kremowy

(13 wyniki)
  • Witajcie, Prosze Was o pomoc w ocenie sluzu. Pare dni temu mialam wrazenie, ze zbliza mi sie owulacja, pojawil sie tez troche rozciagliwy, przezroczysty sluz. Niestety to wszystko cofnelo sie, temperatura po jednodniowym skoku zaczela sie powoli obnizac. Zdziwilo mnie to, ze pojawil mi sie kremowy sluz. Miewacie taki sluz przed owulacja? Wczoraj znowu jakby organizm mi sie obudzil, pojawilo sie troche odczuc w piersiach i podbrzuszu. No i dzis OPROCZ kremowego-lotionowego sluz...
  • witam. jestem mamą 8 miesięcznego chłopca. nie karmię piersią. okres dostałam 1 lipca - wywoływany luteiną. staramy się z mężem o kolejego dzidziusia. temperaturę mierze od tego cyklu. przed porodem cykle mialam ok. 30-dniowe. proszę o pomoc w interpretacji wykresu w celu określenia czy wystąpiła owulacja i czy jest szansa ciąży w tym cyklu. dodam, że temperature mierzę w ustach termometrem rtęciowym. oto moje pomiary: 1dc - @ 2dc - @ 3dc - @ 4dc - @ 5dc - @ 6dc - 36,2 7dc ...
  • Czy to oznacza ciążę. Dodam że jestem zdrowa (regularnie odwiedzam gin), staramy się o dziecko. Owu była 10 dni temu. Poza tym wczoraj szyjka powędrowała do góry.
  • Witam jestem na początku nauki rozpoznawania płodności. I tak. Sluz przezroczyty, ciągnący mam od 29.03. Dzisiaj tj 04.04 śluz sie zmienił na kremowy, białawy z mała domieszką rozciągliwości ( czyli nadal ma cechy plodne? )natomiast szyjka jest nadal otwarta. Wydaje mi sie ze jest niżej niz ostatnio, ale jak mowie jestem na początku obserwacji. Temperaturę bede mierzyc od kolejnego cyklu. Moje pytanie. Czy do owulacji jeszcze nie doszlo ( otwarta szyjka) czy juz jest po owulacji ( zmiana ślu...
  • To jest mój pierwszy cykl, po cyklu poporodowym. Niby wszystko jest jasne ale temperatura słabo wzrosła i nie jestem pewna czy przy tak niewielkim wzroście mogę uznać że jestem już w fazie lutealnej. I od kiedy? Na jakim poziomie ma być linia podstawowa/ pokrywająca? Uczę się metody angielskiej, pomiar o 6-tej, termometrem elektronicznym, w ustach. Temperatury są absolutnie niezakłócone, dziecko w nocy nie je, a jeśli już trzeba wstać to robi to mąż. 1dc- 36,40- krwawienie 2- 36,...
  • Mam problem z określeniem śluzu, tak właściwie to rozpoznaję głównie kurze białko. Powiedzcie mi proszę jak okreslic taki sluz, bo ja naprawdę nie wiem a to ma przeciez znaczenie dla określenia płodności. Występuje u mnie od razu lub 2-3 dnia po @, jest to jakby kremowy wymieszany z wodą, taki rozwodniony, jak bardzo rzadka śmietanka i też w takim kolorze. Nie jest to ani kremowy taki poowulacyjny ani wodnisty ani wilgotny nie wiem jak to określać na wykresie FF i czy on jest płodny?? U...
  • Bardzo proszę o interperetacje mojego cyklu 1-5 dc - miesiączka 6dc - 36,4 7dc - 36,3 - śluż przejrzysty rozciągliwy 8dc - 36,2 - śluż przejrzysty rozciągliwy 9dc - 36,3 - śluz rozciągliwy, jak białko jajka, ból jajnika 10dc - 36,2 - ból jajnika, wilgotno 11dc - 36,4 - wilgotno 12dc - 36,4 - śluz kremowy, nieprzejrzysty lepki 13dc - 36,9 - śluz kremowy, nieprzejrzysty lepki 14dc - 36,7 - śluz kremowy, gęsty, lepki 15dc - 36,4 - śluz kremowy, gęsty, lepki Temperat...
  • Oceńcie po ludzku a nie jak program komputerowy 1. 36.6 @ 2. 36.6 3. 36.7 4. 36.6 5. 36.6 6. 36.4 7. 36.5 8. 36.6 9. 36.6 10. 36.6 11. 36.7 12. 36.5 - wilgotno, ale nie bardzo jak bj 13. 36.6 - idem 14. 36.7 - idem + ból owu 15. 36.6 - nadal wilgotno ale mało rozciągliwie 16. 36.6 17. 36.8 - b dużo ś. kremowego 18. 36.7 - idem 19. 36.8 - mało kremowego 20. 36.6 - prawie sucho Generalnie mam bardzo łądne wykresy, cykle 27 dni, faza lutealna 10- 11, sluz jest zawsze wy...
  • www.fertilityfriend.com/home/1a4549 dziewczyny, moge prosic ekspertki o spojrzenie na wykres? Dziwnie sie uklada, i spadek w 4 i 5 dpo zaliczylam ponizej lini. A moze skok powinien byc wyznaczony w innym dniu? nic mi nie pasuje, wiec zostawiam tak, jak jest.
  • Cześc Wiosenko,od wczoraj mi spada po kresce tempka, zdołowałam się że znowu się nie udało. Nawet zrezygnowała z kupna testu, a planowałam go zrobic jutro. Powiedz mi proszę, co sądzisz o tych tempkach. Mierzone zawsze o tej samej godzinie 6.30 rano, term, rtęciowym. Powiedz mi kochana czy ten spadek to oznaka zbliżającej się@??? Myślisz że nadal moge mieć nadzieję? 1-5 @ 6 36.0 7 36.2 8 36.2 9 36.2 10 26.2 śluz kremowy 11 36.1 sluz kremowy, napięcie w dole brzuc...
  • Witam drogie forumki, wiem ze to pytanie jest ciągle wałkowane, ale wciąż nie jestem pewna odnośnie wyznaczania linii podstawowej. Obserwuje się od 3 miesięcy i o ile w pierwszym cyklu sytuacja była jednoznaczna (linia podstawowa – 36,55, temperatury w pierwszej fazie – 36,40-36,55, w drugiej fazie – 36,65 – 36,95, faza lutealna – 12 dni, cykl – 27 dni), o tyle w drugim cyklu i trzecim mam pewne wątpliwości. W obecnym, trzecim cyklu sytuacja wygląda n...
  • Czesc dziewczyny! Nowy cykl = nowy problem ;)) W tym miesiacu mam prawdziwa zagadke z moim cyklem, temperatury od poczatku mierzenia mam dziwnie wysokie jak na I faze (ale niskie jak na II) i zastanawiam sie, czy owu juz byla (zanim zaczelam mierzyc) czy dopiero bedzie. Wiem, ze na razie trudno cos powiedziec, ale jestescie madrzejsze odde mnie i moze cos wymyslicie. Zaczelam mierzyc w 10dc bo mam dlugasne cykle i owu najwczesniej dotad w 16dc. Ja mysle ze chyba owu jeszcze nie bylo, al...
  • Witam! Wiele się już naczytałam na temat śluzu płodnego i niepłodnego, mam tylko takie drobne pytanie (a w zasadzie dwa) 1. Jak dużo powinno być śluzu płodnego? 2. Czy gdy wystąpi śluz płodny to może wystąpić jednocześnie jakiś inny? przykład - mam niewielkie ilości śluzu płodnego jak również trochę białego o konsystencji mleczka do demakijażu :. Przedwczoraj wystąpił u mnie skok temperatury, ale testy owulacyjne nic jeszcze nie wykazały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się