Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      francja

francja

(199 wyników)
    • Witam serdecznie. Dzisiaj miałam ruszyć już na winobranie, ale dosłownie wczoraj niemal cała ekipa się wycofała. Planuję uderzać na Alzację, próbuję swoich kontaktów, aby znaleźć pracę, jeżeli nie- szukam w ciemno. Zapraszam osoby chętne, które nie boją się jeździć stopem, wiedzą co to spanie w lesie pod namiotem oraz jak rozpalić ognisko :D staniszewska-m@wp.pl
    • Wybieram sie na wakacje,ale troche mnie przeraza koszt oplat drog we Francji,i chcialabym to jakos ominac.Jak sprawdzam na google,to pokazuje mi taka sama ilosc trase z oplatami na 16godzin, a trasa bez oplat juz23 ale km te same. Moze ktos by doradzil jak zaplanowac to wszystko,ktoredy jechac? Wybieram sie od Calais do Benidorm.
    • dodam, że a. autem b. miejsce wyjazdu - Holandia c. z rocznym dzieckiem liczymy na temperaturę wyższą niż w NL, ale nie chcemy jechać ekstremalnie daleko ze względu na dziecko.
    • Pod koniec sierpnia wybieramy sie po raz pierwszy na poludnie Francji (9 dni, 2 doroslych plus 4-latka), mamy bilety do Beziers, gdzie chcemy wynajac samochod. No i teraz nie bardzo wiem jak zaplanowac ten wypad, tzn. gdzie jechac zeby zobaczyc jak najwiecej ciekawych miejsc: na pewno chcemy zobaczyc kanion Verdon, moze ktores ze slynnych miast na Lazurowym Wybrzezu, podoba mi sie tez rejon Langwedocji. No, ale tam sa setki pieknych miasteczek, zamkow, plaz itp. Moze ktos mi poleci takie top ...
    • Witam Wracając z wakacji wpadłem na fotoradar, chyba ostatni przed granicą z niemcami. Przed samym wyjazdem z Francji jest ograniczenie do 100km/h. Ja miałem jakieś 115 i fotoradar zrobił mi zdjęcie. Jaki za to może przyjść mandat i jaka jest procedura w takich przypadkach....??
    • Witam, Czy ktoś z Państwa orientuje się czy pracującemu legalnie we Francji studentowi przysługuje zwrot podatku? Zarobiłem netto 540 euro (wg umowy "odciągnięto" mi 140 euro), stawka brutto wynosiła 8,98 euro/h. Czy jest w Polsce jakaś firma zajmująca się pomocą w zwrocie podatku (o ile on jest w ogóle możliwy)? Z góry pięknie dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam,
    • Będą w Francji będę pewnie potrzebowała zatelefonować do Polski z komórki mi sie nie opłaca czy ktoś mógł by mi doradzić jakiej tam szukać karty z tanimi połączeniami do nas z budki.Wiem że u nas są takie karty a czy tam takie coś znajdę i która jest najlepsza i ma w miarę cene.
    • Witam, po prawie 10 letnim pobycie we Wloszech chcielibysmy z zona odswiezyc klimat. Myslimy o przeprowadzce do Francji, jak w tej chwili wyglada sprawa ze znalezieniem pracy, lub czy latwo jest tam zalozyc mala firme? Gdzie byscie nas pokierowali, zeby zaczac przygode w tym kraju? Czy sa tam jeszcze tereny, gdzie stosunkowo latwo jest znalezc zatrudnienie? Pozdrawiam
    • Jadę do Francji po raz pierwszy i chciałabym posmakować jakichś nowych dań. Co polecacie? Dodam tylko, że nie wchodzą w grę żadne owoce morza, ślimaki czy żabki.
    • najwyzszym szczytem Eurpy jest Elbrus wg obecnych standartow
    • Nie moge sie dodzwonic na zaden nr do Francji np. ten nr. 04-93-69-70-00 dzwonie tam z tel. komórkowego na rozne sposoby: 04-93-69-70-00 33 04-93-69-70-00 33 4-93-69-70-00 i za kazdym razem slysze; "wybrany nr jest nieprawidlowy" jak mam tam w koncu dzwonic ? ten nr jest tu; www.ch-cannes.fr/chcweb/fichiers/index.php# a kierunkowy do francji jest tu; numer-kierunkowy.polskareklama.pl/?nr=33&q=Francja&t=2
    • Witam, czy ktoś mógł by polecić jakieś agroturystyczne miejsca noclegowe w korzystnych cenach na południu Francji? Najbardziej interesuje nas francuska wieś w okolicach Prowansji lub Lazurowego wybrzeża :)
    • Jaki jest koszt połączenia komórkowego za minutę z Francji do Polski???
    • witajcie! czy znacie moze jakies fajne miejsca we Francji lub okolice Paryza gdzie mozna pojechac odpoczac, jakies masaze , basen..z dzieckiem 2 letnim lub poprostu cisza, spokoj (tydzien) i spacer! czekam na Wasze propozycje! pozdrawiam
    • W przyszłym roku planuję popłynąć barką we Francji, proszę o poradę nt trasy - która trasa pozwala na pozwiedzanie okolicznych zabytków w południowej Francji ? Na co szczególnie zwrócić uwagę przy wynajmowaniu barki ? Adam
    • Witam, Szukamy do kompletu osoby chętnej na zbiory winogron w regionie Szampanii we Francji. Czas pracy ok 2 tyg. Termin zbiorów koniec sierpnia początek września. Zainteresowanych proszę o kontakt. koala608@poczta.fm
    • Francja(17)

Czy tam jest tak fajnie jak pisza?
    • hej mam pytanie czy ktos z was bral moze slub cywilny we Francji i czy korzystal ktos juz zunijnego aktu urodzenia i czy nie bylo z tym problemu.Z tego co wiem to w Niemczech nie bardzo go akceptuja.I ile wczesniej trzeba ustalic date slubu(bez sali przyjec).Dzieki
    • Witam! Bede w Francji na wakacje, czy istnieje mozliwosc otwarcia konta na paszport bez Francuskiego adresu? Otwieral moze ktos juz tak konto? Dzieki!
    • Witam! W lipcu będę we Rouen i wybieram się na festiwal do Arras. Niestety nie znam francuskiego, znacie może jakieś strony z rozkładami pociągów i informacji, ale po angielsku? Czy ktoś tutaj wie coś na ten temat? Słyszałam tylko tyle, że najlepiej wybrać się właśnie pociągiem, ale nie wiem. Czy bilety są drogie? Czy pociągi jeżdżą także poznym wieczorem lub w nocy?dzięki za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się