode , czasem pokreci sie i usnie, ale czasem dotad sie domaga az sie zlamie i dam cycusia. Chcialabym wyeliminowac to nocne cycusiowanie ..ale mam z tym problem. Czesc osob mowi ze dziecko samo przestaje jesc w nocy po skonczeniu roku, ale znam takie ktore budza sie majac dwa latka. Opinie niekto...
  • Witajcie emamy odciągające mlesio dla maluchów. Przeczytałam wasz wątek i cieszę się że nie jestem sama. Jak dużo postów i jak fajnie że się przez to klikanie znacie. Chciałabym dołączyć i zapytac jak długo, a właściwie do którego miesiąca życia malucha odciągałycie lub odciągacie mleczko? Mój maluch skończył właśnie 6 miesięcy, a z laktatorem bawię sie od 4 i jestem ju z zmęczona. Wczeniej jako cel stawiałam sobie karmienie malucha przez 6 misięcy i gdy zaczynałam wydawało mi się...
  • Witam i prosze o pomoc, moj 11. miesieczny syn jest alergikiem i nie chce nic oprocz piersi. Teraz jestesmy na wakacjach- prawie miesiecznych, i sytuacja wyglada nieciekawie, bo od przeszlo tygodnia jest tylko na piersi. Podawanie zupki konczy sie fiaskiem- wczoraj sukces- zjadl ok. 100ml, a dzis zaledwie pare lyzeczek, w poprzednie dni niestety nic. Moze to nowe otoczenie, moze to, ze tyle sie dzieje... W domowych codziennych warunkach jest troche lepiej, zjada maksymalnie do ok....
  • Mam pytanko do bardziej doświadczonych: Czym można (i czy w ogóle można) słodzić deserki dziecku 7 miesięcznemu?? Nie chcę używać cukru i Michał się bez niego znakomicie obchodzi, ale jabłka z naszej działki są okropnie kwaśne. Próbowałam słodzić sokiem owocowym - typu Bobofrut, ale to jeszcze za mało. Kiedy jadłam miód (karmię piersią), Miś nie miał żadnych objawów uczulenia. Czy można w takim razie podawać miód 7 - miesięczniakowi?
  • Moj Dawidek ma 3,5 miesiaca chcialabym zapytac ile godzin taki bobas powinien spac w dzien w nocy spi od 21 do 6. Ale w dzien bardzo ciezko usypia potem marudzi bo jest nie wyspany, albo spi przy jedzeniu ktore wtedy traw 2 3 godziny bo po 3 lykach usypia i nie da sie go obudzic ale jak wloze do lozeczka to momentalnie sie budzi i placze no i znowu je, spi . . .. Poza tym nie moge go uspic inaczej jak noszeniem na rekach, ktore juz mi odpadaja. Prosze moze znacie jakies dobre sposoby na uspi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się