Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      klucze

klucze

(25 wyników)
    • Zdarzyło mi się dzisiaj złamać klucz od blokady rowerowej. Pół klucza zostało w ręce, a drugie pół w zamku. Blokada jest ze średniej półki - przypuszczam, że piłką do metalu nie pójdzie (ale nie sprawdziłam, bo piłki nie posiadam). Może nie jestem pierwszą, której się to zdarzyło? Jakieś pomysły, co zrobić w takiej sytuacji? Chciałabym odzyskać rower...
    • Witam! Co trzeba do odkrecenia wielotrybu? Czy jest jeden uniwersalny klucz, czy do roznych sa rozne? Jak sie taki klucz fachowo nazywa? Sciagacz? A jesli sa rozne klucze do roznych wielotrybow, to po czym poznac jaki sie ma wielotryb? Sa gdzies na nim wygrawerowane jakies symbole? Co jeszcze potrzebne, gdy ma sie juz odpowiedni klucz, zeby sciagnac wielotryb? Bacik niezbedny, czy sie obejdzie bez? I od razu jak wykorzystac stary lancuch, gdy brak bacika? Jakies rady, wskazowki co do t...
    • ostatnio oddałem rower do posezonowego przeglądu i z tego co mi się wydaje to tylko dopompowali mi opony, stwierdziłem wiec ze sam sobie poradze majac smykalke do majsterkowania i z pomoca internetu i forów, tylko chcialbym wiedziec w jaki podstawowy zestaw narzędzi powinienem się zaopatrzyć?
    • Mam problem z odkręceniem pedałów. Musze zmienić z wpinanych Look na zwykłe z noskami. Psiknąłem na noc WD-40, może gwinty się odblokują? Ale gdyby tak się nie stało - jaki środek polecacie? Oprócz mocnego chwytu...;-)
    • cześć! Chcę sprawić swojemu chłopakowi użyteczny prezent na imieniny. Jest on zapalonym rowerzystą. Pomyślałam: zestaw kluczy, śrubokrętów i inne magiczne rzeczy,których nam zawsze brakowało gdzieś w szczerym polu z dala od serwisu.I tu pojawił się problem, bo np. na Allegro jest taki wybór, że głowa mała!18 części?12?Ratujcie!!!
    • Chciałbym zasięgnac opini osób znających sia na rzeczy nieco lepiej odemnie. Otóż pojawiły sie na allegro "zestawy naprawcze Kross" - czy ktoś się orienuje czy są to narzędzia wypuszczone przez "tego" Krossa, czy też jest to tylko nic nie znaczace słówko w nazwie, i czy są one cokolwiek warte. Cena jest atrakcyjna, 25zł, ale w błoto wyrzucić szkoda... ssl.allegro.pl/item197121336_zestaw_naprawczy_kross_klucz_latki_lyzki_klej.html
    • Doradźcie proszę. Chciałabym zrobić prezent mojemu rowerzyście, który bardzo lubi majsterkować przy naszych rowerach. Znalazłam w necie Crank Bros Multi 17 cena ok. 100zł. Natomiast pan w sklepie rowerowym namawiał mnie na Kellysa w cenie 35 zł. Co do jakości Kellysa mam wątpliwości - rękawiczki tej marki bardzo szybko sie popruły, ale może narzędzia mają lepszej jakości? Czy CrankBros przepłacam za firmę?
    • Witam! Męcze się z tym już parę godzin. Sytuacja wygląda jak na obrazku: www.mnc.pl/~bart/wielotryb.jpg co robie żle? Kręce tym specjalnym kluczem w lewo, ale to to ani drgnie. Blokuje kasete, ale to nie pomaga. może jakieś inne metody? Z góry dziękuję za podpowiedzi, bo mnie tu już szlag trafia podzrawiam
    • Czy sruby suporty (tzn chodzi o te pierwsze srubki do mocowania korby z pedalami) powinny byc skrecone jak najmocniej, czy moze wymagane jest bardziej "profesjonalne" podejscie do tej sprawy?
    • witam. będę zmieniał amortyzator z rurą 1" z gwintem. Czy potrzebne są jakieś specjalne narzędzia lub umiejętności. Czy coś jeszcze potrzeba, nie chciałbym pozostać z rozbabranym rowerkiem pzdr g
    • Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć jak odkręcić w tylnim kole zębatki aby można było wymienić wyłamaną szprychę. Moze jakiś link do jakiejś strony z takimi poradami. To co znalazłem to tylko jakieś porady jak wyregulować przerzutki i napompować koła, ręce opadają jak czytam o takich radach.
    • mam prośbę o poradę. nie mogę odkręcic dziadostwa a wolnobieg do wymiany. nie chcę sobie ukręcić klucza a koledze porwać kołnierzy piasty. może ktoś ma z doświadczenia wiedzę w które miejsce psiknąć wd40 żeby to odkręcic lżej? Chodzi mi o takie rozwiązanie żeby nie napsikać do wnętrza wolnobiegu i piasty (bo jak nie odkręcę to żeby mimo wszystko pojeździć można jeszcze było)
    • koła(4)

Witam, Niedawno wymieniłem obręcze i szprychy na twardsze, jak na razie rower jeździ prawie jak nowy (ok. 6000 km przebiegu, bez oszczędzania go i bez zbędnych szaleństw), ale na pewno kiedyś koła się rozcentrują... Gdzie można kupić dobry klucz do nypli i jak się nim posługiwać? We wszystkich sklepach w ktorych bylem (Waw) sprzedawcy usmiechali sie obludnie i polecali uslugi serwisu... Pozdrawiam, 5.5
    • Napiszcie proszę co ZAWSZE zabieracie ze sobą na swoje rowerowe wyprawy?
    • ...mam problem ze zdjeciem kasety (zembatki tylniej). Kiedyś miałem na gwint i bez problemu zdejmowałem, jakiś czas temu serwis mi założył nową kasetę i jest na rowki. Próbowałem ją zdjąć ale moje starania nie powiodły się, najpierw kręciłem w lewo ale chyba się dokręcało a w prawo to znowu cała kaseta się obraca. Będę wdzięczny jak ktoś mi doradzi jak to sią zmienia.
    • weszłam w posiadanie zagramanicznego rowera - nic wielkiego, zwykła, holenderska damka (na ramie jest napisane: medley classic). kłopot w tym, że rower przyjechał bez kilku śrub, musiały zginąć po drodze. i tu mam pytanie, bo o ile nasadki do mocowania koła (czy jak tam zwał) udało mi się wyszperać w domowym składziku, o tyle ciągle brakuje śruby wkładanej w kierownicę, pilnującej żeby kierownica synchronizowała z przednim kołem. czy są jakieś szanse, żeby znaleźć taką śrubę w polsce? o...
    • W serwisie za zdjęcie suportu chcieli 35zł a za zalożenie 15, mówili że ciężko zdjąć i dlatego tyle kasy biorą. Kupiłem klucz za 25 zadowolony zdejmuje korbę, wkładam klucz,biorę francuza i nawet o mm sie nie odkręciło.Skakałem po kluczu wielkim młotkiem uderzałem...efekt taki że dosyć mocno zjechały się rowki do klucza w suporcie. Czy zostaje mi już tylko serwis?
    • Dałem kumplowi rower do naprawy, w ktorym byla tylko jedna szprycha peknieta z tylu po stronie zebatki. Po naprawie tylnie kolo jest do wymiany, kulki z łozystka sie pogubily, szprycha dalej peknieta, tylni hamulec - cos linki nie da sie dociagnac, przerzutek nie porafimy wyregulowac. Czy Wy tez tak zaczynaliscie?
    • gdzie można cos takiego dostać w naszym pieknym kraju i za ile?
    • witam, mam typowego, meskiego gorala, na ktorym z racji wieku coraz niewygodniej mi sie jezdzi, chodzi o pozycje. pomyslalem wiec, ze zmienie kierownice z mniej wiecej takiej: photo.bikestats.eu/p7616/rower_merida_bloto_kierownica.jpg na mniej wiecej taka: www.cyklotur.com/x_C_I__P_53028467-53010001__PZTA_0.html od roweru miejskiego i bedzie tanio i wygodnie. i pytanie do was, czy rekomendowalibyscie taka zamiane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się