Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      francja

francja

(35 wyników)
    • Witam. Pytanie dla mobili : czy sensowne jest ominięcie płatnych autostrad we Francji tj. odcinek: Mulhause - Lyon .....przez Besancon ( przejazd nad ranem ) w Hiszpanii: Narbone - kierunek Barcelona droga nr 9 Dzięki za podpowiedź ...pytam bo będę po prostu pierwszy raz w ten sposób śmigał. Pozdrowionka
    • Będę spędzać urlop na Costa Brava, chciałabym przy okazji zahaczyć na jeden dzień o Francję. Prawdopodobnie nie będę wynajmować samochodu. Czy można dojechać do Francji (i do jakich miast/miasteczek)komunikacją publiczną z któregoś z miejsc na Costa Brava?
    • Wybieram się do Hiszpanii i jestem ciekaw ile obecnie kosztuje benzyna we Francji i Hiszpanii
    • Mam prośbę, doradźcie proszę jak najtaniej przejechać przez Francje do Hiszpanii. Chciałabym autostradą ale mam sprzeczne informacje, że wydam albo 200 zł. na opłaty albo 400 zł. w jedna stronę, niektórzy mnie ostrzegają że moge dwa razy płacić za ta samą trase etc. Czy zna ktos może jakąś stronę www gdzie jest mapa Francji z zaznaczonymi bramkami opłat na autostradzie?
    • Witam, Planujemy wybrać się do Hiszpani samochodami, czy ktoś może powiedzieć jaki jest koszt przejazdu przez autostrady Francji: od Mulhouse (Miluza) do Les Perthus (granica z Hiszpanią), przez Lyon. A może był ktoś na Campingu "Torre de la mora" koło miejscowości Tarragona Serdecznie dziekuję za info.
    • Wybieram się na miesięczną wyprawę po Hiszpanii i Francji. Planuję zacząć od Barcelony (ok. 18 maja) i jadąc na południe objechać całą Hiszpanię a na początku czerwca zawitać do Francji. Tam podobnie chciałbym odwiedzić najciekawsze miejsca i ostatnim przystankiem będzie Paryż. Czy ktoś się orientuje jaką mogę zastać pogodę w 2 połowie maja w Hiszpanii i pierwszej połowie czerwca we Francji? Może ktoś ma jakieś rady, co na taką wyprawę zabrać, jak się przygotować. Nadmienię, że ...
    • jade do barcelony,wiem ze mozna juz tam takowac gas,a czy jadac noca przez francje drogami nie płatnymi(N i D) bede miał trodnosci z tankowaniem gazu na stacjach,czy LPG jest razem z Pb czy oddzielnie jak niekiedy u nas?
    • Kochani. Prosze podajcie mi orientacyjne ceny autostrady we Francji: Miluza - Lyon i dalej na poludnie. Jedziemy do Hiszpanii i nijak Francji nie ominiemy. Z góry dziekuje PS a moze ktos plynal promem Genua - Barcelona?
    • Czy Francuzi jeszcze skrupulatnie kontrolują Polaków przy wjeździe do Francji (kiedys tak było)? Czy są jakieś ograniczenia przy wwozie alkoholu do Francji?
    • Witam szukam osób którzy nocowali w Formule1 w Hiszpani więcej jak dwie osoby np: 2+1 dziecko. Dlaczego szukam ponieważ na stronach rezerwacji tych hoteli (zaznaczam w Hiszpanii) nie ma opcji 3 osób, czy jest to do "przeskoczenia" na miejscu? Łóżka są wszystkie takie same w całej sieci czyli jedno duże i u góry łóżko np dla dziecka. Czy to ograniczenie jest spowodowane prawem w Hiszpani? Proszę napiszcie co wam wiadomo, chcę się zatrzymać po trasie na nocleg w Madrycie, a jestem z dzieckiem...
    • W piątek wyjeżdzamy ze Szczecina do Estartit i po 1000-1200km chcemy zrobić postój na noc i rano ok 10 wyruszyć już do końca trasy. Gdzie, jaki tani nocleg polecacie czy może jakiś hostel czy camping? I czy w Niemczech czy jechać przez Francję? Dzieci mają 10 i 3 lat. Pozdrawiam
    • Witam!Jedziemy na Costa Brava samochodem. W jedna strone chcemy dłużej przez Francje a z powrotem szybciej przez Niemcy. I pytanie ile czasu zajmie dojazd przez Francję a ile przez Niemcy.Gdzie konkretnie można się zatrzymać na nocleg i co warto zobaczyć po drodze. Chodzi mi o miejsca leżące gdzie niedaleko trasy, którą będziemy jechać tak żeby na te zwiedzanie nie poświecić zbyt wiele czasu, ale raczej na zasadzie: "jesteśmy niedaleko można zajechać". Na wakacje samochodem będz...
    • Moi drodzy, pod koniec czerwca ruszam z Warszawy na Costa Brava. Jadę pierwszy raz i mam parę pytań. 1. Czy jadąc przez Niemcy, Francję, no i rzecz jasna Hiszpanię można używać CB (jedziemy na dwa auta i przydałaby się łączność)? 2. Gdzie na trasie najlepiej zrobić przystanki (przenocować)? Planuję na Polskiej granicy, a później już po francuskiej stronie, np. Mulhouse czy Montbeliard. 3. Czy znacie i polecacie jakieś tanie noclegi na trasie? Tanie to znaczy ok. 50-70 zł za osobę (będzie ...
    • Witam. Wybieram się w tym roku na costa brava na początku lipca i planuje jeden nocleg pod koniec niemiec lub na początku francji. co możecie polecić i czy rezerwacje trzeba dokonać wcześniej?
    • Wybieram się samochodem do Barcelony,prosze zorientowanych o jakieś info:którędy najlepiej,czas przejazdu,ewentualnie koszty podróży w dwie strony,ile pieniędzy przeznaczyć na winietki.Bedę wdzięczny za za pomocne wskazówki.
    • Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Mam sprzeczne informacje - spotkałem się z opinią że gaz nie jest w wolnym obrocie (tylko taksówki itp. - acz nie chce mi się wierzyć że tam taka azja), natomiast na stronach z wykazami stacji w europie jest normalna lista i żadnego info, że nie można na nich tankować. Z góry dziękuje za wszelkie informacje i pozdrawiam.
    • Witam Wróciłem z wycieczki do campingu El Delfin Verde z EUROCAMP-em samochodem na gaz. Dziękuję forumowiczom za porady przed wyjazdem i służę pomocą wyjeżdżającym
    • Witam. W lipcu mam zamiar( razem z rodziną) wybrać się na costa brava. interesują nas namiary na prywatne kwatery, apartamenty w miarę możliwości blisko morza.
    • Ciekawostką dotyczącą sieci hoteli Formule 1 w Hiszpanii jest fakt posiadania czynnej klimatyzacji. Właśnie wróciłem samochodem z Portugalii i korzystałem z noclegów w Valladolid i Bilbao; w dwóch francuskich (Angouleme i Clermont- Ferrand)klimatyzacji nie było. Może są na południu Francji. Druga bardzo istotna rzecz, to czynna całą dobę recepcja. Nie ma w związku z tym automatów, z których możemy otrzymać nr pokoju oraz kod do niego. To nam przekazuje pracownik recepcji. W Hiszpan...
    • trasa tak piękna jak długa.z pobytu jestem równie zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się