Dodaj do ulubionych

Wiosenko , prosze o radę

25.06.07, 14:31
Cześc Wiosenko,od wczoraj mi spada po kresce tempka, zdołowałam się że znowu
się nie udało. Nawet zrezygnowała z kupna testu, a planowałam go zrobic
jutro. Powiedz mi proszę, co sądzisz o tych tempkach. Mierzone zawsze o tej
samej godzinie 6.30 rano, term, rtęciowym. Powiedz mi kochana czy ten spadek
to oznaka zbliżającej się@??? Myślisz że nadal moge mieć nadzieję?

1-5 @
6 36.0
7 36.2
8 36.2
9 36.2
10 26.2 śluz kremowy
11 36.1 sluz kremowy, napięcie w dole brzucha
12 36.1
13 36.1 śluz rozciągliwy przeźroczysty, pobolewanie jajnika pr.
14 36.2 duzo sluzu j.w. , obrzmienie podbrzusza, pobolewanie jajnika
15 35.3 śluz rozciągliwy przexroczysty , ból jajników
16 36.2 mega ból jajników, obrzmienie brzucha
17 36.2 sluz kremowy gęsty, pobol. jajnika
18 36.4 śluz j. w. ćmienie podbrzusza
19 36.5 śluz j. w. ból sutków
20 36.5 -||-
21 36.5 -||-
22 36.3 bardzo dużo sluzu kremowego, powiększenie piersi, drażliwe sutki
23 36.6 śluz kremowo-żółty malo, drażliwe sutki
24 36.5 śluz kremowy
25 36.5 mało sluzu kremowego , obrzmienie brzucha i piersi
26 36.4 mało śluzu białego, bolesne brodawki, ćmienie w dole brzucha
27 36.3 śluz biały gęsty mało
Obserwuj wątek
    • steffka82 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 15:18
      Mi sie wydaje,że była przymarka do owu, ale chyba nie nastapila, przynajmniej ja nie widzw zwyzki tempki, no ale poczekaj na wiosenkę, może jest bardzies spostrzegawcza;)
      • wiosenka1 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 16:21
        Stefciu byl skok, linia podst na 36,3, a pierwsza wyzsza to 36,4 teraz nie
        pamietam jaki to dzien cyklu, dzis 10 dzien tempki wyzszej

Agaciu tak chyba mamy juz tendencje znizkowa do @

prosze Cie podbij wateczek, albo tu go wklej, ten nasz stary, chcialabym go
        poczytac, cosik Ci kochana napisze-doradze, napisz ktory to cykl staran i
        dlugosci swoich cykli z calego roku
        • agacia1976 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 16:32

• Ból owulacyjny
          agacia1976 15.06.07, 12:22 + odpowiedz

------------------------------------------------------------------------------
          --
          Cześc dziewczyny:) mam takie pytanko, może jest jakas miła koleżanka , która
          wie...i odpowie. Chodzi o ból owu. W okolicach owu, mam pobolewanie jajników.
          Po 2 dniach takiego pobolewania, mam atak bolu, potem znowu pobolewa dzień
          dwa. Czy któras wie, czy owu wypada przed tym hiper bólem , w czasie jego
          trwania, czy po? Kiedy jest ten najlepszy moment na zapłodnienie? Byłam pewna
          że to było 2 dni temu , kiedy ociekałam sluzem .Ale tempka dziwna bo na
          chwile podskoczyła 2 kreski i teraz znowu niska, jakby owu jeszcze nie
          nastąpiła...Pozdrawiam

• Re: Ból owulacyjny
          wiosenka1 15.06.07, 12:37 + odpowiedz

bol owu sobie wystepuje, ale dokladnie kiedy owu jest, to tylko jajnik wie

najlepiej gdybys wrzucila na caly cykl, albo wykresik albo opis, tempki i sluz
          przy takim plodnym sluzie sa najwieksze szanse na poczecie, najlepiej wspolzyc
          od momentu pojawienia sie sluzu do drugiej tempki wyzszej, bo owu wlasnie
          nastepuje do drugiej tempkji wyzszej jak rowniez 3-4 dni przed szczytem sluzu

nawet jesli 2 dni temu mialas szczyt sluzu a nawet owu, to tempka moze skoczyc
          za kilka dni (2-3)

zdzaz sie ze tempka wzrasta lekko i znow opada wlasnie w dniu szczytu sluzu

pozdrowka

agacia1976 15.06.07, 13:03 + odpowiedz

Wiosenko, pieknie dziękuje za odpowiedz, staramy się 3 cykl. Mam juz 9letnią
          córke. Z zajściem w ciąże nie bylo problemów, teraz coś nie wychodzi. Wszystko
          notuje, próbowałam nawet z testami owu. A wyglądało to
          tak:

