humor

(20 wyników)
  • w poprzednią niedzelę urodziłam cudowną córeczke.wszystko było do tej pory ok. ale. no właśnie, odkąd jestem sama w domu (maż w pracy) nachodza mnie głupie myśli- czy dobrze zrobiłam zachodzac w ciążę, czy jestem gotowa na to, aby opiekowac sie takim maleństwem, itd.: (zaznaczam, ża mała nie daje mi aż tak bardzo w kość, a mimo to siedze i ryczę. czuje sie niewolnikiem dziecięcego pokoju, odizolowana od swiata.czy ten stan jest normalny?czy powinnam cały czas czuć tylko euforię?
  • czuje sie gruba, sapie w nocy, nie mam w co sie ubrac, boli mnie w pachwinach, i mam do bani humor przez co wiecznie kloce sie z mezem dobrze, ze malenstwo kopie bo inaczej do glowy mozna dostac tez tak macie
  • Od paru dni wymiotuję ok 2-3 razy na dzień, mam okropny humor (jak w pierwszym trymestrze), wszystko mnie drażni i złości, często płaczę z byle powodu, często boli mnie brzuch, co chwilkę chodzę na kibelek z kupką. Też tak macie?
  • Jestescie pod wplywem hormonkow i potraficie zrobic mezowi awanture o byle co'? Czy ja byc moze naleze do mniejszosci? Zaczne sie martwic ze jestem okropna baba i zona i ze nam kurcze rozwod grozi za niedlugo. Dzisiaj zrobilam awanture w sumie o byle co. Maz zadzwonil do mnie z drogi z pracy, oznajmic , ze jest w drodze. Mnie sie akurat nalesniki smazyly, farsz i dodatkowo salatke kroilam wiec nie mialam czasu na rozmowy. POwiedzialam ok i dodalam, ze zaparkowalam honde przed podjazdem...
  • to jest straszne mieć takie huśtawki nastroju,czy to przechodzi po 3miesiącu czy trwa do końca?jestem stale zmęczona i mam lenia na wszystko.czy inne przyszłe mamy też mają podobnie?
  • Witam, zastanawiam sie, czy jestem jedyna czy to jednak moze normalne? Mam takie zmiany nastroju, ze az sama siebie sie boje. Jestem w osmym miesiacu i jest coraz gorzej, tzn.czuje sie ok ale wszystko mi "wisi". A potem wkurza. Meza kocham nad zycie, jak wychodzi do pracy, tesknie itd. a jak tylko wraca to mnie tak wkurza, ze nie moge na niego, biednago, patrzec. Potem napad radosci, zycie jest piekne. A potem depresja, strach przed porodem i tym, jak male dzidzi wychowac... Tez ...
  • Prosto z życia: Bycie rodzicem odmienia życie. Ale rodzicielstwo zmienia się też wraz z kolejnymi pociechami. Oto kilka przykładów (od strony matki) odzież ciążowa 1 dziecko: Zaczynasz nosić jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. 2 dziecko: Jak najdłużej nosisz normalne ubrania. 3 dziecko: Odzież ciążowa to twoje normalne ubrania przygotowania do porodu 1 dziecko: Nabożnie ćwiczysz oddech w każdej wolnej chwili. 2 dziecko: Nie ćwiczysz oddechu, bo wiesz, że i tak nic nie pomoże....
  • To coś dla tych dziewczyn, które oglądając zdjęcia pięknych kobiet w gazetach i tv martwią się, że chwilowo nie wyglądają najlepiej. www.sky.com/showbiz/picture_gallery/0,,50002-1187378,00.html niektóre panie na zdjęciach na prawdę trudno rozpoznać : )
  • Słuchajcie dziewczyny,dosyć poważnych tematów na forum. Teraz trochę humoru dla mam. Przeczytajcie koniecznie - rewelacja:))) Matki!!! Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _____________________________________________________ Przygotowanie do porodu: Pierwsze d...
  • A więc ja po porodzie czyli za ok. 7 tygodni: 1. pójdę na solarium, bo wyglądam jak smierć (już upatrzyłam sobie jak najbliżej domu,), 2. wreszcie zjem sobie pasztetu i sera pleśniowego (teraz niby nie mozna, 3. pójdę na rower. Alkoholu się nie napije bo mam zamiar karmić piersią.
