humor

(42 wyniki)
  • Jedni mówią, że poczucie humoru jest proporcjonalne do poziomu inteligencji, a inni, że o prostactwie. Jak wy uważacie? Czy poczucie humoru jest w ogóle dobrym wyznacznikiem, żeby cokolwiek wysnuwać na tej podstawie o osobowości człowieka?
  • Nikt nie lubi ciągle zrzędzących osób. Tymczasem bycie „zrzędzącym pesymistą” może być korzystne. Okazuje się bowiem, że ci, którzy widzą świat w czarnych barwach, posiadają więcej rozsądku. Ludzie marzą o pogodnym usposobieniu. Chcieliby być weseli cały czas i uśmiechać się szeroko, sądzą bowiem, że dzięki dobremu nastrojowi życie wydaje się łatwiejsze. Człowiek czuje się wtedy dobrze i z optymizmem patrzy w przyszłość. Ale – jak twierdzi psycholog Joseph Forgas z Unive...
  • Każdy z nas jest dowcipny inaczej – są kpiarze, są klauni, są figlarze oraz ci, których zrozumieć mogą tylko Anglicy. Typ poczucia humoru bardzo dużo mówi o naszym podejściu do siebie i innych ludzi. Humor to podstawa brylowania w towarzystwie, wielki wabik dla płci przeciwnej. Z drugiej strony ten atut może być obosieczną bronią – każdy z nas zna zjadliwych prześmiewców, którzy każdą międzyludzką relację potrafią zamienić w okrutne igrzyska. Agresywne poczucie humoru...
  • Ten poniedziałek to najbardziej dołujący dzień roku! Jak się nie dać i być wesołym? "Nie dam rady", "To jest bez sensu", "Czuję się fatalnie", "Dajcie mi spokój", "Mam to gdzieś" - pesymizm i zniechęcenie mogą nas atakować z wyjątkową siłą. Powód - najbardziej dołujący dzień roku www.emetro.pl/emetro/1,88815,8956579,Ten_poniedzialek_to_najbardziej_dolujacy_dzien_roku_.html
  • Wśród współcześnie pożądanych cech osobowości żadna nie jest ceniona bardziej niż poczucie humoru. Poszukujemy go u innych i z dumą przyznajemy się do własnego. Cenimy je nawet bardziej niż urodę lub inteligencję. Wydaje nam się, że jeśli ktoś ma fantastyczne poczucie humoru, musi być szczęśliwy, pewny siebie i mieć zdrowe podejście do życia. portalwiedzy.onet.pl/,18094,1384161,czasopisma.html
  • www.dziennik.pl/foto/article354695/Kaczynski_na_szczycie_w_swietnym_humorze.html?gallerySeq=5#top Ciekawe co im zaspiewal:-)
  • Najwiekszy przeboj filmowy lata w USA.Bohaterami sa dwaj podrywacze,ktorzy maja dosyc dziwaczne hobby.Aby zdobyc dziewczyny,podlaczaja sie do przypadkowych przyjec weselnych.Podczas kolejnej z takich akcji jeden z nich zakochuje sie w swojej ofiarze. Film wchodzi do polskich kin jutro.
  • Nie zawsze rozróżniam, czy to dowcip czy perfidny prztyczek, ale uważam, że mam...
  • Dlaczego Isia gra z jakimś amerykańskim Grodzkim. To niesprawiedliwe! - napisał na Twitterze poseł Parlamentu Europejskiego z województwa śląskiego Marek Migalski. Internauci nie zostawili na nim suchej nitki. - Śląsk przeprasza za Migalskiego - pisze jeden z nich wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12089999,Marek_Migalski_chamsko_o_Serenie_Williams__Burza_w.html
  • Moje: Przyjaciele i Przystanek Alaska A Wasze?
  • Według Donalda Tuska w sprawie sporu wokół krzyża potrzeba przede wszystkim zdrowego rozsądku, czasem poczucia humoru, bo jak stwierdził premier - Tu żadna katastrofa się nie dzieje. Nie widzę powodu, żeby twierdzić, że dzieją się tam (pod krzyżem) rzeczy straszliwe. To są rzeczy dla niektórych osobliwe. Emocje dotyczą polityków, którzy z krzyża stojącego przed Pałacem chcą zrobić sposób na polityczną walkę - powiedział premier pytany o protesty zwolenników i przeciwników przenies...
  • Odreagowujesz wtedy na innych swoje frustracje? A może pisząc poddajesz się spokojowi i złość przechodzi?
  • Pytam, bo mam w pokoju nowego kolege, który zaczyna dzień od ponarzekania, pojęczenia i posarkania na otaczającą go rzeczywistość. Czy to jęczenie poprawia kondycję psychiczną?
  • a Wy????? tez Wam zycze:-)))
  • Nasze ulubione żółciutkie bliźnięta kończą dzis podobno 60 lat. Do emerytury maja jeszze 5.
  • Witam się na forum :) Nie wiem, czy to już było dyskutowane, chodzi mi o artykuł z "Dużego Formatu" wyborcza.pl/1,75480,7542099,Sile_sila_odeprzec_wolno.html a dokładnie o ten fragment "O mnie, dla przykładu, mówiło się, że jestem "specjalistą" od gwałtów. "Jak masz sprawę o gwałt, to tylko do mecenasa de Virion" - szeptała praska ulica. Przeszło pół wieku temu, jako początkujący adwokat, broniłem w takiej właśnie sprawie. Kilku młodych mężczyzn zaciągnęło dziewczynę nad Wisłę. Chc...
  • Można go lubić, albo… bardzo lubić. Nigdy nie przestaje być zabawny. Od 20 marca, o godzinie 13.05 w TVN 7 człowiek, który rozśmieszał całą Amerykę. Fabuła przedstawiała losy czworga przyjaciół mieszkających w Nowym Jorku. Jerry, George, Kramer i Elaine stanowią niezwykłą mieszankę - Jerry pracuje jako komik, ale w życiu prywatnym jest bardziej poważny niż zabawowy. Kramer, sąsiad Jerry'ego to osobnik, któremu daleko od normy, a Elaine to kobieta, która ma w sobie więcej cech m...
  • Jakie znasz kolędy i pastorałki? "Któryś za nas cierpiał rany" "Był pastuszek goły na fujarze grał" Co kładziemy pod obrusik? Chłpoczyka albo dziewczynkę Jakie znasz potrawy wigilijne? tatar Dla kogo zostawiamy puste nakrycie? dla pana policjanta
  • Chyba każdy tak ma, że sobie dopowiada. Mam na myśli wyraz twarzy, spojrzenie, słowa i gesty. Dobrabiamy ideologię do czegoś, czego nie ma. Wydaje nam sie, że ktoś jest zły, albo smutny - a w rzeczywistości nic takiego nie ma miejsca.
  • same dołujące posty. Co się dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się