klucze

(14 wyniki)
  • Samochod to Toyota Avensis 2004, benzyna 1,8, nadwozie nowsze chyba T25. Przebieg 215000 km. Samochod serwisowany byl w ASO do przebiegu 160000 (co ciekawe kupilem go zaraz po serwisie). Od zakupu serwisowany co max. 8000 km ale tylko "maly serwis" olej + filtr. Teraz zamierzam zrobic "duzy" - wymiana plynu w chlodnicy - wymiana plynu hamulcowego - filtr powietrza - olej + filtr - wymiana swiec (mam juz swiece, klucz do nich i klucz dynamometryczny, pytanie to czy swiece wymie...
  • Ostatnio usłyszałem że kluczyk może się zetrzeć (wyrobić). Czy to prawda? Chodzi mi o kluczyk z imobilaizerem do fiesty.
  • Mam pytanko.Czy łatwo wymienić świece w samochodzie cnquecento? Słyszałem że jest kiepskie dojście i trzeba mieć specjalny klucz-czy to prawda?
  • po licznych probach nie otwiera drzwi. bateria jest ok. nie miga to czerwone swiatelko wewnatrz auta wiec pewnie cos sie popsulo? moj klucz niestety nie pasuje do zamka wiec nie moge nawet wejsc do srodka. i co mam zrobic? help!
  • Witam mam w sumie prozaiczny problem, z ktorym nie potrafie sobie poradzic. Chcialem sprawdzic zuzycie paska rozrzadu, aby tego dokonac, musze zdjac oslone, a najpierw kolo pasowe paska klinowego znajdujace sie na wale korbowym. Jest on przykrecone sruba 17mm. Za zadne skarby nie moge tej sruby odkrecic. Na 100% ma ona "prawy" gwint, wiec krece w dobra strone. Postepowalem zgodnie z instrukcja, tzn. wlaczylem V bieg, zaciagnalem reczny. Czy przykladanie w takiej sytuacji duzej...
  • Uważajcie na dokręcanie kół. Niedawno w firmie oponiarskiej dokręcono mi koła kluczem pneumatycznym bez użycia klucza dynamometrycznego. Dokręcono zbyt mocno i w czasie jazdy śruby urwały się wskutek zbyt dużych naprężeń. Cud że żyję.
  • W jaki sposób mogę sobie sam wymienić świece? Jaki jest tok postępowania?
  • Pytanie może trywialne, ale nie jestem fachowcem. Chciałbym zmienić olej silnikowy Selenia 20K w 3-letnim Fiacie Punto II z przebiegiem 100 tys. km. na np. Castrol czy Shell. Naczytałem się na forum, że polecany jest Castrol GTX Magnatec 5W40, syntetyk. Selenia to 10W40, półsyntetyk. Czy zmiana wymaga zupełnego oczyszczenia układu z seleni, czy nie. Jeśli tak to dobrze wykonać? Może powinienem znać jakieś ogólne zasady zmiany oleju? PS. Samochód chodzi na gazie już 80 tys. km, bez pro...
  • Nubira 1,6 postanowiłem wymienić świece odkręciłem pokrywę świec zdjołem przewody ale świece są umieszczone bardzo głeboko w pokrywie głowicy czy ją też się zdejmuje? czy jest specjalny klucz jeśli tak to jaki rozmiar iczy można go kupić? I jescze jedno auto mam na gaz ostatnio mi "strzela" czy wymienić też przewody wys napięcia a może tylko przewody a świece zostawić?
  • Mam pytanie.Zobaczyłem ze ubywa mi oleju i cały blok był w oleju.byłem u mechanika i powiedział ze cieknie z pod uszczelki pod głowica.Wody nie ubywa ani nie dostała sie do oleju,czy to jest cos powaznego,czy silnik pada.Wczesniej zrobiłem na oleju 10 tys i nic nie dolałem.Prosze o odpowiedz czy to cos powaznego.
  • czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie świece kupić do punto II, silnik 1.2, 16v? Z góry dzięki
  • Witam Zabrałem się dzisiaj za wymianę świec w moim aucie. I mam problem - jednej żwiecy nie mogę wykręcić. Ma zdeformowany łeb (nie wchodzi klucz). Czy to możliwe, żeby sie w jakiś sposób nadtopiła? Dodam, że na pewno nie jest to efekt "przekręcenia" kluczem. Zauważyłem też, że jest trochę ubrudzona w oleju. Jest to Rover 214si 16V 92r.(z instalają gazową), więc świece są osadzone berdzo głeboko w głowicy. Co o tym sądzicie? Jak ją wyciągnąć?
  • Musiałam wyłączyć alarm samochodowy pod maską w Renault Clio (zginął mi klucz, a w drugim były słabe baterie), przez kilka dni otwierałam samochód ręcznie kluczykiem. Gdy ponownie użyłam klucza do otwarcia centralnego zamka (bez odblokowywania alarmu), alarm zaczął wyć. Użyłam kluczyka do wyłączenia go i po przejechaniu pewnego odcinka drogi chciałam wysiąść z samochodu i okazało się,że nie mogę wyłączyć świateł. Zgasiłam silnik a światła znowu się paliły. Po chwili zaczął wyć ala...
  • Witam! Mam okazję kupić sterownik centralnego zamka na pilota. Mam już centralzamek, ale na kluczyk. Jest dostępny sterownik na pilota do samochodów fiata (tylko się go podobno podmienia z aktualnie zamontowanym), ale muszę sprawdzić czy w moim punciaku zastosowano taki właśnie typ centralki. Producent bowiem zastrzega, że takie centralki stosowane są w większości aut FIATa, ale należy dla pewności sprawdzić, jaka jest zamontowana w konkretnym samochodzie. I nie wiem, gdzie tego ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się