6dc 36.0
          7dc 36.2
          8dc 36.2
          9dc 36.2
          10dc 36.2 test owu blada druga kreska, sluz kremowy
          11dc 36.1 jak wyżej
          12dc 36.1 test owu negatywny
          13dc 36.1 test owu blada druga kreska, śluz przeźroczysty,
          rozciągliwy,pobolewanie jajnika prawego
          14dc 36.2 test owu blada druga kreska,obfity sluz (jak wyżej),
          obrzmienie podbrzusza, pobolewanie jajników
          15dc 36.3 śluz,bol jajników
          16dc 36.2 mega ból jajników, obrzmienie podbrzusza
          17dc 36.2 pobolewanie jajników, skapy sluz kremowy gesty

Kochamy się od 12dc, wczoraj przerwa, martwię się że ten ból mega jajników to
          był ''ten '' dzień, a my alurat się nie staraliśmy.Tempke mierze zawsze o
          stałej porze, 6.30 rano. Jak się znowu Wiosenko pojawisz i zerkniesz na mój
          cykl, to baaadzo dziękuje i pozdrawiam.

horpyna4 15.06.07, 13:02 + odpowiedz

Najepszy czas na współżycie, jeżeli chcesz zajść w ciążę, jest właśnie wtedy,
          kiedy ociekasz śluzem. Zazwyczaj poprzedza to owulację, co jest słuszne, bo
          plemniki żyją długo, a jajeczko krótko. Czyli dobrze, jak plemniki czekają na
          jajeczko, a nie na odwrót.
          Temperatura może zacząć wzrastać nawet trzeciego dnia po owulacji, dlatego nie
          przejmuj się. Jednodniowe odskoki w dowolną stronę też nie są takie istotne.
          Przede wszystkim pamiętaj, że chociaż możesz zajść od jednego razu, to większe
          prawdopodobieństwo jest, że nie zajdziesz, nawet w najbardziej optymalnych
          warunkach. Więc się nie denerwuj i nie myśl, że był nieodpowiedni moment. Ale
          jeżeli będziesz przypadkiem miała 20 dni podniesionej temperatury, to zrób test.

agacia1976 15.06.07, 13:08 + odpowiedz

Horpyna4 wiekie dzięki za odpowiedz , ja równiez sadziłam , iz dzień szczytu
          sluzu jest najlepszym do zapłodnienia. Dziwi mnie tylko ten mega bol jakników 2
          dni później. Zastanawiam się dlatego, który dzień jest najważniejszy, dzień
          mega sluzu, czy dzień mega bolu jakników. Pozdrawiam Cię i jeszcze raz dziękuję
          za odpowiedz.

aguita5 15.06.07, 13:59 + odpowiedz

Hej, a moze to juz jajeczko sie przedizeralo rpzez jajniki i dlatego taki bol?
          A owu moze byla wczesniej. Tylko jesli tak, to czemu oba jajniki tak bolaly, bo
          jajeczko przedzieralo sie raczej tylko przez jeden jajnik (bo chyba nie
          zapomnialo skrecic? ;D). Swoja droga niesamowite, ze masz az taki bol i
          obrzmienie... trzymam kciuki, zeby cos sie zagniezdzilo na 9 miesiecy :)