  • Właśnie zaczynam 39 tydzień....dziś zaczęłam odgrzebywać swoje "stare" ciuszki z czasów przed brzuchowych...ale zabawa...polecam na poprawę nastroju...mam nadzieje, że niedługo przynajmniej część z nich założyć...a te namioty wyprać i pochować...pozdrawiam
  • Ja juz wlasciwie nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Otoz stalam sie od czasu ciazy bardzo wybuchowa. Jesli sie zdenerwuje i ide cos mojemu M. powiedziec, to on ma wrazenie ze ja na niego krzycze :-(. A i on sam doprowadza mnie do szewskiej pasji. Pomozcie mi, bo jak tak dalej pojdzie to chyba w wariatkowie wyladuje.
  • wiem, ze to nie na temat, ale niech wam sie milo brzuchole trzesa:) media.putfile.com/mandaryna2
  • witam, nie jestem dziś w dobrym humorze, mąż mnie wnerwia, wigilie spędzam u teściów czy mogę sobie łyknąc 1 tableteczkę relanium 2mg na "rozluźnienie". mam je w domu bo lekarz mi przepisał jak trafiłam znerwicowana do szpitala. nie brałam tego do tej pory ale czuje że dziś może byc pomocne. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. M.
  • Witajcie Mamy! Właśnie jestem w 30 tygodniu i nie mogę sobie już poradzić z okropnymi humorami właściwie od początku ciąży. Zastanawiam się czy nie zwariuję do porodu. W drugim trymestrze przez chwilę było lepiej ale teraz właściwie wszystko mnie denerwuje. Składają się też na to problemy z rodzicami (mieszkamy razem), z budową domu, z końcem studiów, z powrotem do pracy po porodzie (czy będzie gdzie) itp. Jak tak wpadne rano w jakiś dołek to nie moge się wydostać. Właściwie ciąg...
  • ... ze zmiennymi humorami w ciąży?? Jak Wy sobie radzicie?? Czy macie ataki furii i wściekłości? Ja mam i nie wiem jak sobie z nimi radzić żeby nie utrudniać życia innym członkom rodziny... Wczoraj np. zrobiłam karczemną awanture dzieciom o bałagan w ich pokoju. I to taką z wywalaniem wszystkiego z półek w regale na środek pokoju. Normalnie czasami sama siebie nie poznaje... Zawsze byłam wybuchowa ale teraz to coś niesamowitego.
  • kobieta w ciąży powinna jeść około 100g białka dziennieczym może groźić większa ilość białka tj. np 120g dziennie dziękuję za pomoc
  • uwazacie,ze tu jest miejsce dla facetow,ktorzy czytaja o naszych owulacjach,@,cieciu krocza,no i wszystkich tych intymnych sprawach? czytaja to a pozniej robia sobie z nas jaja-patrz post:"bende tata". wedlug mnie to nie jest forum dla facetow!!
  • Witam panie. Moja żona jest w ciąży zagrożonej. Lekarz zalecił lezenie. Będzie tak lezeć do konca lutego. Lekarz chciał ją zostawic w szpitalu, ale żona "ma alergię na szpital". Nie dziwię się. Większość dnia spędza sama. Nie ma mnie 10, czasem 12 godzin, no i jeszcze muszę zrobić zakupy, coś załatwić. I tak nie lezy bez przerwy - wstaje do ubikacji, łazienki, a w ciagu dnia równiez do kuchni by coś zjeść. Nasz sypialnia wygląda teraz conajmniej dziwacznie. Naprzeciwko łożka prz...
  • Jak sobie radzić z humorami mojej dziewczyny. Jest w ciąży. Wahadło Jej nastrojów zaraz sie chyba urwie? Czy to normalne zjawisko? Chcę jak najlepiej i nie wiem czy pokora jest drogą do sukcesu czy stawianie wszystkiego na ostrzu noża! Dodam że nie bardzo potrafię się wsciekać więc raczej łagodnie podchodzę do sprawy. Prosze o jakieś wsparcie choc psychiczne... Pozdrawiam wszystkie MAMY!!!:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się