Forum Praca CASTODRAMAT
ZMIEŃ
      im

im

(80 wyników)
    • po lekturze tego forum. Strach trafić w sklepie na takich chamskich, prymitywnych, sfrustrowanych pracowników jak Wy....
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie. I cóż, znowu Nasze ukochane kasy... Tak sobie myślę że jakby ktoś zrobił sprawdzian tym tlumoką z centralnej (chodzi o koordynatorów i zastępców) to okazałoby się że trzeba ich usadzić na kasy bo kompetencji do zajmowanego stanowiska nie mają żadnych... np. taka Ula F. żeby nie jej zdolności kulinarne przynoszone do pracy, kablowanie oraz lizanie dupy Marcie to pewnie byłaby na fakturach albo w ekipie sprzątającej. Następna ruda mała Monisia(przyjaciółka Ma...
    • OSTATNIO BRAKUJE KIEROWNIKA NA DZIALE KAS:( ZASTEPCZYNIE KIEROWNICZKI STRASZNIE JEJ OBRABIAJĄ TYŁEK- NAJPIERW WCHODZIŁY JEJ W DUPE, A TU NAGLE ZACZĘŁY JA OBRABIAC. JUZ SIE BIJĄ O JEJ STOŁEK. JEDNA GADA NA DRUGA. BIEDNA KOBIETA-PEWNIE MA PROBLEMY Z SERCEM, ZE JEJ TAK DŁUGO NIE MA. KTO BY TO WYTRZYMAŁ- MA TAKIE WREDNE ZASTĘPOWE:( FUJ FUJ NIE PODOBA MI SIE TO. NA ZWROTACH STOJĄ PUPILKI, KTÓRE RAZEM KNUJA Z ZASTEPOWYMI.
    • Witam! Mam złożone pytanko dotyczące ew rezygnacji z obecnie pełnionej funkcji w Casto. Dokładniej chodzi mi o sytuację kiedy np. Zastępca (z wielu przyczyn) zdecyduje że chce zrezygnować i powrócić do poprzedniego stanowiska np DH; - jakie i czy w ogóle wiążą się z tym represje ze strony zwierzchników, - czy takie manewry są możliwe w Castoramie, - jeśli tak to jak to najlepiej przeprowadzić? Proszę o opinie osób które miały do czynienia z tego typu rotacja pracownika, bezpośrednio...
    • witam wszystkich użytkowników forum jak zapewne nie wszystkim wiadomo (jeszcze) podwyżek nie będzie aż do marca jak obwieścił pan LELLA. Sprawa jest o tyle fajna że przełożył kolejne obwieszczenie o ich braku do marca i pewnie w marcu też dowiemy się że nie będzie tych podwyżek ze względu na słaby rok.A co do pseudopremii w tym roku ma być ale nie dla wszystkich bo tylko dla nieliczych sklepów które realizują budżet wiec tylko dla nielicznych czyli jak zwykle marchewka na kiju. W tym tempie t...
    • radzio(6)

joł zólte cioty wiosenna,w naszym lerła krazy legenda o waszym kierowniku ochrony co swojej cipki przez 2 lata niedal rady puknąc haha wiedzialem ze jestescie zjebani ale ten many jak on tam ma radzio to juz przegiecie hehehe
    • casto-sajan napisał: Może podumuję ; >-szeroki pakiet socjalny i tu zawiera się basen, siłownia i imprezy, na które: a).trzeba mieć czas b).za względu na brak czasu na ww. atrakcje uczęszczam rzadko, a jeżeli już to stać mnie na to we własnym zakresie i koszt miesięczny nie przekracza 100-200 zł. c).imprezy integracyjne omijam szerokim łukiem, dlatego że atmosfera w firmie jest coraz gorsza i dotyczy to instrumentalnego traktowania pracowników przez dyrektora ...
    • Zastanawia mnie fakt, że po tzw. aferach: cesja (patrz pan Dyrektor), czy seks afera (patrz pan drugi "logiczny") nikt nie ma nic do napisania. Czy to obawy przed zdemaskowaniem? Przecież na hali dość mocno słychać głosy dotyczące np. inteligencji kierowników, która mierna jest i tego nikt nie podważy. Umiejętności ich są skromne, a zachowanie wskazuje coś zupełnie innego. Frajerzy podążający, z rękami w kieszeniach, przez halę z jadalni na palarnię, to przecież w Cieszynie norma. Przyk...
    • premia(9)

czy Wy tez nagminnie słyszycie, że nie bedzie juz premii, że zabieraja niedziele, ze jest źle....kurcze tylko ciągle kolejki na kasach...i tabuny ludzi w casto...jak ktos kupuje farbę a ma pędzelek to już mu go nie wciśniesz...
    • Brak podwyżek. Zła atmosfera w pracy. Szukanie haków na pracowników. To osłabia pozycję Castoramy bo z niewolnika nie ma dobrego pracownika = zmniejsza motywacja do pracy= mniejsze zyski dla sklepu..
    • [b]Mam pytanie , jak wyglada sytuacja ochroniarzy na castoramach oraz jak jesteście traktowani przez kierownictwo sklepu..??? Niby odpowiadamy za bezpieczeństwo wszystkich a jestesmy ludzmi - pracownikami II a nawet III kategorii. Chodzi o kasę i nie tylko....[/b]
    • Przerwy(6)

Witam szanownych kolegów i koleżanki. Chciałbym poruszyć temat dzielenia przerw. Jak sami wiecie od jakiegoś czasu nasze przerwy mamy wykorzystywać w ciągłości 1 przerwa 30min. Kiedyś wolno nam było podzielić ta przerwę np. na dwie po 15, i nikt nie miał z tym problemu. Wiadomo że pracujemy z klientami (a oni przychodzą w różnych nastrojach). Każdy z nas ma czasem ochotę odpocząć choćby 5 min (zapalić, czy napić się zimnej coli), natomiast na dzień dzisiejszy już nie mamy takiej możliwości....
    • Czas chyba podsumować te nasze wszystkie wątki , nasze obawy , i spostrzeżenia. A mianowicie wszyscy już dojrzeli że nasz dobry pracodawca odwraca się do nas plecami, i nie tylko od nas. Większość zmian jakie zachodzą w naszych sklepach przynoszą raczej większe straty niż korzyści. Pomysły jakimi codziennie jesteśmy zaskakiwani zaczynają przerażać nie tylko już nas ale i klientów. Wymienię teraz kilka pozycji co mnie osobiście bolą , denerwują . szokują i wogólę.: 1. Otwartość na klien...
    • Pracuję prawie 8 lat. Przydała by się podwyżka albo awans ale nie podlizuję się szanownej kier. M. Pewnie nigdy nie zasłużę bo tu jest odwrotnie kto więcej się myli, chodzi na zwolnienia ma podwyżki i awanse. No i oczywiście ta, która najwięcej plot roznosi. Niezły bajzel jest na zwrotach. Nieraz jak popatrzę na to kółeczko wzajemnej adoracji to wymiotować się chce. A najgorzej jest z A. Wystarczy, że pojawi się na horyzoncie braciszek, to nie ważne jaka jest kolejka na zwrotach, ona na...
    • Chciałbym zachęcić wszystkich, którzy pracują w Brico Stargard, aby sie wypowiedzieli na temat z-cy kierownika działu budowlanego Krzysztofa K. (alians Menda), ksywa sama mówi za siebie... Ww persona pozwala sobie za dużo. Podpierdala kogo wlezie byle zapunktować u "góry". Nie potrafi rozwiązywać problemów tylko od razu biegnie do dyrektora z myślą, że za to będzie plusik. Straszy nas, że nie przedłużą nam umowy, że będzie nagana, że wylecimy. Że nie dostaniemy niedzieli, że on sobie po...
    • Dobrze, że powstają takie fora jak te i można przeczytać całą prawdę o takich miejscach jak Casto(d)rama(t).
    • Ciekawa jestem dlaczego na takim forum jak to do tej pory nie pojawiło się nic na temat Castoramy w-wa Popularna Przecierz to tutaj jest największy chyba burdel jaki może być. Czyżby ludzie tam pracujący byli zastraszeni przez dyrektora dyktatora i jego podnużka jakim jest "bezpiecznik"
    • cześć wszystkim jak miło i przyjemnie pracuje się na kasach to można jedynie przeczytac w castoplusie (propaganda firmowa),tam wypowiadają się nowe pracownice , które nie poznały jeszcze "szkoły życia" jaka potrafi zgotować kierownik działu kas. W Raciborzu sytuacja , która panuje jest daleka od ideału opisywanego w czasopiśmie firmowym.Kierowniczka faworyzuje kilka osób , które najlepiej ściemniają i objają się oraz wchodzą jej tak głęboko w d.pę że aż modelowo.Osoby faworyzow...
    • A wiec pozdro dla kierownika ktorego przez 9miesiecy w roku niema w pracy - Artur A. alterego ZENEK - zjeb jakich malo , pierdoli prace, pracownikow i wszystko co z casto zwiazane. Jest na tyle bezczelny ze potrafi w niedziele przyjsc na 30min i zgarnac 260zl. Czuje sie w casto jakby mial nadal swoja firme(ktora hujowo dzialala na rynku).Nie daje pracownikom awansu (bo zapewne mysli ze to z jego kieszeni idzie ) po niekad ma racje bo Heniu da mu wieksza kase jak nie wyda na awanse i pod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się