klucze

(25 wyników)
  • czy na tym kluczu można jezdzic ????
  • Po probach otwrzenia zamka : ( niestety złamal mi sie klucz a mianowice czerwona obudowa tego klucza : ( co robic???????? Pomocy
  • Klucz(13)

czy ktoś dorabiał sobie klucz? to jest klucz z code wewnątrz, w "rączce" kluczyka. Mam karty kodowe, klucz-matkę (serwisowy). Alarm jest w dołączonym pierdolniku, kierunkowy (na podsufitkę). Jak sie dorabia taki klucz i alarm? Ile to moze kosztować?
  • Nie jest to jakiś większy problem, ponieważ mój kluczyk jeszcze długo posłuży, ale niestety mam tylko jeden klucz i kartę kodową. Niestety "Master Key" się nie uchował, więc mimo posiadania karty kodowej niewiele jestem w stanie wskórać - oczywiście po za wymianą centralki, ale to raczej nie ma większego sensu choćby ze względu na koszty. Może posiadacie wiedzę, macie doświadczenie w temacie klonowania kluczy, czy jest to możliwe i oczywiście gdzie we Wrocławiu można taką operację w...
  • Witam szukam pomocy chciałbym sam wymienić rozrząd i wariatora w Alfie 156 1,6 TS w poprzednich autach robiłem to ,ale tam nie występował wariator podam nr tel 601650585 proszę o sygnał a ja oddzwonię.Pozdrawiam
  • Witam. Mam problem z tą osłoną w prawym kole mojej 156 2.0 TS 2000rok.Prawdopodobnie podczas wymiany górnych wachaczy musiałem ją uszkodzic,bo przez małą dziurke wylatuje smar. Próbowałem wczoraj ją wymienic,ale mimo kupna pasującego klucza nasadowego nie moge odkręcic nakrętki trzymającej przegub w piaście koła-ta duża widoczna od zewnątrz.Czy jest na nią jakiś sposób,bo jeśli nie to myśle,że teoretycznie można wymienic tą gume rozcinając starą osłone gumową i pod nią powinnien...
  • Witam. Orientuje się może ktoś jakimi śrubami jest przykręcona głowica w twin sparkach?? Jest to Torx ale jaki?? I jakimi śrubami są skręcone korbowody, Imbus, torx, cz zwykła śruba?? W manualu nie znalazłem odpowiedzi, może za słabo szukałem. PS. Na auto kracie jako samochód dnia wybrali 156. www.autokrata.pl/lod/3847/auto_dnia_alfa_romeo_156/
  • Dwa miesiące temu padła nam przekładnia kierownicza, myslałam, że to koniec świata - wydatek, kłopot i nerwy.... Wczoraj natomiast wychodzę grzecznie z pracy, wyciagam klucze z torby, wsiadam do autka, zrzucam bieg i po włożeniu klucza do stacyjki - odpalam. Niby normalna kolej rzeczy, ale auto nie rusza. Rozrusznik kręci, ale nic... Czynność powtarzam - nic. Trzeci raz już z bijącym sercem - nic. Wykonałam telefon "konsulatcyjny" do mojego narzeczonego,on stwierdził,po objawach (przy...
  • Zbliża sie wymiana świec w mojej 145 - osttanio bulilem za to 80 zł - i teraz czeka mnie kolejny wydatek a podobno wymiana świec moze być wykonana samodzielnie. Kiedys Rafał pisał o tym że używając kluczy z zestawu (samochodego dostarczanego z autem) można spokojnie to zrobic. Wczoraj probowałem się dostać do świec i o ile z lewej strony no problemo o tyle z prawej porażka ... Czy ktoś ma jakiś tutorial jak to zrobic?? Albo pomysł, chodzi o to ze w serwicie gośc mial naprawde s...
  • Szanowni forumowicze... chcę upewnić się w następującej sytuacji ... jak zachowa się samochód, który po odłączeniu akumulatora zostanie podłączony ... czy jest szansa ze immobiliser sie zablokuje i nie bedzie odawal paliwa? mam u siebie LPG i od dluzszego czasu nie pali mi na benzynie ... wymienilem wszystko co sie dalo ... ale nie probowalem zastosowac klucza "MASTER". Jakie jest jego zadanie czy odblokuje mi immobiliser? Kontrolka code mi nie świeci się stale .. tylko podc...
  • Witam.Ostatnio mialem nieciekawa sytuacje na drodze.Jadac samochodem (Alfa romeo 145 z 96 roku)po miescie z predkoacia okolo 60km/h nagle uslyszalem jakis dzwiek i zgasl mi silnik.Auto mam od niedawna (2 tygodnie) i juz mialem strach w ochach ze albo urwal sie pasek rozrzadu albo cos sie stalo z silnikiem.Zaczymalem sie i po paru sekundach probuje go odpalic.Odpalil bez zadnych problemow jednak zapalila sie żółta kontrolka z kluczem i napisem code pod spodem. Dojechalem do domu, z...
  • Witam.Mam pytanie czy ktos wie moze jak dodac nowy kluczyk do imobilajzera?? Dodam ze chodzi o alfe 156.pozdrawiam
  • Mam wielką prośbe strasznie mnie zezłościli w ASO w Suwałkach kiedy byłem tam i wymieniałem świece za taką wymiane zaśpoiewali mi 60 zł a potem jeszcze koleś chciał mi wcisnąć że z powodu trudnego dostępu musi doliczyc 30 sł czyli ok. 90 zł. To chyba przesada więc sobie tak kombinuje żeby to zrobić manualnie w stylu (zrób to sam). Pytanie do ludzi zaangażowanych w naprawy Alf pytanko - gdzie można kupić klucz którym dostane sie do moich świec do tych z lewej strony to nie ma probl...
  • Miałem problemy z odpaleniem silnika dopiero po zmianie kluczyka udało mi sie uruchomić silnik.Dowiedziałem się rómnież że luczyk który użyłem jest tzw. kluczykiem matką i nie powinienem go długo używać a felerny kluczyk powinienem oddać do serwisu celem wymiany baterii. Słyszałam o bateriach w kluczykach i że trzeba je wymieniać ale o kluczykach matkach niestety nie.Czytałem również że inni mają problem z odpaleniem silnika mogę to być problemy z kluczykiem sygnał do immobilazera...
  • Witam. wczoraj przy uruchamianiu mojej 146-tki nie zgasla lampka kodu kluczyka i auto stoi do tej pory bo nie da sie go odpalic.pali sie jednoczesnie lampka wtrysku i kod klucz.probowalem odlaczyc i ponownie wlaczyc akumulator,sprawdzilem bezpieczniki i przekazniki...........da sie to naprawic bez podrozy do ASO?a jezeli nie to moze ktos wie ile mnie to bedzie kosztowalo?dodatkowym problemem jast ulamany 2 kluczyk i brak karty kodow,echhh!!!ale ambaras......czy to moze byc imobila...
  • Witam ;) Udalo mi sie zdobyc uzywany, sprawny silniczek do regulacji reflektora do 146ki (moj stary jeden jest spalony). Po wstepnych ogledzinach okazalo sie, ze chyba trzeba wyciagnac reflektora ;). Pytanie moje jest takie - babrac sie z tym samemu (tzn czy operacja zamknie sie w godzinie czasu), czy lepiej zlecic to komus (niechetnie, bo to chyba za duza pierdola, zeby za to dodatkowo placic). Czy wyciagniecie reflektora wiaze sie z duza robota? Pozdrawiam :)
  • Witam forumowiczów. Mój problem jest następujący: wczoraj 3:30 pomost nad jeziorem - kluczyki chlup do wody. Głębokość około 2,5metra i glony na dnie ale o dziwo udało się je wydobyć, ale dopiero rano po około 6 godzinach. Kluczyk w domu rozebrałem osuszsyłęm - lecz co dalej? Czy po ponownym złożeniu i wmontowaniu baterii trzeba go zakodować? Z imo nie ma problemu - auto pali - tylko nie działa centralny. Jeżeli trzeba zakodować to jak? Czy można zrobić to samemu czy nieuchronna j...
  • Moja Alfa 156 1,9JTD zaczyna mnie awodzic pierwszy problem to cod klucza nie zawsze czyta musze wtedy powolutku przekręcać co to może być? Drugi kontrolka od wtryskiwaczy sie zapala silnik dziala normalnie nie ma ruznicy nie wiem co jest kiedys mi sie zapaliła jak miałem problem z czujnikiem położenia pedału gazu ale samo zgasło Prosze o szybkąodpowiedz
  • Kupiłem niedawno AR 156 1.8 2000r. z jednym pilotem który mi szwankuje (mniejsza o szczegóły) i potrzebuję drugi .Jak ktoś mógłby mi wskazać jak go zdobyć to byłbym wdzięczny nawet na miarę bardzo dużej wódki. Liczę na wsparcie fanów tego pięknego samochodu.
  • czy miska musi byc dokrwcona kluczem dynamometrycznym i z jaka siłą mam silnik 2.0 16V TS prosze o pomoc i jaka uszczelke załozyc orginalna czy inna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się