agacia1976 15.06.07, 14:16 + odpowiedz

W końcu mogłoby się zagniezdzić:)Tyle starań w to wkładamy. Żałuje że mówiłam
          komukolwiek ze znajomych, teraz każdy tylko pyta czy się udało, a ja ciągle
          musze mówić że nie...Taki ból i obrzmienie mam co miesiąc. Wyobraz sobie że
          przez kilka godzin nie moge siadac , chodzić a nie wspomnę już o załatwianiu
          potrzeb....ból nie mniejszy jak poród naprawdę. Matwiłam się długi czas że
          pewnie mam jakąs straszną chorobę:), ale byłam u gina i mi powiedziała że to
          normalne, że sa takie co mdleją od tego , jak i takie co nic nie czuja. A
          brzuch wygląda wtedy na 6 miesiąc. Gin mówi ze wtedy trzeba się kochać jak się
          chce dzidzie. Weź się i kochaj w takich bólach, toż to sado macho:)

wiosenka1 16.06.07, 00:54 + odpowiedz

Agacia nie wariuj, sorki za okreslenie, ale ja tam pisze bezposrednio,
          spokojnie, bo inaczej nie opedzisz sie od znajomych. Sueperek ze masz taki bol
          dajacy oznaki. Staranka co 2 dni sa wystarczajace, nawet jesli nie bylo
          przytulnaka w dzien owu, to plemniczki z dnia poprzedniego poczekaja na
          jajeczko.
          Pamietaj jesli sobie wkrecisz chce chce chce, bo musze wreszcie znajomym
          obwiescic, to nie bedzie. Moi znajomi wiedza, choc nie mowie, domyslaja sie,
          ale to inna historia.
          Widze ze mierzyc elektronicznym, ale z mala skala, do 0,1 stopnia, lepszy do
          0,01, dokladnijszy. Czy to Twoj pierwszy cykl z tempkami, a gdzie mierzysz?
          Skokmtempki moze byc nawet jutro, daj znac.
          A w 12dc jaki byl sluz, pytam, bo pozniej bedzie to potrzebne.
          Pa.

agacia1976 16.06.07, 09:38 + odpowiedz

Wiosenko tempke mierzę rtęciowym, w pochwie. W poprzednim cyklu tez mierzyłam,
          niby po przebudzeniu, ale to były rózne godziny, więc tempka była każdego dnia
          inna. Dlatego w tym cyklu mierzę zawsze o tej samej godzinie. Dziś jest skok
          tempki:) o 2 kreki, jest 36.4.Jesli nie zapisałam sluzu, to znaczy że nie
          pojawiło się nic specjalnego. Który to Twój cykl starań? Żebyś wiedziała że
          wariuje:) nic na to nie poradze, moje życie mocno kręci sie teraz wokól użjenia
          wreszcie 2 kresek:) Zaczynaja się wakacje , wyjądę to pewnie wyluzuję,
          pozdrawiam.

ingeborg_1 16.06.07, 09:53 + odpowiedz

Ja od czasu drugiego porodu mam podobnie. Co miesiąc w połowie cyklu jajniki
          (czasem jeden, czasem oba) bolą mnie mocno przez dwa dni. Kończy się to
          kilkugodzinnym mega bólem i następnego dnia znika śluz plodny i skacze
          temperatura, z czego wnoszę, że owulacja jest wtedy, kiedy najbardziej boli.
          Choć oczywiście wszystko, co wcześniej napisały dziewczyny tez jest możliwe.
          Udalo mi się nawet zajść w ciążę właśnie wtedy, gdy bolalo najbardziej (tylko
          niestety tę ciążę w trzecim miesiącu załatwiło zapalenie zatok i staramy się
          znowu - tą samą metodą, tzn. wtedy, kiedy boli, co niestety nie należy do
          przyjemności).
          pozdrawiam, powodzenia

wiosenka1 16.06.07, 10:12 + odpowiedz

Agapcia supcio wiec dzis pewnie pierwsza wyzsza tempka, ale czekamy na kolejne,
          wtedy wszystko co i jak Ci napisze. Pomiar w p[ochwie jest ok, dobrze ze o
          stalej porze, przy nauce to bardzo wazne, i cobys nie przysypiala w trakcie
          pomiaru, bo rteciowym to ciut trwa-5minut, dla wygody jesli chcesz, to polecam
          elektroniczny z dokl do 0,01, pomiar masz w 10 sekund i idziesz spac, moge
          wrzucic linka z allegro albo kupisz w aptece mocrolife MT1622.

U mnie 5 cykl staranek, pewnie ze sie przejmuje, ale co zrobic, mam za soba
          dwie ciaze, jedno dziecko, szybko zachodzilam do tej pory, ale co tam.

