Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      humor

humor

(41 wyników)
    • Hej, szukam na prezent książki jak w tytule - pelnej humoru! Ale to tak bezkonkurencyjnie ;) Myślalam o Chmielewskiej i "Lesiu" problem w tym, że to ma być prezent dla mojej 72-letniej babci, która ma dosyć pesymystyczne podejscie do życia.. chcę po prostu, zeby się pośmiala, nie wiem jednak czy "Lesio" trafia generalnie w gusta emerytów może coś polecicie? :) dzieki z góry
    • Ostatnio wpadły mi w ręce "Kroniki socjopaty" D. Koziarskiego. Czytam ją nawet kiedy stoję w korku:)Książka napisana inteligentnym językiem z potężną dawką humoru. Dzisiaj łzy kapały mi na biurko bo tak mnie rozbawił jeden z rozdziałów, miałam wrażenie że to już najlepszy rozdział po czym okazuje się że kolejny rozkłada mnie na łopatki. Dla mnie on jest boski :) A wy macie takiego autora, który wywołuje u was podobne odczucia? A może ktoś go czytał? Pozdrawiam :)
    • Co polecacie? Przykład: Saga o Wiedźminie Sapkowskiego.
    • czy możecie mi powiedzieć do jakich ksiażek warto mi zajrzeć jeśli uwielbiam poczucie humoru wg. sue townsend (adrian mole to moja biblia)i helen fielding.(dobra wiem, że jestem mało ambitna, ale szukam książek, przy których nie mogę się zrelaksować, takiego książkowego fast-food...)
    • Polecam wszystkim Humor w Genach autorstwa Marii Zborowskiej z Kobuszewskich ( a jakże-siostry Jana Kobuszewskiego oraz matki Wiktora Zborowskiego) Mysle ze jej nazwisko sporo mowi o zawartosci. Po 3 latach studiow filologicznych wreszcie trafilam na ksiazke, przy ktorej szczerze sie usmialam. Doskonala na odstresowanie Polecam!
    • Który z pisarzy doprowadził cię do niekontrolowanego wybuchu śmiechu?
    • naprawde dziala,pisane dawno -ale nadal smieszne,polecam i mam pytanie o inne ksiazki w tym duchu,chetnie przeczytam
    • Jestem pod wrażeniem książek tej pani. Szczerze, gdy zobaczyłąm ją na jednej z fotek, pomyślałam że ta leciwa kobitka nic sensownego nie napisze...Co innego Sowa- prawie moja rówieśniczka. Tymczasem gdy przykuta do łóżka leżałam w szpitalu i z nudów sięgnęłam po nudziarę, doznałam olśnienia!!! Jej książki wciągają na maxa, tryskają humorem, poruszają emocje... Proszę, polećcie mi równie fajne autorki i tytuły ciekawych książek. Malkontentom dodam, że jestem po filologii polskiej i pros...
    • poszukuję książek z humorem w stylu "Bridget Jones", na pewno takie znacie. Uratujcie przed wakacyjną nudą!
    • Jakich autorów możecie polecić?
    • Czy jest prawdopodobne, ze Wodehouse bedzie smieszyc czytelnika, ktory rozkoszuje sie na przyklad Trzema panami w lodce czy takim, powiedzmy, Szwejkiem, ale ktorego za to zupelnie nie bawi Douglas Adams lub Tom Sharpe (to moje dwa duze rozczarowania w materii ksiazek humorystycznych - wszedzie pelno achow i ochow, a mnie to absolutnie nie rusza :-()? W razie odpowiedzi twierdzacej na pierwsze pytanie, prosze rowniez o wskazanie mi powiesci / serii, od ktorej najlepiej zaczac lekture (ma...
    • pomóżcie kochani, mój syn ma 10 lat i uwielbia książki z humorem, inteligentne i nie dziecinne własnie konczy dzienniki Adriana Mole'a i brakuje mi pomyslu na nastepne pozycje a z wlasnego dziecinstwa nic sobie przypomniec nie moge pomożecie?
    • Czy wiecie może coś o Natalii Rolleczek, autorce książek wydawanych w latach pięćdziesiatych i sześćdziesiątych, prawdopodobnie krakowiance? Jestem bardzo ciekawa, kim była osoba, dzięki której wzruszałam się antycznymi sprawami miłosnymi i zrywałam boki ze śmiechu z tak celnie komentujących polskie lata 50 i 60 opowieści o Judycie Jelonek? Ach, te Pikasy na ścianach, ten Józio Szkaradek nie mogący wyrwać się spod skrzydeł mamy, ten szampon z Gujany produkowany z guana, ten zakocha...
    • Co myślicie o książkach Andrzeja Pilipiuka? Mam "Kroniki Jakuba Wędrowycza" - podobno dobre.
    • Barbarzyńcy byli bardzo miłymi i uprzejmymi ludźmi. Batory nie chciał być królem malowanym. Nie chciał, żeby go namalowali, powiesili i żeby wisiał. Bieda na wsi była tak wielka, że ludzie z trudem piekli chleb, nie mówiąc o kiełbasie. Bolesław Chrobry był mężny, wysoki, mocny i ciężarny. Car idąc do celu opierał się na mordzie. Całemu oddziałowi wojska złożono najserdeczniejsze życzenia ekshumacji. Chłop pańszczyźniany musiał znosić panu jajka. Chłopi chodzili po polu pionowo i po...
    • Akcja rozgrywa się w Nowym Orleanie... Autor się "wstrzelił"...
    • O Chmielewskiej slyszałam od dawna, ale nigdy nie sięgnęlam po jej książki. Chmilewska to, Chmelewska tamto, polecam Chmielewską, ulubiona Chmielewska, świetna Chmielewska. Poza tym, że jest świetna, rewelacyjna i super, wiedzialam tyle, że pisze kryminały czy coś takego. Jedyny kryminal jaki w zyciu przeczytalam to Nazywam się czerwień Orhana Pamuka, wiec do fanek gatunku raczej nie należę. W końcu kupiłam jej książkę w dworcowej księgarni. Bylo kilka, wzięlam pierwszą z brzegu: Por...
    • musi byc łatwe,lekkie,przyjemne i z humorem ;-) polećcie cos
    • "Niedzielni poeci".... Szczerze to wolałabym by wyżej wymieniona Pani zajęła się fizyką jądrową... a jeśli jest ktoś wie co Stefańska miała na myśli popełniając to dzieło to niech mnie oświeci
    • Wiem, ze to nie forum o grach komputerowych, ale bardziej "piję" tu do tworczosci Pratchetta niz do samej gry. Czy dotarliscie do tej gry? Ja upolowalam ja na allegro i oczywiscie spedzilam kilka intensywnych dni zaglebiajac sie w ponury swiat Ankh-Morpork i delektujac sie czarnym humorem glownego bohatera. Jak Wam sie podobala gra i czy znajac ksiazki czujecie sie oczarowani czy rozczarowani?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się