aleksa51 04.01.08, 13:59 Czy to oznacza ciążę. Dodam że jestem zdrowa (regularnie odwiedzam gin), staramy się o dziecko. Owu była 10 dni temu. Poza tym wczoraj szyjka powędrowała do góry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 Re: 5 dni przed@ śluz kremowy 04.01.08, 15:03 Ciążę oznacza test z krwi lub 18 wyższych temperatur w II fazie cyklu. Skąd wiesz, że owulacja była 10 dni temu? Niestety skok temperatury nie równa się owulacja, bo ona może być i 4 dni przed skokiem do wieczora 2 dnia wyższych temperatur. W fazie poowulacyjnej zdarza się śluz - nawet ten najbardziej płodny, bo ciałko żółte wytwarza progesteron (od tego sluz płodny przechodzi w biały nieciągnący) i pewną ilość estrogenów. W zależności od proporcji między nimi może pojawiać się w fazie niepłodności względnej śluz i nie oznacza to ciąży. Odpowiedz Link
agafrytka Re: 5 dni przed@ śluz kremowy 04.01.08, 21:42 Aleksa szyjka macicy unosi się również przed miesiączką. Ale życzę II kreseczek Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: 5 dni przed@ śluz kremowy 06.01.08, 11:52 testami owulacyjnymi rowniez nie da sie precyzyjnie wyznaczyc dnia owu. Odpowiedz Link
aleksa51 Re: 5 dni przed@ śluz kremowy 10.01.08, 14:47 No i miałam rację. Cykle zwykle wyglądają u mnie innaczej. Mam 2 kreseczki!!! Odpowiedz Link