Dodaj do ulubionych

El Delfin Verde, Eurocamp

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:12
Witam
Wróciłem z wycieczki do campingu El Delfin Verde z EUROCAMP-em
samochodem na gaz. Dziękuję forumowiczom za porady przed wyjazdem i
służę pomocą wyjeżdżającym
Obserwuj wątek
    • Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 30.05.08, 22:31
      Hej!
      Ja wybieram się do Castell Montgri 14.06.08
      Czy możesz powiedzieć mi:
      1.Jaka była pogoda i jaka tem. w nocy pytam bo mam noclegi w
      namiocie a oglądajac prognozy pogody to mam obawy czy nie będzie za
      zimno.
      2.Jaką trasą jechaliście chodzi mi głownie o Francję i o cenę
      autostrad. Czy może lepiej narodówką?
      3.Czy byliście w Barcelonie, jeśli tak to jak się poruszaliście
      samochodem?Chodzi mi o parkingi i ich ceny.
      4.Może coś o aktualnych cenach żywności i paliwa?
      5.Co polecasz zwiedzić w okolicy?
      Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: fazi Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:42
        1. Pogoda była zróżnicowana średnio ok.20 stopni wiał wiatr i trochę obniżał
        odczuwalną temperaturę (około 22 maja), noce były ciepłe, temperatura nocą
        niewiele niższa niż w dzień. Nie ma takiej opcji że zmarzniesz. Pomimo prognoz
        zapowiadających ulewy padało 1 dzień i tylko troszeczkę.(Kąpałem się w morzu i
        basenie)
        2. Jechaliśmy autostradami najszybszą trasą z Łodzi (Świecko-Milhouse-Lyon)
        obliczoną przez MAP 24. Gdyby nie postoje czas podróży wynosiłby 21 godz. Koszt
        podróży w jedną stronę(paliwo+autostrady) ok. 700 zł.(gaz i benzyna)
        3. Byliśmy w Barcelonie samochodem. Sporo podziemnych parkingów cen nie
        pamiętam, ale niezbyt wygórowane max. ok 4 euro godz.
        4. Ceny żywności lekko wyższe niż u nas. Drogi chleb i wędliny. Polecam zakupy w
        LIDL-u, znajdziesz tam sporo rzeczy tańszych niż w Polsce (mówimy o Hiszpanii).
        Benzyna w Hiszpanii 1,25 euro, Francja 1,5. Gaz 0,8 euro Fracja, Niemcy
        podobnie, na Cocta Brava nie było LPG.
        5. Girona, Barcelona są ładnymi miastami, ale polecałbym odwiedzic małe
        miejscowości. W każdej znajdziesz coś pięknego, bez korków płatnych parkingów
        itp. np. Toroella de Montgri- zamek na wysokiej górze, ok. godziny wspaniałej
        wspinaczki i w efekcie niesamowite widoki. Cadaques: wspaniała podróż samochodem
        "serpentynami".Begur-zamek z którego widac wybrzeże Costa Brava. Każda "mała
        dziura" na Costa Brava ma w sobie to "COŚ"

Na koniec: Wspaniała wycieczka, sympatyczni ludzie, piękne widoki. Przyjemnej i
        szczęśliwej podróży.
        • Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 01.06.08, 18:20
          DZIĘKI WIELKIE!!!
          Proszę napisz mi jeśli pmiętasz jaki był koszt samych autostrad we
          Francji, bo my jedziemy dislem i twój koszt podrózy nic mi nie
          mówi :) pozdrawiam. Dzieki jeszcze raz
          • Gość: fazi Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 21:11
            O ile pamiętam to koszt autostrad wynosił: 27+21+11+2,5 euro w jedną stronę
            przez Francję. Powiem tak: Wydaliśmy 520 euro, w tym paliwo, autostrady,
            parkingi+trochę wina na miejscu przez tydzień (w tym zwiedzanie Costa Brava ok
            400 km). Twoje koszty nie będą się zbyt różniły, ponieważ diesel mniej spala a
            my jechaliśmy również na benzynie. Na autostradzie średnia wychodzi 105-110 km/h
            na nacionalkach ok. 60- 70 km/h, przelicz to sobie i wkalkuluj to w czas i koszty.
          • kluska222 Re: El Delfin Verde, Eurocamp 04.06.08, 15:46
            Hej
            Na tej stronie mozesz sprawdzic koszt danego odcinka autostrady we
            Francji.
            www.autoroutes.fr/
            Pozdrawiam
            • Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 04.06.08, 21:56
              bardzo Wam dziekuje za pomoc
              • mama_ania77 Re: El Delfin Verde, Eurocamp 04.06.08, 23:59
                Witaj megan :)
                My równiez wyjeżdżamy 14.06. samochodem (dieslem), tyle, że do innej
                miejscowości. Jaką trasą planujecie jechać? Gdzie będziecie nocować
                po drodze?
                My planujemy wyjechać ok. 18, przekraczać granice w świecku i nocą
                przemierzyć większa część Niemiec. W godzinach popołudniowych 15.06
                musimy sie stawić na kempingu w Gigny koło Lyonu, tam będziemy
                nocowac i następnego dnia skoro swit wyruszyć tak, żeby po południu
                dotrzeć już na miejsce ( Roda de Bara ). Planujemy jechać jednak
                autostradami, bo tak będzie szybciej.

Pogodę śledzimy w internecie codziennie z nadzieją, że będzie
                naprawdę ciepło, bo też nocujemy w namiocie.
                Zastanawiamy się też czy tankować się do pełna jeszcze w Polsce czy
                lepiej już na terenie Niemiec?
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka