IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 22:01
Dzień dobry.
Interesuje mnie w jaki tani sposób mogę dostać się do Irlandii?
Był już ktoś może i byłby w stanie podać jak wygląda to cenowo?
Oraz w jaki sposób można zminimalizować koszty podróży. Słyszałem
o liniach lotniczych latających z Pragi. Mógłby ktoś potwierdzić?
Mam zamiar odbyć w pierwszym lub drugim miesiącu wakacji miesięczną
podróż do Irlandii
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Irlandia autokarem. IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.05.04, 10:47
      Możesz autokarem - zajrzyj sobie na www.irlandia.xt.pl
      • Gość: mi6bofh Re: Irlandia autokarem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:00
        ok. sprawdzilem, zadzwonilem... 809zl do 18 lipca. od 19 lipca 666zl.
        do Dublina oczywiście. zastanawiam się teraz czy jadac w ciemno
        jest możliwość załapania jakieś pracy w branży IT? lub jakieś sezonowej
        (restauracja etc). ma ktos moze rozeznanie w tym temacie? czy moze lepiej
        jest wybrac sie do Holandii i popracowac na plazy z calkiem niezlymi napiwkami?
        • Gość: ajrisz Re: Irlandia autokarem. IP: *.cxt.pl / *.zlo.cxt.pl 08.05.04, 15:15
          Ja lece 30 czerwca. Samolotem do Luton za 199zl z katowic a potem za 1
          eurocenta do Dublina ryanairem. czas podrozy 3h a koszt... chyba nie musze
          liczyc, co? Ja juz nie jezdze autokarami. A pracy dopiero szukam. Moze cos do
          lipca wymysle.
          • patyczako Re: Irlandia autokarem. 09.05.04, 22:58
            bzdura ze ryanairem placisz 1 eurocenta...moze oni podaja taka cene na swojej
            stronie ale do tego dochodza inne koszty w stylu oplata lotniskowa jakies ich
            vaty itp....+ prowizja za placenie karta...moj maz tez tak kupowal bilet i
            okazalo sie ze troche mu doliczyli do podanej strony...wiec nie zdziw sie
            kupujac bilety...
        • Gość: Erta Re: Irlandia autokarem. IP: 195.94.219.* 14.05.04, 10:25
          Czesc,
          W IT jest troche pracy, ale nie za duzo i musisz znac plynnie angielski.
          Natomiast nie licz, ze znajdziesz w IT prace w dwa dni to trwa od kilku do
          kilkunastu tygodni zwykle.
          Pozdrawiam,
          Erta
    • Gość: KAROLINA Re: Irlandia. IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:03
      CZESC. ZASTANAWIAM SIE NAD TYM SAMYM - POŁĄCZENIA DO IRLANDII.ODPISAŁ CI JUZ
      KTOS? KIEDY CHCESZ LECIEC? JA MYSLE O CZERWCU.JESTEM Z GORZOW WLKP.POZDRAWIAM
      • patyczako Re: Irlandia. 09.05.04, 23:04
        Warto zajrzec na www.flyaerlingus.com. Ja w czerwcu lece z Warszawy do Dublina.
        Warto kupic bilety od razu w obie strony bo wychodzi taniej. Nie doliczaja do
        ceny podanej w zlotowkach dodatkowych oplat jak w ryanair. I oczywiscie trzeba
        zabukowac bilet na tanich polaczeniach. Wiem bo juz mam rezerwacje...
      • bamse Re: Irlandia. 17.05.04, 15:12

Ja lece tak:
        W drugiej polowie czerwca airpolonia z Poznania do Lodnynu, a potem Ryanairem
        za jakies w sumie Ł15 do samego Dublina. Bede szukac pracy - pewnie catering,
        bo na prace w sprzedazy moj angielski jeszcze nie wystarcza - mimo ze udawalo
        mi sie dobrze pozartowac z Anglikami przy pint'cie przez ostatnie 3 miesiace.

Pisz na mojego priva, moze polaczymy sily. Teraz jestem w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka