Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      histeryczny

histeryczny

(13 wyniki)
    • Mój synek ma rok i 10 miesięcy. Od dwóch miesięcy (od kiedy w końcu pozbyliśmy się wózka i śpi w łóżeczku) obserwuję u niego histeryczne napady płaczu w nocy i po dziennej drzemce. Wcześniej było to raz na tydzien/dwa tygodnie, teraz się nasiliło i mamy atak nawet codziennie. To wygląda wręcz strasznie, krzyczy wniebogłosy, nie może się uspokoić, bije, szczypie albo tuli się do mnie. Twarz mu się zmienia, wygląda jak w jakimś amoku! Trwa to około 5-20 minut. Ostatnich 5 nocy w ogóle nie przes...
    • Pytam z ciekawości, bo rady na to raczej nie oczekuje. Moja córka tak ma czasem w nocy- budzi się ,płacze tak rozdzierająco, prawie się zanosi. Nie chce piersi, nie pomaga przytulanie, nie jest to kolka, nic ją nie boli. Po chwili przytulania ( zawsze ja wtedy mocno przytulam, nic nie mówię, tylko leze obok )uspokaja się i dosłownie w moment zasypia. Co to ? Zły sen? Odreagowanie dnia? Skok?
    • Witam, Mój syn ma skończone 6 miesięcy. Od niedawna zaczął nam robić dantejskie sceny przed zaśnięciem. Nigdy nie spał z nami w łóżku, od początku przyzwyczajaliśmy go do jego łóżeczka. Przez pierwsze dwa tygodnie spał w naszej sypialni, później wynieśliśmy mu łóżeczko do jego pokoju. Przez długi okres zasypiał bez specjalnego usypiania (kąpanie, karmienie i spanie), od ok. 5 miesiąca zapragnął naszej obecności przy zasypianiu, tzn. siedzieliśmy przy jego łóżeczku, przy zgaszon...
    • mój synek ma prawie rok. dziś (drugi raz), podczas wizyty u rodziny mały dostał ataku histerii. wyglądało to tak, że po przekroczeniu progu przez jakieś dobre 20 minut krzyczał wniebogłosy z małymi przerwami, w trakcie których udało się go na parę sekund zająć. nic nie pomagało. do tej pory taki nie był. czy to jakaś forma lęku związana z tym, że dziecko zaczyna rozumieć, że to nie jego dom i mniej znani ludzie??
    • Dziewczyny, mały ma 11 mcy i BARDZO czesto wpada w histerie, tzn wrzeszczy, cały sie wygina albo macha nogami z calej sily. Dzieje sie tak, gdy cos mu zabiore ale czasem nie wiem czemu. Czytałam, na forum ze w tym wieku dzieciaki potrafią pokazać złosc ale żeby az tak?. To naprawde wygląga jak jakas histeria...Jak jest u Was?
    • Pomocy! nie wiem co sie dzieje z moim aniolkiem, w snie potrafi tak zaczac plakac ze az sie zanosi i nie moze zlapac powietrza, wybucha placzem nagle musze go dosc dlugo uspokajac i po jakims czasie dochodzi do siebie i dalej spi (zaznaczam ze wogole sie nie wybudza placze tak przez sen). Pomozcie!!!-- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23356237 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23356237&a=23469157
    • Mój maluch zaczą od wczoraj histerycznie płakac podczas snu bądź podczas przebudzania. Ma 17 tygodni i tak sie zastanawiam czy to kwestia skoku rozwojowego ( w którego nie do konca wierzę) i czy to jakies koszmary...Co zrobic w takiej chwili- budzic czy zostawic czy piers podac. Strasznie to trudne jak zaczyn płakac...
    • powiedzcie mi proszę, czy to normalny etap rozwoju? Moja córa po tygodnia, gdy zostaje sama w łóżeczku płacze histerycznie. W łózczku zostaje sama na krótkie okresy, gdy ja ide sie umyć lub ubrac, gdy wychodziny. Jeszcze niedawno baiła się w tym czasie spokojnie zabawkami, a teraz gdy widzi, że zblizamy się do łóżeczka to zaczyna płakać jak opętana. Zbiegła sie to w czasie z tym, że nauczyła się wstawać na nóżki przy mebach lub barierce łóżeczka. I ledwo ją położę to ona sie po...
    • Moja 4 miesieczna dziewczynka czasami ma takie ataki placzu ze nie mozna ja uspokoic. Boje sie bo czasami az ma bez dech. Czy ktos to tez ma z swoim dzieckiem? jaka jest rada na to ? Co mam zrobic?
    • moja ma 5 miesięcy i na widok buteki wrzeszczy krzyczy i płacze i nie chce jeść.Co zrobic by polubiła butelkę
    • iu. Ogólnie dzieciątko spokojne tylko dostaje histerii przy kazdym przewijaniu i kąpieli krzyczy aż robi sie siny na twarzy, pręży i wygina. Ma 5 dni. Jak sobie poradzić z takim problemem??
    • Drogie Mamy, które odpowiedziały na mój wcześniejszy post dotyczący płaczu przy karmieniu (prawdopodobnie z powodu kolki), proszę napiszcie jak radzicie, bądź radziłyście sobie z karmieniem płaczącego maluszka. Ja z moim 2 - miesięcznym synkiem, płaczącym głównie w trakcie wieczornego karmienia chodzę po całym domu i staram się go uspokoić. Gdy staje się trochę spokojniejszy karmię go. Przyznaję, że wymaga to ogromnej cierpliwości i samozaparcia- mam ochotę czasem popłakać razem z...
    • Witam, wczoraj Maciuś był szczepiony po raz pierwszy Infanrixem + żółtaczka, przy szczepieniu prawie wcale nie płakał. W nocy spał spokojnie ale już od 5 rano zdarzają mu sie napady niepohamowanego płaczu. Maciuś wogóle bardzo mało płacze a już na pewno nie tak histerycznie, dodam, ze nie ma gorączki ani specjalnych obrzękach po ukłuciu, więc czy płacz moze być wynikiem szczepienia, czy to coś innego? Czy wasze dzieciaczki też miały coś takiego? Będę wdzięczna za odpowiedz, pozdra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się