Forum Turystyka Europa Wyspy Kanaryjskie
ZMIEŃ
      krajobrazy

krajobrazy

(3 wyniki)
    • Niby sporo czytałam okażdej z nich, na 2 byłam (Lanze i Fuerte), ale marzy mi się opinia bywalców. Pasjami robię zdjęcia, przy czym wolę pstrykać krajobrazy i ludzi niż zabytki. Stąd pytanie: gdzie fotograf (amator!) będzie miał największe pole do popisu? Lanzarote mnie zachwyciła, choć jest mroczna i księżycowa, ale jednak - zachwycająca! Fuerte - przepraszam jej wiebicieli - wydała mi się lekko banalna. Co wybrać teraz? GC? Teneryfę? Doradźcie, proszę!
    • Wybieramy sie na Kanary po raz pierwszy.Zastanawiamy sie nad Gran Canaria i Fuertevertura w czerwcu.Chcemy sobie spokojnie odpoczac , poleniuchowac, ale rowniez tez moze nie pozwiedzac a powloczyc sie tu i tam- czy na Fuerteverturze sa jekies turystyczne miejscowosci oprocz hotelu-bo nie zamierzam tam tylko siedziec.Slyszalam, ze na Fuerteverurze wieje dosc mocno i wyspa przypomina Sahare-malo zieleni.Moze doradzi ktos kto byl i tu i tu.Pzdr.
    • Lanzarote(25)

Witam w tym rouku byłam na Teneryfie, na południu. W przyszłym roku myślę o Lanzarote. Który region wybrać? Wyspę napewno zwiedzimy całą, więc nie ma znaczenia że gdzieś będę mieć bliżej a gdzieś dalej. Chodzi mi o to by miejscowość była ładna, klimatyczna, było gdzie pospacerować wieczorami (promenada), ale też by nie było to jakieś ogromne miasto. Czy Playa Blanca to dobry wybór? Jak z pogodą czy tak jak na Tene na południu jest cieplej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się