I tez jajnikow nie czulam lat 32, a po ostatnim porodzie (rok temu), szok
        • agacia1976 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 17:04
          Wiosenko,wklejam poprzedni watek. Rano się przybiłam jak o ta kreske znowu
          spadła tempka, ale godzinę temu sobie mierzyłam, to było powyżej 37 i znowu mi
          nadzieje urosły...eeech oszaleć mozna. Myslisz że powinnam iśc przebadac
          hormony? To nasz 3 cykl starań. Mam juz 9 letnią córkę, poczętą w pierwszym
          cyklu. Teraz gdy się staramy, kochamy się w okresie owulacyjnych każdego dnia,
          aż do wzrostu tempki. Nie moge znaleźc kalendzrzyka z 2006 , mam nadzieje że
          ten z 2005 będzie pomocny.

2005 luty 26 dni
          marzec 28
          kwiecień 28
          maj 27
          czerwiec 25
          lipiec 32
          sierpień 27
          wrzesień 25
          pażdzier. 28
          listopad 25
          grudzień 26
          coś jednak znalazłam , ale niewiele z roku 2006
          maj 28
          czerwiec 30
          sierpień 28
          grudzień 27
          rok 2007
          styczeń 28
          luty 28
          marzec 28
          kwiecień 26
          maj 27
          maj\czerw.31
          • wiosenka1 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 19:23
            Agacia Twoje tempki sa bardzo niskie w drugiej fazie, nawet jesli mamy skok
            zgodny z zasadami NPR to jeszcze to nie oznacza ze dochodzi do prawidlowej owu.
            Bardzo duzo kobiet starajacych sie cierpi na podwyzszona prolaktyne (prl) ktora
            jak wiesz jest w duzej ilosci wydzielana zaraz po porodzie, w trakcie karmienia
            maluszka, to ona wlasnie blokuje owulacje. W Twoim wypadku cykle sa bardzo
            regularne, ale skok tempki wcale nie jest duzy, proponuje Ci zmonitorowanie
            cyklu, ginek zobaczy czy pecherzyki rosna, czy jeden z nich jest dojrzaly i czy
            peka, tak wyglada owu. Taki monitoring to nic innego jak usg dopochwowe co 2
            dni. Taki monit zaczynasz 11dc, bo Twoj skok tempki byl chyba 14dc, warto nawet
            dwa cykle zmonitorowac, oczywiscie prywatnie trzeba to zrobic. Po takim badaniu
            ginek bedzie mial jakis poglad na cala sytuacje i wowczas zleci Ci jakies
            badania, moze prl moze prg.

Pewnie ze mozesz czekac jeszcze kilka cykli, dac sobie spokoj, to zalezy od
            Ciebie.

Ja rodzilam w 2001, mam synka, rodzilam w 2006 (Aniolek) i od tego porodu cos
            sie pochromolilo, otoz mam ladne dwufazowe cykle, ale niestety pecherzyki nie
            rosna, mam wysoka prl, narazie wszystko to podejrzenia, jeszcze sie badam, ale
            ja nie czekalam i jestem zadowolona, bo moglabym czekac rok i zwalac na nature,
            ale mam juz trzydzieche na karku i dzieki tylko forum cos mnie tknelo i
            zmonitorowalam cykl. Obecnie staram sie 5 cykl, ale co sie starc jak pecherzyki
            nie dojrzewaja u mnie. Niebawem bede zbijac prl i monitorowac dalej cykle.
            Pozdrowka.
    • wiosenka1 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 16:39
      wieczoprkiem tu wdepne, po 20
      • agacia1976 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 19:40
        Wiosenko, bardzo Ci dziękuje za odpowiedz. Teraz to mnie przekonałaś, póde do
        gina, powinnam to zrobic wczesniej, a nie tak czekam sobie co miesiąc. Trzymaj
        sie , oby nam sie w końcu udało, jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
        • wiosenka1 Re: Wiosenko , prosze o radę 25.06.07, 22:22
          i podciagaj ten wateczek, łatwiej pokumac o co chodzilo, daj znac jak cos
          ciekawego sie wydarzym, pozdrawiam Cie cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka