im

(444 wyniki)
  • Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy jest jakieś rozporządzenie, na podstawie którego kobieta, która przebywa na urlopie macierzyńskim nie otrzymuje podwyżki. W czasie ciązy na zwolnieniu byłam ok. 2 m-cy, dwa m-ce macierzyńskiego przypadły na rok 2006 i 2 na 2007. Czy w przyszłym roku też jej nie dostanę? Mój przełożony poinformował mnie, że tak jest przyjęte. Może macie ma bardziej szczegółowe informacje. Pozdrawiam.
  • Mam pytanie odnośnie stosunku Waszych przełożonych do akcji "kromka chleba". Czy dyrektorzy/naczelnicy wiedzą o planowanej akcji, a jeśli tak, to czy w jakiś sposób wypowiadali się o niej? W moim wydziale (woj. pomorskie) jeden z pracowników wysłał dzisiaj na skrzynki całego wydziału skan artykułu z lokalnej gazety o planowanym strajku i pomyśle z wysyłką chleba do prezesa. Pracownik ten został natychmiast wezwany przez przełożonego i dostał opierdziel. Może także w związku z mailem o u...
  • Witam, jestem pracownikiem oddziału i juz wielokrotnie mialem taką sytuacje ze klikent nie spłaca kredytu i po kontakcie z nim okazywalo sie ze nikt do niego nie dzwonił ani nie wysylal informacji ze ma zaległosc w spłacie. Zostala powolana komorka krora ma sie zajmowac własnie informowaniem klienta o zaległosci a to juz ktorys klient z rzedu ktory nic niewie o zadłużeniu. WIEC PYTAM PO CO SĄ CI LUDZIE W WARSZAWIE W TYM CHOLERNYM CMN SKORO NIC NIE ROBIĄ BIORĄ ZA COS PIENIĄDZE DO...
  • Każdy jest dobry przed wyborem na stanowisko prezesa,gorzej gdy już zostanie prezesem .Ile to pochlebstw czytałem o jego kandydaturze,że ludzki,rozumie nasze problemy ,pisze i czyta nasze forum.Szybko zamilkł.Prezesi sie zmieniają a w PKO BP coraz gorzej.Po nowym prezesie nie spodziewam sie pozytywnych zmian.
  • Witam Ja swoją premią kwartalną cieszę się już od piątku - nie jej wysokością ale samym faktem, że zarząd w swojej łaskawości przelał ją obniżając mi tym samym o kilka złotych saldo debetowe na moim koncie ROR. Wkurzające jest to, że z wszystkiego co związane jest z wypłatą premii robi się wielkie halo i wszystkie wskaźniki i daty utajnia się bardziej niż największa tajemnicę bankową. A oburzające jest to, że w stosunku do pracowników stosuje się metodę kija i marchewki. Pra...
  • Drogie Koleżanki i Koledzy Nie będę pisał co myślę i czuję jak patrzę na to co się obecnie dzieje w Naszym Banku. Dziś mija dokładnie 15 lat od kiedy jestem Pracownikiem Banku. Zasady budowania ładu korporacyjnego jeszcze nigdy nie były takie specyficzne i skuteczne?! Wyższe zyski przy coraz mniejszych kosztach osobowych. BRAWO. Tak powinno być w każdym Banku!!! Skuteczna motywacja to podstawa biznesu. Inflacja 5% a podwyżka? Zależy gdzie pracujesz i jak zostałeś "przewartościowany". Na...
  • Drogie Koleżanki i Koledzy Zgodnie z wcześniejszymi obietnicami na stronie internetowej Związku zostaną w dniu dzisiejszym zamieszczone dokumenty które Waszym zdaniem powinny się na niej znaleźć. Informacja o Władzach zostanie umieszczona na stronie po dokonaniu wpisu w KRS'ie. Dokumenty zostały już przekazane do Sądu. Sebastian www.zzpbpkobpsa.org.pl/
  • Powiedzcie mi proszę dlaczego my, szaraczki mamy sami sobie pozyskiwać klientów? Włączając w to własny, prywatny czas i własne środki? Bank nie robi tak naprawdę nic aby nam w tym pomóc i nie robi nic aby przyciągnąc klienta. Przecież to nie jest nasza prywatna firma. Co może zrobić taki przeciętny kasjer czy doradca bez pomocy ze strony pracodawcy? Może co najwyżej sie os...ć. Co z tego, że pójdę w prywatnym czasie roznosić ulotki? Że będe rozmawiała z rodziną i znajomymi czy sąsiadami? Może...
  • Mam świadomość popełnionych błędów, nieznajomości procedur i nie mogę się już doczekać kiedy mnie zwolnią. Pewnie dyscyplinarnie, bo jak inaczej. I nie chcę już pracować powiem Wam, że serdecznie nie chcę w żadym banku. Jedyne co przeżywam to to, że wciąż muszę tam chodzić, pisać plan naprawczy, nie cieszy mnie weekend bo i tak w pn trzeba iść do pracy. Plany wykonuję marnie, byłam już dwa razy w tym kwartale na zwolnieniu, ja chora, dzieci chore, mąż zapracowany. Nie ma PKO ze mnie pociechy ...
  • "4.Dlaczego na stronie nowego zz nie jest podane kto jest we władzach.Wymieniono tylko przedtawiciele jakich pionów weszli w skład zarządu zz. 5.Dlaczego protokolant podpisany na jednym z dokumentów związkowych nie figuruje w Outlooku? 6.Dlaczego skałdka członkowska jest tak "podejrzanie" niska? Wiem, że się czepiam i chciałbym, żeby te związki to było coś z czego można byłoby być zadowolonym, ale może ktoś rozwieje moje wątpliwości, bo nie napisałem tego po to, aby Was zniechęcić do za...
  • www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=7969FF07-C95B-404E-BBE6-F22AF0E6C98D
  • Napiszcie proszę, jakie pomysły mają Wasi przełożeni (kierownicy, naczelnicy, dyrektorzy) na pozyskiwanie nowych klientów, którzy założą nowe konto. U nas każdy pracownik, obojętnie w jakim biznesie pracuje musi przyprowadzić min. 1 klienta tygodniowo. Na koniec tygodnia idzie do pani Dyrektor i wpisuje na prowadzoną przez nią listę PESEL pozyskanego klienta. Nie wykonanie polecenia wiąże się z ciężkim tłumaczeniem, że cała rodzina i wszyscy znajomi już zostali przyprowadzeni, albo, że mają g...
  • Dzisiaj rano szukając zupełnie innych informacji znalazłam w Google artykuł "Awantura o podwyżki pensji w PKO BP" na stronie Gazety Wyborczej, wystawiony 28.04.2011 r. autor Maciej Samcik dziennikarz GW. Proszę sobie wyobrazić, że w Google zostały tylko informacje,że taki artykuł był. Nigdzie nie jest osiągalny. Byłam na wszystkich stronach z odwołaniami, ale wszędzie są linki do strony GW a tam artykuł został usunięty!!! Kto usunął opublikowany już artykuł!!!! Cenzura!!! W wersji papierow...
  • forum.hotmoney.pl/pokaz/kraj-pko-bp-jak-biedronka-bankowcy-groza-strajkiem-1017 www.bankier.pl/forum/temat_mozliwy-strajk-w-pko-bp,9778662.html
  • Dlaczego związki zawodowe nie mają swojej zakładki na Intrze. Dlaczego pracownicy nie znają szczegółów negocjacji. Dlaczego komunikat o podwyżkach był wysłany 13-go a porozumienie podpisane 14-go. To jawna kpina z pracowników.
  • Kolejny e-mail powitał mnie kilka dni temu, gdy znów, bez optymizmu przyszłam do pracy. Od jego otrzymania pracownikom nie wolno wychodzić na 10 minutowe przerwy bo musimy spełnić zamierzony cel. Naczelniczka pisze, że jest pełna wiary w zaangażowanie z naszej strony. Ciekawe jak mam skorzystać z toalety w ciągu 5 minut przerwy? Dziewczyny ode mnie już dawno zaczęły stosować prymitywną strategię - siadamy na 3 piętrze bo tam jest więcej damskich toalet, to może w 5 minut uda nam się skorzysta...
  • wyborcza.biz/biznes/1,100969,8843706,Zysk_PKO_BP_w_2011_r_moze_siegnac_4_0_mld_zl__nadal.html
  • witam chce poruszyc watek pracy w firmie sprzatajacej.Jak wiadomo jestesmy grupa ludzi bardzo ciezko pracujacych i bardzo slabo wynagradzanych.Generalnie pracujemy zawsze na umowe-zlecenie.Mamy ciagle takie same wynagrodzenie,a obowiazkow coraz wiecej i wiecej.Wymagania sa bardzo wygorowane.Jestesmy grupa ludzi,ktora jest traktowana z niewiarygodna pogarda przez ludzi gdzie sprzatamy.Jestesmy gorsza kategoria.Nikt nie szanuje nas ani naszej pracy.Odnosza sie do nas jak do ludzi bedacych hołot...
  • Zaciąg Jagiełły 2011-03-18 00:00 Zbigniew Jagiełło w cuglach wygrał konkurs na szefa PKO BP. Ma jednak całą armię wrogów. Kontrowersje wokół polityki personalnej szefa największego banku w Polsce Zbigniew Jagiełło w cuglach wygrał konkurs na szefa PKO BP. Ma jednak całą armię wrogów. Sukces Zbigniewa Jagiełły w konkursie na prezesa PKO BP wyglądał na lekki, łatwy i przyjemny. Tymczasem w przeddzień decydujących przesłuchań z kilku niezależnych źródeł trafiła do "PB" informacja, że s...
  • Bardzo bym prosił, bo dotarła do mnie niesamowita nowina, ale czy to prawda, iż wreszcie ktoś uczciwie wywalił z Banku Mobbera nad Mobberami czyli Niejakiego Leszka G dyr. ROD Warszawa? Bo aż się wzruszyłem, gdy się o tym dowiedziałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się