klucze

(206 wyników)
  • Wiadomo kiedy beda w necie klucze odpowiedzi? Nie mowie o przykladowych rozwiazaniach ktore pojawiaja sie tego samego dnia co matura.
  • Czy wiecie może kiedy będzie udostępniony oficjalny klucz z CKE? Tutaj: tiny.pl/npqt miało coś być, ale póki co nie ma :(. Pozdrawiam!
  • czy na stronach gazety tak jak w ubiegłych latach pojawi się nieoficjalny klucz do tematów maturalnych? jeśli tak, to kiedy? a jak nie, to kiedy oficjalny klucz?
  • Czy ktoś zna może ksiązkę lub zbiór testów gdzie opisane jest w jaki sposób "wbijac się" w klucz odpowiedzi na maturze rozszerzonej z biologii? Sama wiedza nie wystarcz, o czym przekonałam się rok temu na maturze, ważne jest by wbić się w klucz odpowiedzi. w Tym roku poprawiam mature i chciałabym zapobiec błędom popełnionym rok temu i pisać odpowiedzi bardziej elastyczne i pasujące do klucza. Mimo,że wydaało mi się,że moje odpowiedzi są dobre, po wynikach prawda okazała się niec...
  • Wiele osob uwaza, ze na maturze trzeba "wstrzelic sie" z odpowiedzia w klucz. Moim zdaniem nie do konca tak jest. 1. CKE sie o tym wypowiada - www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=586&Itemid=2 2. Nie ma czegos takiego jak klucz odpowiedzi. Sa tylko przyklady rozwiazan. O tym ze sa brane pod uwage rozne warianty odpowiedzi mozna przekonac sie czytajac sprawozdania CKE z matur-np. www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=491 Te sprawozdania okazuja sie calkiem...
  • Jakoś nie mogłem znaleźć oficjalnych kluczy do ubiegłorocznych egzaminów maturalnych... Znalazłem jedynie przykładowe wzory odpowiedzi (takie, jak te publikowane w tym roku). Czy nie jest przypadkiem tak, że do oficjalnych kluczy mają wgląd jedynie egzaminatorzy?
  • Ja wiem wiem,sa odpowiedzi proponowane,ale ja bym chciala klucz normalny klucz!co mi z tego ze jest przykaldowe wypracowanie skoro nie ma klucza i nie wiem co jeszcze bedzie punktowane!pisalam rozszerzony polski czy ktos dopadl klucz?
  • KLUCZ(11)

hej czy to prawda, że klucz dopiero stworzą egzaminatorzy w oparciu o to so napisali ludzie??? Tak żeby był miarodajny???
  • Nie ma jakiegoś ustawowego rozporządzenia, które mówi KIEDY powinien pojawić się dokładny klucz odpowiedzi?
  • klucz(14)

kiedy będzie klucz?? Jak tylko będziecie coś wiedzieć to wklejcie linka:)
  • i z polskiego podst. ????????????
  • Ktoś pisał podstawowy niemiecki? Mnie list na końcu załamał >< Czytanie moglo być, słuchanie w zasadzie też nie było takie trudne, email jakoś napisałam ale nad listem siedziałam prawie godzinę i nie napisałam nic :(
  • Po sprawdzeniu modelu odpowiedzi nie jestem pewna czy zdobędę nawet te 30 % choć wcześniej byłam pewna, że na pewno 30 zdobędę. też tak macie ? JA nie wiem kto ten klucz układa, ale nie wiem czy jest osoba która napisała chociaż połowę tych "wymagań" :/ Ale pocieszam się tym, że często moja praca nie zawiera dużej ilości wymagań z klucza, a i tak jest całkiem nieźle :)
  • napisałem dużo mądrych rzeczy, z których po wyjściu z sali byłem BARDZO zadowolony. niestety nie są one zgodne z kluczem, czyli bez komentarza. myśląc o wersie 'bez lęku, że go straci przy rewizji' pomyślałem o okupacji, wojnie (czymś w tym stylu). i napisałem, że KONTRAST (czyli główny temat wypracowania) polega na przedstawieniu człowieka żyjącego w totalnej harmonii w czasach chaosu i niespokoju w domu, który jest miejscem, gdzie bohater spędził całe swoje życie i jego najlepszym pzyjac...
  • Przecież już zaczęli sprawdzać polski!!!!! Dlaczego więc nadal nie ma podanego klucza?????????? Nie rozumiem!!! Ta matura to jedna wielka klapa!!!
  • mam juz oficjalny klucz do jezyka polskiego - poziom podstawowy Klucz jest generalnie przyjaznie ulozony. Z wstepnych kalkulacji bede mial okolo 70% wiec calkiem niezle.
  • dlaczego? cos mi tu nie gra... czy oni maja zamiar napisac klucze dopiero po maturach?! przeciez tak nie moze byc. maja zamiar robic to pod kogos czy jak?
  • Chciałbym przy pomocy wszystkich tu obecnych stworzyć klucz odpowiedzi... Aby każdy, także i ja był pewien na ile zdał... Wpisujcie swoje PEWNE odp i grupę (ie tylko ABC, ale także dlaczego tak sądzicie, że to właśnie ona np August w 2 itd) z góry dzięki... no to zaczynamy!!
  • Jak ktoś będzie takowy posiadał to wrzućcie linka (rapidshare or sth)
  • Bo przykladowe rozwiazania niewiele wnosza do tematu......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się