Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      klucze

klucze

(10 wyników)
    • Witam! wybieramy się do Egiptu i zdecydowaliśmy sie na pokój 3 os. Jadę z mężem i koleżanką i w związku z tym mam pytanie, czy ktoś może orientuje się jak wygląda kwestia zdobycia drugiej karty/klucza do pokoju??? Będziemy pewnie wychodzić róznie i w różnych porach wracać więc druga karta/klucz byłaby dużym ułatwieniem. Zgóry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
    • Może ktoś mi odpowie na parę pytań , lecimy pierwszy raz poza Europę i z tego co czytałam na tym forum , to wyglada , że w Egipcie są całkiem inne zwyczaje niż w Europie , więc baaaaardzo proszę Szanownych Bywalców o odp.: 1)czy po zamknięciu pokoju klucze zostawia sie w recepcji obowiązkowo? 2)czy lodówka w pokoju jest zamykana?(czytałam już tu o jej zawartości i cenach napojów) 3)czy kupione do kolacji napoje i nie wypite (np.w butelce 1 lub 1,5 litra) można zabrać do pokoju...
    • Pierwszy raz będę lecieć samolotem (lot trwa 4,5 h), zawsze wcześniej na wczasy jeździliśmy autokarem. I mam w związku z tym pytanie, co spakować na bagaż podręczny, skoro tak dużo rzeczy nie może tam sie znajdować, np kosmetyki. Ograniczenie mamy 15 kg bagażu głownego (30 kg na 2 osoby), więc chce wykożystać te 5 kg bagażu podręcznego, bo na 2 osoby, to już 10 kg. Co tam najlepiej umieścić? Będe wdzięczna za raday. Pozdrawiam.
    • Witam wszystkich Wiem, że zaraz się narażę co bardziej nerwowym, ale na te kilka pytań nie znalazłam odpowiedzi na forum, lub sprzeczne na ten sam temat. Lecę z Selectours w lipcu do tego hotelu i mam parę pytań: 1. czy all jest do 22 czy do 23? 2. czy w hotelu jest dla wszystkich all czy też HB? 3. jakiego typu są gniazdka elektryczne? takie jak w Polsce, czy muszę kupować przelotkę? 4. czy prąd w pokoju się włącza po włożeniu "klucza" w ścianę, czy działa cały czas? 5. co z...
    • czy hotelowe sejfy są bezpieczne i nikt nie skubnie mi kasy z niego,bo nie podejrzewam że klucz mam tylko ja, ale i pewnie obsługa hotelowa, a może lepiej trzymać gotówkę przy sobie, a czy na plaży(podczas kąpieli) spokojnie mogę zostawić kamerę, telefon i kasę?bo jakoś głupio nosić ze sobą wszystkie pieniądze.
    • podobno kradną klucze do sejfów !!!
    • mam pytanie do osób, które były w tym hotelu - czy dawaliście "napiwek" za lepszy pokój? a jeśli tak, to czy zanim dostaliście klucze czy tez może była potrzeba zamiany na pokój, po tym co zastaliście? jaką kwotę się daje? i czy w tym hotelu rzeczywiście jest taka potrzeba i normą jest to, że bez "napiwku" czeka nas urlop w pokoju o wątpliwej jakości?
    • Podpowiedzcie jak wybrać dobrą kajutę? Co to znaczy dobra kajuta? Wysoko czy nisko? Z przodu czy z tyłu? Jakie mają wady i zalety różnie położone kajuty? Wiem już że daleko od silnika będzie ciszej ale skąd mam to wiedzieć, która jest daleko od silnika? Triada przydziela kajuty? Czy tak jak w autokarze - wybieram miejsce sama tyle że wchodzę do autokaru wg. kolejności płacenia za wycieczkę? Wycieczkę opłaciłam w styczniu - jest zatem duża szansa że będę na początku. Tylko nie wiem co wy...
    • czy klucze sie losuje i jak to wszystko wyglada..?? pomozcie..
    • czy ktoś może był tam i korzystał z opcji All w Hilton Long Beach? wybieram sie tam na dniach i mam raczej nietęgą minę bo różne dzwine rzeczy słyszałem, dziękuje za info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się