06.10.11, 16:07
Tu dziewczyny rozmarzyly sie o Polsce a ja na razie bardziej lokalnie uderze :) Zapowiada sie piekny weekend a ze na dodatek jest to dlugi weekend pomyslalam, ze szkoda byloby zmarnowac go w domu. Poszperalam troche w internecie i trafilam na Mammoth Cave w KY. Czy byl moze ktos tam? Czy warto pojechac? Czy jest cos ciekawego w poblizu co warto zobaczyc? A moze jakies inne ciekawe miejsce tak do 6-7 godzin od Chicago?
Obserwuj wątek
    • emigrant_ka Re: Jaskinie 07.10.11, 02:51
      Warto, ale na takie "dlugie weekendy" to moze tam byc scisk i tlok, poza tym tam sa wycieczki z przewodnikiem po tych jaskiniach, na ktore radzilabym zarezerowac bilety duzo wczesniej.

emigrant_ka
    • emigrant_ka Re: Jaskinie 07.10.11, 02:56
      O tej porze roku, przy tak pieknej pogodzie polecam Pictured Rocks National Lakeshore w Upper Michigan i kilka tras w Upper Michigan z przepieknymi kolorami jesieni.

Tu kilka zdjec z tych terenow:
      www.pbase.com/turystka/upper_michigan
      www.pbase.com/turystka/michigan_fall_2008&page=all

emigrant_ka
    • ladybug Re: Jaskinie 07.10.11, 03:32
      Całkiem niedaleko : caveofthemounds.com/
      i można zahaczyć o House on the Rock : www.thehouseontherock.com/HOTR_Attraction_VistorInfo.htm
      • emigrant_ka Re: Jaskinie 07.10.11, 05:20
        ladybug napisała:

> i można zahaczyć o House on the Rock : www.thehouseontherock.com/HOTR_Attraction_VistorInfo.htm

Dla mnie osobiscie to jedna wielka graciarnia ten "the house on the rock" i nikomu bym nie polecila:) Nie mam pojecia co tam moze byc atrakcyjnego..?:)

emigrant_ka
        • ladybug Re: Jaskinie 07.10.11, 17:02
          Kwestia gustu.
    • lilazw Re: Jaskinie 07.10.11, 18:40
      Niestety z Kentucky w ten weekend nici :( Maz wymyslil, ze bedzie garaz sprzatal. Jak mozna w tak piekny weekend garaz sprzatac! Wybiore sie wiec z dziecmi do Starved Rock www.starvedrockstatepark.org
      Michigan wyglada przepieknie wiec laduje na liscie na najblizsze wyprawy. W Cave of the Mounds bylismy miesiac temu. Bardzo przyjemne miejsce. Mojej corce bardzo sie spodobalo wyplukiwanie “skarbow” z piasku. House on the Rock nie zrobil na mnie pozytywnego wrazenia ale to jak slusznie zauwazylyscie kwestia gustu.
      Moze mozna byloby stworzyc i “przyszpilic” watek z pieknym i ciekawymi miejscami do zwiedzenia. Najlepiej takie malo znane zeby nie kipialo od turystow :)
      • aniutek Re: Jaskinie 08.10.11, 05:36
        no to ja polece Poconos, pelno miejs do kampingu, na wedrowki, splywy kajakami, pontonami, oponami, zwierzat masa, a i park wodny w w wolfs Lodge, super duper spa, knajpa etc.
        Pierwszy raz przyjaechalismy tu ogladac dom, kupilsmy w ciagu jednego dnia zauroczeni miejscem, przyroda, i za kazdym razem kiedy przyjezdzamy tu na weekend jestesmy szczesliwi i uwazamy, ze mielismy mase szczescia kupujac tu dom.
        zapraszam do Poconos, na weekend na wakacje, na kawe drinka i grila :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka