Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      krajobrazy

krajobrazy

(7 wyników)
    • szukam studiujących (obecnie) Architekt. Krajobrazu na miedzyuczelnianych Podyplomowych studiach w Krakowie - PROSZE O OPINIE NT. TYCH STUDIóW
    • Co o tym myślicie? Czy warto to studiować, mam takie plany, ale chce wysłuchac opinii forumowiczow.
    • Dzien dobry! Jak wyzej w temacie. Gdzie sa strony oglaszajace architektow krajobrazu? Gdzie ich wybierac i jak? Czy dyplomowani gwarantuja jakosc i poziom uslug? Po jakich uczelniach? Bede zobowiazany za info i opinie, pozdrawiam AR
    • dostalam sie na architekture krajobrazu otwartego, bardzo sie ciesze tylko nie wiem za bardzo czego sie spodziewac. ciezko jest?? jakie przedmioty sprawiaja trudnosci?? napiszcie cos o tym kierunku. ciekawa jestem tez czy jest tam duzo chemii, za ktora nie przepadam. no i czy po tych studia mozna znalezc prace w polsce?? pozdrawiam
    • Witam. Ta zima była wyjątkowo niesprzyjająca moim roślinom. Wymarzły (tak sądzę) niemal wszystkie cyprysiki Lawsona (dwuletnie, rosnące w przeciągu), całe są brązowe, częściowo uschnięte, usychają bardzo szybko, jeden po drugim. I teraz się zastanawiam, co posadzić w ich miejsce, żeby znów przyszłym roku nie było niespodzianki. Liściaste raczej odpadają, trochę ich mam, poza tym jestem zwolenniczką iglaków. Macie jakieś pomysły na to, co powinno się posadzić w przewiewnym miejscu...
    • Czy warto kończyć studia o profilu ogrodniczym? Czy dziś, kiedy po takich studiach (ogólnie uważanych za niezbyt prestiżowe) i przy takim bezrobociu znalezienie pracy graniczy z cudem, ma to sens? Niestety nastał czas kierowników w działach finansowych, menedżerów produkcji i przedstawicieli handlowych, specjalistów branży IT itd. Szeroko pojęta sztuka ogrodnicza jest albo może być dzisiaj (przynajmniej na razie w naszym kraju) traktowana jedynie jako hobby przy wybieraniu drogi ż...
    • Chciałabym was zapytać, czy znacie tę książkę: www.allegro.pl/item978277836_projektowanie_ogrodow_brookes_john_wyprzedaz.html Na forum ostatnio mówiono o niej w 2008 roku, przynajmniej to znalazłam, mowa była o nieudolnym tłumaczeniu a czy ktoś z was miał w ręku nowe wydanie? Chciałabym uporządkowac wiedzę o zakładaniu ogrodów, aby z sensem urządzić swój kawałeczek ziemi. Mało tego, działka 1000 m, na niej dom mieszkalny i gospodarczy, mała szklarnia a przy niej warzywnik a właśnie d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się