Gość: fazi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:12 Witam Wróciłem z wycieczki do campingu El Delfin Verde z EUROCAMP-em samochodem na gaz. Dziękuję forumowiczom za porady przed wyjazdem i służę pomocą wyjeżdżającym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 30.05.08, 22:31 Hej! Ja wybieram się do Castell Montgri 14.06.08 Czy możesz powiedzieć mi: 1.Jaka była pogoda i jaka tem. w nocy pytam bo mam noclegi w namiocie a oglądajac prognozy pogody to mam obawy czy nie będzie za zimno. 2.Jaką trasą jechaliście chodzi mi głownie o Francję i o cenę autostrad. Czy może lepiej narodówką? 3.Czy byliście w Barcelonie, jeśli tak to jak się poruszaliście samochodem?Chodzi mi o parkingi i ich ceny. 4.Może coś o aktualnych cenach żywności i paliwa? 5.Co polecasz zwiedzić w okolicy? Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:42 1. Pogoda była zróżnicowana średnio ok.20 stopni wiał wiatr i trochę obniżał odczuwalną temperaturę (około 22 maja), noce były ciepłe, temperatura nocą niewiele niższa niż w dzień. Nie ma takiej opcji że zmarzniesz. Pomimo prognoz zapowiadających ulewy padało 1 dzień i tylko troszeczkę.(Kąpałem się w morzu i basenie) 2. Jechaliśmy autostradami najszybszą trasą z Łodzi (Świecko-Milhouse-Lyon) obliczoną przez MAP 24. Gdyby nie postoje czas podróży wynosiłby 21 godz. Koszt podróży w jedną stronę(paliwo+autostrady) ok. 700 zł.(gaz i benzyna) 3. Byliśmy w Barcelonie samochodem. Sporo podziemnych parkingów cen nie pamiętam, ale niezbyt wygórowane max. ok 4 euro godz. 4. Ceny żywności lekko wyższe niż u nas. Drogi chleb i wędliny. Polecam zakupy w LIDL-u, znajdziesz tam sporo rzeczy tańszych niż w Polsce (mówimy o Hiszpanii). Benzyna w Hiszpanii 1,25 euro, Francja 1,5. Gaz 0,8 euro Fracja, Niemcy podobnie, na Cocta Brava nie było LPG. 5. Girona, Barcelona są ładnymi miastami, ale polecałbym odwiedzic małe miejscowości. W każdej znajdziesz coś pięknego, bez korków płatnych parkingów itp. np. Toroella de Montgri- zamek na wysokiej górze, ok. godziny wspaniałej wspinaczki i w efekcie niesamowite widoki. Cadaques: wspaniała podróż samochodem "serpentynami".Begur-zamek z którego widac wybrzeże Costa Brava. Każda "mała dziura" na Costa Brava ma w sobie to "COŚ" Na koniec: Wspaniała wycieczka, sympatyczni ludzie, piękne widoki. Przyjemnej i szczęśliwej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 01.06.08, 18:20 DZIĘKI WIELKIE!!! Proszę napisz mi jeśli pmiętasz jaki był koszt samych autostrad we Francji, bo my jedziemy dislem i twój koszt podrózy nic mi nie mówi :) pozdrawiam. Dzieki jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 21:11 O ile pamiętam to koszt autostrad wynosił: 27+21+11+2,5 euro w jedną stronę przez Francję. Powiem tak: Wydaliśmy 520 euro, w tym paliwo, autostrady, parkingi+trochę wina na miejscu przez tydzień (w tym zwiedzanie Costa Brava ok 400 km). Twoje koszty nie będą się zbyt różniły, ponieważ diesel mniej spala a my jechaliśmy również na benzynie. Na autostradzie średnia wychodzi 105-110 km/h na nacionalkach ok. 60- 70 km/h, przelicz to sobie i wkalkuluj to w czas i koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska222 Re: El Delfin Verde, Eurocamp 04.06.08, 15:46 Hej Na tej stronie mozesz sprawdzic koszt danego odcinka autostrady we Francji. www.autoroutes.fr/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: El Delfin Verde, Eurocamp IP: *.nsm.pl 04.06.08, 21:56 bardzo Wam dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania77 Re: El Delfin Verde, Eurocamp 04.06.08, 23:59 Witaj megan :) My równiez wyjeżdżamy 14.06. samochodem (dieslem), tyle, że do innej miejscowości. Jaką trasą planujecie jechać? Gdzie będziecie nocować po drodze? My planujemy wyjechać ok. 18, przekraczać granice w świecku i nocą przemierzyć większa część Niemiec. W godzinach popołudniowych 15.06 musimy sie stawić na kempingu w Gigny koło Lyonu, tam będziemy nocowac i następnego dnia skoro swit wyruszyć tak, żeby po południu dotrzeć już na miejsce ( Roda de Bara ). Planujemy jechać jednak autostradami, bo tak będzie szybciej. Pogodę śledzimy w internecie codziennie z nadzieją, że będzie naprawdę ciepło, bo też nocujemy w namiocie. Zastanawiamy się też czy tankować się do pełna jeszcze w Polsce czy lepiej już na terenie Niemiec? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś